Ziua Logo
  Nr. 4507 de miercuri, 8 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Fata si maini nou-noute
-- O grefa tripla - pentru fata si membrele superioare a fost realizata in premiera mondiala la spitalul francez Henri Mondor din Creteil, in apropiere de Paris, asupra unui barbat de 30 de ani, care suferise arsuri grave in urma unui accident, relateaza Agerpres.
Operatia a inceput sambata seara, a durat aproape 30 de ore si a necesitat prezenta a 40 de persoane, pacientul fiind in prezent "in stare buna", dar necesitand supraveghere posto�peratorie in sala de reanimare vreo 15 zile, a declarat unul dintre cei doi chirurgi care au efectuat operatia, profesorul Laurent Lantieri.
Acesta este pentru moment "mentinut in somn artificial", a indicat profesorul Jean Marty, seful sectiei de anestezie-reanimare a spitalului. Pacientul suferise grave sechele care ii impiedicau orice viata sociala, in urma unui accident in 2004. Interventia pentru fata a fost practicata de echipa profesorului Laurent Lantieri si a doctorului Jean-Paul Meningaud de la spitalul Henri Mondor, iar pentru maini de echipa doctorului Christian Dumontier de la spitalul Saint Antoine din Paris. Toata partea superioara a fetei in afara buzelor a fost reimplantata: pielea crestetului, nasul, urechile, fruntea, obrajii si mai ales cele patru pleoape (superioare si inferioare). Grefa pleoapelor la fata unui pacient ars reprezinta o premiera, a precizat prof. Lantieri. Aceasta este a sasea grefa a fetei in lume, dar prima grefa simultana a fetei si mainilor la un pacient, au precizat medicii. (D.M.)
 Afisari: 112  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Terorist la 11 ani    
  O vedeta precoce: la trei ani cu tigara in gura    
 Top afisari / comentarii 
 Bogdan Hossu tradeaza miscarea sindicala (2472 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2405 afisari)
 Ole, ole, Basarabie! (2302 afisari)
 Basarabenii se ridica din nou (2183 afisari)
 Tacerea oilor (1848 afisari)
 LIVE: Protestatarii s-au adunat din nou in centrul Chisinaului. Se scandeaza "Nu plecam" si "Iura si cu Vova ne-au furat Moldova" (3492 afisari)
 Sexul oral poate duce la cancer la gat (3377 afisari)
 Experiment secret intr-un centru social britanic: Sute de fetite au fost drogate si abuzate sexual in anii '70 (3086 afisari)
 Care "dusmani romani"? Fiul lui Voronin, Oleg, face afaceri bune in Romania (2526 afisari)
 Tata, amant si proxenet: Pentru ca tipam si strigam, imi punea o perna pe cap si continua... (2152 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00722 sec.