Ziua Logo
  Nr. 4537 de luni, 18 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Rival redutabil pentru Google
Vremuri grele pentru Google: un serviciu de internet extrem de precis care poate raspunde intrebarilor formulate de utilizatori fara sa mai listeze milioane de pagini de optiuni a fost lansat.
Wolfram Alpha, care a aparut on-line weekend-ul trecut, pare, la prima vedere, ca o pagina standard de cautare. Insa, odata ce incepi sa-i adresezi intrebari, iti dai seama de nivelul de "inteligenta" pe care il poseda. Inventat de renumitul fizician britanic Stephen Wolfram, inteligentul motor de cautare reduce la maximum cautarea si ofera utilizatorului un singur si extrem de exact raspuns. De exemplu, daca introduci intrebarea "care este populatia din Bahamas", primesti raspunsul curent - 331.277 - si, totodata, un grafic reprezentand istoricul populatiei impreuna cu unele informatii aditionale precum speranta de viata. Daca efectuezi aceeasi cautare pe Google, iti apar nici mai mult nici mai putin de 5.860.000 rezultate. "Cu toate acestea, exista o mica <<hiba>> in sistem: nu putem raspunde decat unor intrebari care au mai fost cuvant cu cuvant formulate si inainte. Putem cauta, dar nu putem ghici ceva totalmente nou", relateaza profesorul Wolfram. "Dintr-un singur punct de plecare, utilizatorul va avea acces la un sistem urias, cu trilioane de exemple de date precise si milioane de linii de algoritmi", completeaza acesta. Savantul si expertul in calculatoare Nova Spivack s-a declarat extrem de impresionat de acest nou soft: "E ca si cum te-ai conecta la un urias creier elec�tronic. Alpha poate raspunde intre�barilor legate de orice domeniu: geografie, meteorologie, afaceri, calatorii, tehnologie, muzica, stiinta si altele.
Profesorul Wolfram martu�riseste ca oamenii au sperat ca un calculator va fi in stare sa le ofere raspunsuri precise inca de acum 50 de ani, insa aceasta sarcina s-a dovedit a fi mult prea dificila. Asta pana acum. "Wolfram Alpha este cel mai complex proiect din intreaga mea cariera. Insa, pentru ca omul este intr-o continua dezvoltare si cunoastere, acest proiect nu va putea fi niciodata considerat si complet", isi incheie pledoaria savantul. (A.M.)
 Afisari: 748  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Celebritatile si religia    
  Generalul Franco avea un singur testicul    1 comentariu
  Romania locul 19    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Sedinta secreta a Guvernului mondial (6921 afisari)
 Austria scapa a doua scrisoare despre Basescu (6520 afisari)
 Scenariul B: Romania contraataca! (4169 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2274 afisari)
 Comunicatul Ambasadei (1692 afisari)
 Tito i-a lasat vaduvei 2 miliarde de dolari in conturile elvetiene. Asteptam banii lui Ceausescu! (2798 afisari)
 S-a razbunat pe amantul nevestei sale, incercand sa-i violeze sotia! (VIDEO) (2518 afisari)
 Mostenitoarea imperiului BMW cade a doua oara victima santajului sexual (2411 afisari)
 Incredibil: A cazut de la aproape 1.900 de metri si a supravietuit (FOTO/VIDEO) (1829 afisari)
 Au incalcat legea americana ce interzice sexul cu porcii spinosi si s-au ales cu inflamatii la organele genitale! (1581 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00839 sec.