Ziua Logo
  Nr. 4489 de miercuri, 18 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Doi barbati din Bacau au incercat sa-si valorifice pruncii, la pret bun, pentru organe
Copii vanduti pe bucati
In Romania, au mai existat cazuri de copii vanduti pentru a fi pusi la munca sau exploatati sexual
Costel Nour, 41 de ani si Benoni Pavaloaie, 32 de ani - sunt cei doi indivizi din satul bacauan Ciuturesti, care au fost arestati pentru 29 de zile, in urma unui flagrant ce a demonstrat ca acestia intentionau sa-si vanda doi copii, pentru prelevare de organe, contra sumei de 12.000 de euro fiecare. Numeroase sate din zona sufera din cauza saraciei cronice, a lipsei de educatie, a bolilor si a alcoolismului. Arestatii acuzati de savarsirea infractiunii de trafic de minori risca o pedeapsa cuprinsa intre sapte si 18 ani.
Politistii de la Crima Organizata au fost informati saptamana trecuta ca doi barbati din comuna Odobesti (sat Ciuturesti) incercau sa gaseasca eventuali clienti, pentru a-si vinde fiecare cate un copil. Exista si varianta in care unul din cei doi (Costel Nour) ar fi fost gata sa se descotoroseasca de toti cei sase copii ai sai, cu varste de la un an la 16 ani, pentru 70.000 de euro. S-a verificat informatia, apoi s-a lucrat sub acoperire pentru organizarea flagrantului. Un barbat si o femeie, cadre de politie, au mers acasa la cele doua familii si au inceput negocierile. S-au inteles mai intai cu Nour, pentru Dorin, un copil de sase ani, sotia acestuia, Doina, declarand ulterior ca le-ar fi prins bine banii primiti in schimb, fiindca voiau sa-si construiasca o casa. Celalalt copil are opt ani si ar fi urmat si el acelasi traseu, catre un spital din Banat, unde sa-i fie prelevat un rinichi. De asemenea, barbatii au cerut sa mearga cu cei doi minori la clinica unde ar fi urmat sa aiba loc transplantul, pentru a se asigura ca nu se recolteaza si alte organe, situatie in care ar fi "trebuit" sa primeasca mai multi bani. Politistii sub acoperire i-au dat initial 12.000 de euro lui Nour, restul fiind promis dupa ce s-ar fi constatat ca micutii pot fi operati. Dupa arestarea complicilor, acuzatiile au inceput sa curga insa dinspre familia lui Pavaloaie, la adresa lui Nour.
Oana, sotia lui Benoni, inconjurata de patru copii si insarcinata cu un al cincilea, considera ca acesta este victima celuilalt barbat, care de altfel nu le-a dat nici un ban. Tovarasii de ticalosii s-au batut chiar intre ei, pentru a avea prioritate la vanzare, apoi au convenit ca, daca nu ar fi fost copiii lor "buni" pentru transplant, ar fi incercat sa ademeneasca alti copii din sat, pentru a-i vinde si a nu pierde banii. In momentul arestarii, Nour a spus ca de fapt dorea sa-si dea copilul spre a fi infiat.
"Dobitoci betivi, oameni de grota"
Ieri, politistii bacauani, impre�una cu lucratori ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, au demarat cercetari in sate din zona Odobesti, unde exista suspiciunea ca au mai fost vanduti copii pentru prelevare de organe. Cu acest prilej, au fost gasiti mai multi minori cu diverse boli, cu cicatrice pe corp, cu paduchi si intr-o vadita stare de subnutritie. Vorbim despre o zona cu sate extrem de sarace, unde numerosi parinti nu lucreaza si traiesc numai din alocatiile copiilor, de altfel numerosi. Contactat de ZIUA, reputatul psiholog criminalist Tudorel Butoi a declarat: "Daca va uitati la indivizii aia, vedeti ca sunt niste disfunctionali, dobitoci betivi, oameni de grota, agramati. Am facut multe cercetari in zona asta a Moldovei. Sunt acolo oameni care nu se mai scoala din tuica de sfecla. Ce au facut astia e mai mult decat infanticid, sa dea propriul copil sa fie sacrificat. Ar trebui izolati, cu pedepse foarte mari".
Inainte sa afle ca asa-zisii cumparatori erau de fapt politisti, Nour si Pavaloaie au dat o declaratie notariala, pe propria raspundere, ca sunt de acord sa incredinteze minorii pentru efectuarea transplantului, insa ulterior sotiile acestora au invo�cat motivul fals ca au fost imbatati si drogati.
Dupa arestarea celor doi, Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau a luat masura internarii in centre de ocrotire a tuturor minorilor respectivelor familii.
Adrian-Nicolae POPESCU 
 Comentarii: 16 Afiseaza toate comentariile  
Si apoi ii duce la cersit ,ROSU OVIDIU !!!!!   de sorge
Iti ingneata creierul !   de Osiris
Unde sunt asistemtii sociali din cadrul primariei comuniei Odobesti?   de rosu ovidiu
nu e cuser nici flagrantul,nici arestarea,nici publicitatea   de Iovescu
Dupa ce ca sint tigani ,sint si din Moldova !    de sorge
De ce in Romania in asemenea cazuri nu se aplica prin lege castrarea ?   de ionion
Ciuturesti   de wyndsurf
Asta in prim plan seamana cu Mache....   de akimottte
as vrea sa stiu   de da de ce
daca va uitati bine   de IISUSCHR
Aceiasi moldoveni   de FB
Se vede ca acesti romani crestini ortodocsi   de IISUSCHR
Acestia sunt masura noastra, caci ce nu este marfa, si ce pretuim ca fara pret? NOI SUNTEM CALAII   de cercetas
cred ca    de evreu normal
Astea doi costa statului cateva parale   de Olga Khan
Simptomatic   de Eufrosin
A r h i v a
  Caracatita permiselor    1 comentariu
  Mihaela Radulescu a intrat pe mana Politiei    5 comentarii
  Codul comunist al presei    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Stewardesa porno (6197 afisari)
 Copii vanduti pe bucati (2289 afisari)
 ZIUA face lumina in executarile de case (2284 afisari)
 Extazul si agonia marilor puteri ale secolului 21 (1715 afisari)
 La Bran se fac bagajele (1444 afisari)
 Capitala Moldovei exporta studente pentru sex (3535 afisari)
 S-a sinucis dupa ce intreaga scoala a vazut-o goala (3235 afisari)
 Barry Gibb, fost membru Bee Gees, doar umbra a ceea ce a fost candva! (FOTO) (2350 afisari)
 Urmarita de blestemul familiei: Actrita Natasha Richardson, in moarte cerebrala (2081 afisari)
 Angelina Jolie, interzisa la televiziunile britanice. Vezi de ce! (2069 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01007 sec.