Ziua Logo
  Nr. 4507 de miercuri, 8 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Decapitarea CNC
-- Unii dintre membrii Consiliului de Administratie (format din: Maxim Mecca, Mihai Gheorghiu, Nicolae Cabel, Ada Roseti, Leonard Tonita, Nicolae Salagean, presedinte fiind Eugen Serbanescu) al Centrului National al Cinematografiei (CNC) ar putea fi schimbati deoarece, in ceea ce-i priveste, exista nemultumiri la nivelul Ministerului Culturii, Cultelor si al Patrimoniului National (MCCPN) au declarat surse guvernamentale, preluate de Mediafax.
Sase organizatori de festivaluri de film (Tudor Giurgiu - TIFF, Ada Solomon - NexT, Miruna Mi�cu Berescu - "Anonimul", Dinu Tanase - Festivalul Inter�national al Producatorilor de Film Independenti, Laurentiu Bratan - Anim'est si Dana Dimitriu - "B-EST") au solicitat, luni printr-o scrisoare deschisa MCCPN revocarea CA al CNC pe motiv ca finanteaza "preferential" diferite evenimente. Scrisoarea subliniaza faptul ca la cea mai recenta sesiune de finantare organizata de CNC, CA a decis finantarea unor festivaluri aflate la prima editie cu o suma mai mare decat cea alocata pentru evenimente de gen cu traditie, precum Anonimul sau Astra.
Eugen Serbanescu, directorul general al CNC, a declarat ca nu intelege de ce semnatarii se "intereseaza de soarta altor festivaluri", cele doua evenimente mentionate - Festivalul International de Film de la Iasi (finantat cu 500.000 de lei) si Festivalul International de Film de Comedie "Comedy Cluj" (finantat cu 350.000 de lei) fiind "foarte ofertante". Pe de alta parte, ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a anuntat ca, daca se confirma cele semnalate in scrisoarea de luni, va lua masurile care se impun.
Scrisoarea organizatorilor de festivaluri este cea de-a treia petitie publica pe care o primeste ministrul Paleologu referitor la activitatea CNC, dupa cea a regizorului Cristian Mungiu (15 martie) si a celor 20 de cineasti (22 martie). (L.D.)
 Afisari: 176  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Scriitoarea desenator    
  Destinele lui Dorel Visan    
  Harababura de aprilie    
  Ziua de altadata    
 Top afisari / comentarii 
 Bogdan Hossu tradeaza miscarea sindicala (2472 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2405 afisari)
 Ole, ole, Basarabie! (2302 afisari)
 Basarabenii se ridica din nou (2183 afisari)
 Tacerea oilor (1848 afisari)
 LIVE: Protestatarii s-au adunat din nou in centrul Chisinaului. Se scandeaza "Nu plecam" si "Iura si cu Vova ne-au furat Moldova" (3492 afisari)
 Sexul oral poate duce la cancer la gat (3377 afisari)
 Experiment secret intr-un centru social britanic: Sute de fetite au fost drogate si abuzate sexual in anii '70 (3086 afisari)
 Care "dusmani romani"? Fiul lui Voronin, Oleg, face afaceri bune in Romania (2526 afisari)
 Tata, amant si proxenet: Pentru ca tipam si strigam, imi punea o perna pe cap si continua... (2152 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00780 sec.