Ziua Logo
  Nr. 4507 de miercuri, 8 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Secretar cu de-a sila
-- Social-democratii i-au fraierit pe democrat-liberali la numirea lui Sever Voinescu
Pedelistul Sever Voinescu este secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, fiind ales, dupa patru incercari. Nominalizarea sa a fost supusa ieri la vot, de doua ori, dupa ce nu a intrunit majoritatea calificata - 168 de voturi pentru - cat avea nevoie pentru a fi investit, din primul tur de scrutin, in functia de secretar. Paradoxal este faptul ca la prima votare de ieri, pedelistul a primit 163 de voturi "pentru" si s-a considerat ca nu poate fi numit pentru ca nu au fost suficiente voturi. A doua oara a primit 154 de voturi "pentru" si a fost declarat castigator. In prima faza deputatii au folosit prevederile Regulamentului Camerei in vigoare, iar a doua oara au invocat modificarile impuse de Curtea Constitutionala la acest document, dar care nu au fost inca adoptate.
Promisiunile pesedistilor conform carora toti deputatii PSD il vor vota pe Voinescu Cotoi la schimb cu cei doi secretari generali adjuncti au fost uitate rapid de deputati. Neincrederea dintre PSD si PDL a fost evidenta chiar de la inceputul sedintei, cand pesedistii nu au fost de acord cu propunerea facuta de Roberta Anastase. Ea a sustinut ca votarea lui Voinescu sa aiba loc in acelasi timp cu votul de revocarea secretarilor generali adjuncti de pana acum, Mihai Unghianu si Nicolae Sfacareanu, urmand ca votul pentru numirea noilor titulari ai functiilor sa fie dat ulterior. Viceliderul pesedistilor Aura Vasile a sustinut ca partidul sau nu este de acord cu aceasta propunere sugerand ca Voinescu si secretarii generali adjuncti sa fie votati simultan. Pedelistii au presimtit ca ceva li s-a pregatit si au chemat pe toata lumea la vot, apelandu-se chiar si la unii ministri din Guvern, precum Theodor Paleologu.
Deputatii PDL au incercat sa convinga plenul sa considere valida "din prima" numirea lui Voinescu, chiar daca aceasta nu va reuni votul a jumatate plus unu din totalul deputatilor, numai ca ceilalti parlamentari nu au fost de acord cu propunerea facuta. Temerile PDL s-au dovedit justificate, Voinescu fiind votat, initial, de doar 163 de deputati numar insuficient fata de necesarul de 178, 116 pronuntandu-se "im´┐Żpotriva". Valer Dorneanu si Ileana Maria Luncan au fost acceptati de plen in noile functii.
Cu bilele in buzunar
Surse parlamentare ne-au declarat ca unii dintre deputati in loc sa introduca bilele in urna de vot le-au bagat in buzunare. "Nu au iesit toate bilele la primul tur de vot si credem ca unii colegi le-au luat cu ei. Altfel nu putem explica acest viciu", spunea un membru al Comisiei de numarare a voturilor.
Dupa ce s-a organizat un nou tur, Voinescu a fost declarat castigator numai ca aceleasi surse ne-au spus ca "zilele lui Cotoi sunt numarate pentru ca vom lucra asa incat dupa vacanta parlamentara sa-l schimbam". Pe de alta parte, un deputat pedelist i-a sugerat lui Voinescu sa se retraga dupa primul tur spunandu-i ca "daca nu exista bun simt in povestea asta macar de jena ar trebui sa te retragi". Deputatul liberal Bogdan Olteanu era indignat de reactia lui Voinescu de dupa ultimul vot: "Mi se pare jenant ca dupa o asemenea victorie Voinescu sa se bucure si sa se pupe cu Paleologu cel mic si Cristian Boureanu".
Contract nerespectat
Surse din PSD ne-au declarat ieri dimineata, inaintea sedintei Biroului Permanent, ca luni noapte, au avut loc negocieri intre PDL si PSD pentru numirea "in sistem barter" a secretarilor generali adjuncti ai Camerei Deputatilor, Ileana Maria Luncan si Valer Dorneanu, in schimbul numirii lui Voinescu. Spre exemplu, Raluca Turcan era foarte sigura de succesul colegului sau explicand esecul din martie ca pe un "viciu de procedura". (C.G.P.)
Cornelia G. POPESCU 
 Afisari: 706  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
ce cauta   de Anca2008
Cu doi adversari in coasta!   de ioan-alexandru_vl
Voinescu si Dorneanu   de Mona G.
A r h i v a
  Dosarul Mihailescu amanat dupa Pasti    
  Seful PDL se rasteste la seful PSD    4 comentarii
  Geoana spera in retragerea lui Basescu    7 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Bogdan Hossu tradeaza miscarea sindicala (2472 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2405 afisari)
 Ole, ole, Basarabie! (2302 afisari)
 Basarabenii se ridica din nou (2183 afisari)
 Tacerea oilor (1848 afisari)
 LIVE: Protestatarii s-au adunat din nou in centrul Chisinaului. Se scandeaza "Nu plecam" si "Iura si cu Vova ne-au furat Moldova" (3492 afisari)
 Sexul oral poate duce la cancer la gat (3377 afisari)
 Experiment secret intr-un centru social britanic: Sute de fetite au fost drogate si abuzate sexual in anii '70 (3086 afisari)
 Care "dusmani romani"? Fiul lui Voronin, Oleg, face afaceri bune in Romania (2526 afisari)
 Tata, amant si proxenet: Pentru ca tipam si strigam, imi punea o perna pe cap si continua... (2152 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01386 sec.