Ziua Logo
  Nr. 4507 de miercuri, 8 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
MediaSind protesteaza impotriva aberatiei lui Hossu
Comitetul Executiv al Federatiei Romane a Jurnalistilor MediaSind a cerut, ieri, actualei coalitii aflata la putere, sa inceteze imediat orice atac impotriva libertatii de exprimare, a institutiilor de presa, a jurnalistilor si, nu in ultimul rand, asupra libertatilor funda�mentale ale fiecarui cetatean. "Reprezentantii Guvernului si Bogdan Hossu, presedintele "Cartel Alfa", personaj preocupat doar de propria imagine si nu de drepturile jurnalistilor din Romania, au hotarat sa elimine contractele de drepturi de autor prin Ordonanta de urgenta", se arata intr-un comunicat MediaSind. Organizatia a solicitat Executivului, inca din 27 ianuarie, sa nu ia in discutie adoptarea de masuri in domeniul mass-media fara sa se consulte mai intai cu organizatiile sindicale, patronale si profesionale din domeniu. "Masuri aberante, precum desfiintarea contractelor de drepturi de autor, pot duce la grave disfunctionalitati in industria de media, cum ar fi riscul ca operele jurnalistilor (comentarii, articole, reportaje, editoriale, anchete, documentare, filme, scenarii pentru emisiuni etc.) sa nu mai poata fi protejate prin lege. S-ar incalca astfel Legea drepturilor de autor, Constitutia Romaniei, directivele europene din domeniu, dreptul la munca si optiunile jurnalistilor de valorificare a propriilor competente profesionale", afirma MediaSind. Aceasta a cerut sprijinul Federatiei Europene a Jurnalistilor, pentru ca impreuna sa sesizeze Comisia Europeana, Parlamentul European si alte organisme internationale "cu scopul de a opri actiunile care vor sa intoarca Romania la "standardele" perioadei comuniste".
MediaSind reprezinta peste 8000 de membri din presa scrisa, radio, televiziune, edituri si tipografii si este membru cu drepturi depline in Federatia Internationala a Jurnalistilor.
Boc nu se atinge de drepturile de autor
Guvernul nu are in vedere modificarea reglementarilor privind drepturile de autor, a anuntat, ieri, premierul Emil Boc, aratand ca este dezamagit deoarece "in carca" Executivului sunt puse idei si propuneri care apartin sindicatelor si patronatelor. Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, luni, agentiei Mediafax, ca Guvernul ar putea aproba in sedinta de miercuri (n.r. - astazi) o ordonanta de urgenta pentru eliminarea drepturilor de autor, incepand cu luna mai, si a sustinut ca Ministerul Finantelor este de acord cu eliminarea acestor drepturi, propusa de sindicate si patronate.
Carmen POPESCU 
 Afisari: 546  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
"Haosu asta nu este teleghidat de americani ?"    de Changeman
Hosu asta nu este teleghidat de americani ?   de M_D_L
bogdan hossu   de tudor vqsile
drepturi de autor   de naem
Incet, incet cad mastile...dar tot nu vine mintea de pe urma   de Changeman
A r h i v a
  Bogdan Hossu tradeaza miscarea sindicala    2 comentarii
  Judecatorii acuza haiducia guvernelor    10 comentarii
  Tacerea oilor    5 comentarii
  Dosare in avalansa pentru Gigi    3 comentarii
  Liga plange si suspina    2 comentarii
  Magistratii cer aparare din oficiu    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Bogdan Hossu tradeaza miscarea sindicala (2472 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2405 afisari)
 Ole, ole, Basarabie! (2302 afisari)
 Basarabenii se ridica din nou (2183 afisari)
 Tacerea oilor (1848 afisari)
 LIVE: Protestatarii s-au adunat din nou in centrul Chisinaului. Se scandeaza "Nu plecam" si "Iura si cu Vova ne-au furat Moldova" (3492 afisari)
 Sexul oral poate duce la cancer la gat (3377 afisari)
 Experiment secret intr-un centru social britanic: Sute de fetite au fost drogate si abuzate sexual in anii '70 (3086 afisari)
 Care "dusmani romani"? Fiul lui Voronin, Oleg, face afaceri bune in Romania (2526 afisari)
 Tata, amant si proxenet: Pentru ca tipam si strigam, imi punea o perna pe cap si continua... (2152 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00908 sec.