Ziua Logo
  Nr. 4629 de miercuri, 2 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
PDL il vrea pe Geoana plecat de la Senat
LUCIAN Curelariu - ZIUA foto
Pedelistii l-au acuzat ieri pe liderul PSD ca foloseste banii publici pentru campania prezidentiala si i-au solicitat sa renunte la functia de presedinte al Senatului, dupa modelul liberalului Crin Antonescu, care a demisionat din calitatea de vicepresedinte al aceluiasi for legislativ.
Tot ieri, Institutul pentru Politici Publice i-a cerut pesedistului sa nu abuzeze de facilitatile oferite de titlul de sef al senatorilor in batalia electorala si i-a sugerat sa demisioneze sau sa isi ia concediu fara plata. Mircea Geoana a sustinut ca nu va face un astfel de gest, deoarece nu considera ca exista vreo incompatibilitate intre presedintia Senatului si statutul de candidat. "Partidul Democrat Liberal asteapta de la candidatul PSD Mircea Geoana sa dea dovada de responsabilitate, respectiv sa nu foloseasca resursele publice care decurg din functia de presedinte al Senatului in campania electorala in care s-a angajat de luni de zile si sa-si dea demisia din functia publica pe care o detine", se arata in comunicatul celor de la PDL. Chiar daca sunt parteneri de guvernare cu pesedistii, pedelistii ii dau drept exemplu de buna conduita pe candidatii prezidentiabili ai PNL si UDMR. "Ii reamintim lui Mircea Geoana faptul ca cei doi candidati, al PNL si al UDMR, la functia suprema in stat si-au prezentat demisiile din functiile detinute in ierarhia Parlamentului", se precizeaza in documentul plecat din fieful pedelistilor. Mircea Geoana nu s-a aratat preocupat de solicitarea democrat-liberalilor, pe care i-a criticat ca promoveaza doar masuri politicianiste. "Intrucat nu folosesc fonduri publice in actiunile de campanie si intrucat sunt prezent la lucrarile Senatului, nu exista nicio incompatibilitate intre functia pe care o detin si statutul de candidat PSD la alegerile prezidentiale", a fost mesajul mai marelui pesedistilor pentru contestatarii sai. Institutul pentru Politici Publice a prezentat ieri un material in care propune patru masuri urgente pentru recastigarea credibilitarii Parlamentului. Organizatia non-guvernamentala i-a cerut lui Mircea Geoana sa isi dea demisia din fruntea Senatului, dupa modelul lui Crin Antonescu, sau sa intre in concediu fara plata, "dovedind astfel ca nu este legat de putere, de avantajele financiare sau de imaginea publica pe care functia de presedinte al Senatului o aduce". IPP a solicitat parlamentarilor sa intre in concediu fara plata in luna noiembrie, in semn de solidaritate cu angajatii din sectorul public, deoarece ei se vor afla in aceasta luna prinsi in campania electorala.
Folosirea permanenta a sistemului de vot electronic la sedintele in plen pentru evidentierea chiulului si reformarea programului de lucru al Parlamentului sunt celelalte doua masuri propuse de societate civila pentru recastigarea credibilitatii Legislativului.
Cristian ANDREI, cristian.andrei@ziua.ro 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Geoana, ai onoare si demnitate? Demisioneaza!   de ioan-alexandru_vl
Asa?   de Lucian Cosbuc
A r h i v a
  Am blocat o hemoragie de 80 milioane euro    15 comentarii
  Duduia Elena repeta circul    18 comentarii
  Comisie cu regulament    3 comentarii
  Melescanu in locul lui Crin    4 comentarii
  Suparare mare pe salarizare    3 comentarii
  Minim 705 lei lunar    
  "Fara plata" noua zile    1 comentariu
  Reintoarcearea analistilor    2 comentarii
  Basescu, dezamagit de economisti    5 comentarii
  "Magarusul" Becali    5 comentarii
  S-a furat bustul din chirpici    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Am blocat o hemoragie de 80 milioane euro (3688 afisari)
 Basescu criticat in fata ambasadorilor (2597 afisari)
 Rusia ne scoate de pe lista neagra (2044 afisari)
 Suparare mare pe salarizare (1881 afisari)
 Trezirea pe ultima suta de metri (1395 afisari)
 O profesoara de biologie data afara din invatamant s-a reprofilat... acum e actrita porno! - FOTO (3347 afisari)
 Madonna a lesinat de doua ori in timpul concertului de la Sofia! (VIDEO) (2881 afisari)
 Sorin Rosca Stanescu dezvaluie identitatea unui ''actor si martor disparut'' (2542 afisari)
 Marisa Miller, goala la plaja! (FOTO) (2489 afisari)
 Un general rus al serviciilor de informatii externe acuza Polonia ca detine o parte din responsabilitatea declansarii celui de-al Doilea Razboi Mondial (2461 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00639 sec.