Ziua Logo
  Nr. 4507 de miercuri, 8 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Tragedia Petrila: Cine raspunde?
-- Inspectia Muncii a finalizat ancheta in cazul exploziilor care au avut loc la mina Petrila in 15 noiembrie 2008. 13 persoane si-au pierdut viata si 15 au fost ranite in urma deflagratiilor. Niciuna din persoanele gasi�te vinovate in cazul exploziilor nu mai e in functie.
Cinci persoane din conducerea Minei Petrila au fost gasite vinovate de producerea tragediei insa acestea nu si-au pastrat postul, trei dintre sefi fiind retrogradati din functiile de conducere detinute. Alte doua persoane gasite vinovate in acest caz au murit in urma exploziilor din noiembrie 2008. Dupa accidentul colectiv de munca de la Mina Petrila, directorul Aurelian Nicula a fost suspendat din functie, acesta aflandu-se in concediu medical de atunci si pana in prezent. Si inginerul-sef securitate miniera Gheorghe Rosu a fost schimbat din functie, acesta ocupand in prezent un post de inginer in cadrul Compa�niei Nationale a Huilei Petrosani, potrivit Mediafax.
Colegul sau de la Mina Petrila, Stefan Ungur, care in perioada exploziei ocupa functia de sef statie de salvare miniera, a fost incadrat ulterior ca sef de sector la aceeasi unitate miniera. Explozia de la Exploatarea Miniera (EM) Petrila, din 15 noiembrie 2008, in care 13 persoane au murit, a fost cauzata de nerespectarea normelor de sanatate si securitate in munca, ancheta Inspectiei Muncii (IM) stabilind ca cinci persoane din conducerea exploa�tarii sunt vinovate pentru ca nu au raportat o serie de nereguli, a declarat, ieri, inspectorul de stat de la IM, Mariana Basuc. Basuc a explicat ca este vorba de directorul sucursalei EM Petrila, inginerul sef securitate miniera, inginerul sef productie, seful statiei de salvare miniera si seful sectorului I de la aceeasi exploatare miniera. Doar pentru trei dintre persoane, respectiv directorul sucursalei, Aurelian Nicula, inginerul sef securitate miniera, Gheorghe Rosu, si seful statiei de salvare miniera, Dan Stefan Ungur, s-a propus conti�nuarea cercetarilor sub aspect infractional. (A.N.P.)
 Afisari: 140  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
si la case mai mari...   de dorumare
A r h i v a
  Talibanii ucid roman dupa roman    4 comentarii
  Dupa permise, buletine false    
  Dispozitiv de clonat carduri la IGPR    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Bogdan Hossu tradeaza miscarea sindicala (2472 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2405 afisari)
 Ole, ole, Basarabie! (2302 afisari)
 Basarabenii se ridica din nou (2183 afisari)
 Tacerea oilor (1848 afisari)
 LIVE: Protestatarii s-au adunat din nou in centrul Chisinaului. Se scandeaza "Nu plecam" si "Iura si cu Vova ne-au furat Moldova" (3492 afisari)
 Sexul oral poate duce la cancer la gat (3377 afisari)
 Experiment secret intr-un centru social britanic: Sute de fetite au fost drogate si abuzate sexual in anii '70 (3086 afisari)
 Care "dusmani romani"? Fiul lui Voronin, Oleg, face afaceri bune in Romania (2526 afisari)
 Tata, amant si proxenet: Pentru ca tipam si strigam, imi punea o perna pe cap si continua... (2152 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00910 sec.