Ziua Logo
  Nr. 4489 de miercuri, 18 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Vina fara vinovati
-- Dumitru Dragomir e convins ca FRF a gresit in cazul Timisoara
Foto: agerpres
Delegat acum o saptamana de catre presedintele FRF pentru a se ocupa de cazul trupei patronate de Marian Iancu, Dumitru Dragomir a pierdut acest drept in Comitetul Executiv de luni, la finalul caruia a anuntat o conferinta de presa pentru ieri. Asteptat cu dezvaluiri-bomba, seful LPF a reluat vechile informatii legate de caz, ferindu-se sa-l atace pe Mircea Sandu.
Cel mai important lucru pe care Dumitru Dragomir l-a spus ieri a fost cel legat de punctele pe care Timisoara le-a pierdut dupa ce FIFA a hotarat ca nu s-au respectat unele prevederi ale deciziei TAS in legatura cu palmaresul Politehnicii Timisoara. Punctul trei al hotararii TAS din 25 aprilie 2008 se refera la schimbarea culorilor de catre FC Timisoara, astfel incat acestea sa nu mai includa culoarea violet. "Eu spun ca Timisoara are sanse sa-si recupereze punctele pierdute pentru ca FRF nu trimite pe nimeni la procesul de la TAS. Timisoara spune acum ca FRF netrimitand pe nimeni sa-i apere interesele este o arma cu doua taisuri. Timisoara sustine ca federatia trebuia sa mearga acolo si sa spuna ca a gresit. Federatia nu poate sa mearga acolo sa spuna asta, nu pentru ca aia ar sanctiona-o, dar aici e vorba si de orgolii. Eu, bineinteles, daca ma duceam la TAS, aparam interesul federatiei, dar spunand adevarul normal ca o ajutam pe Timisoara", a spus Dragomir.
Palmares pe smecherii
Dragomir a mai spus ca fostul proprietar al clubului "Poli" Timisoara, Claudio Zambon, a preluat palmaresul gruparii banatene prin "smecherii", dupa ce a indus in eroare FRF. "Federatia nu este vinovata suta la suta. Federatia a fost indusa in eroare, Zambon a fost baiat destept, s-a folosit de nereguli si de anumite persoane. Zambon nu poate sa scape de instantele de judecata romanesti. S-a constatat ca palmaresul si drepturile conexe apartin lui ASFC Politehnica Timisoara, deci nu lui Zambon. Zambon a cerut FRF o hartie pentru a merge la TAS. Sunt probe noi, iar Timisoara vrea sa se rejudece cazul. FC Timisoara a respectat deciziile privind palmaresul, numele si culorile. Din pacate, regulamentul nu permite rejudecarea cazului. Zambon a luat palmaresul pe smecherii, FRF a fost dusa in eroare, iar Comisia Juridica a FRF nu si-a facut datoria. Acestea sunt concluziile pe care le putem trage pana in acest moment", a spus Dragomir.
Metaforele lui Mitica
Presedintele LPF si-a asumat si o parte din responsabilitatea de a fi gresit impreuna cu federatia al carei vicepresedinte este, afirmand: "ASFC Timisoara este o societate care nu a fost niciodata desfiintata, dar i s-a luat tot. FRF nu a fost informata de manevrele care s-au facut acolo. Eu doar am depus dosarul. Timisoara solicita sa se puna pe rol ca o revizuire acest material, cu probe noi. Am spus asta in comitetul federal, dar am fost contrazis. Eu trebuie sa tin cu FRF, dar trebuie sa tin si cu cluburile. Sunt intre ciocan si nicovala. Daca FRF e vinovata, suntem vinovati cu totii, nu numai Sandu si Kassai. As face o metafora acum. Federatia e ca o closca cu multi pui, de culoare rosie, mov, grena, alb, albastru. Un pui a deranjat closca si cand a venit animalul sa-i ia un pui, closca nu l-a mai aparat. Nu l-a aparat pentru ca era suparata dupa ce puiul a facut prea mult gat", a subliniat Dragomir.
Cristian MUNTEANU 
Alte articole
  Iancu evita capcana FRF    (Sport, 2009-03-14)
  FRF pro-Timisoara    (Sport, 2009-03-13)
  Otelul in razboi cu Timisoara    (Sport, 2008-04-08)
  Amenzi mari pentru scandalagii    (Sport, 2007-11-07)
  Dragomir: "Piturca vrea la Nationala!"    (Sport, 2007-10-20)
  FC Timisoara nu va putea juca patru meciuri pe propriul teren in urma incidentelor din finala Cupei    (2009-06-17 16:28)
  Decizia TAS in cazul Timisoara a fost amanata pentru data de 11 iunie    (2009-06-04 18:53)
  Marian Iancu ameninta ca va dezvalui "lucruri incredibile" despre FIFA, daca TAS nu da dreptate Timisoarei    (2009-05-11 15:52)
  Dragomir il ataca pe Mircea Sandu: FRF este vinovata pentru depunctarea echipei FC Timisoara    (2009-03-18 17:29)
  Secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, se apara cu documente in fata acuzatiilor lui Iancu    (2008-09-05 14:56)
 Afisari: 281  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  "N-am mituit pe nimeni!"    4 comentarii
  Iau titlul, apoi plec    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Stewardesa porno (6197 afisari)
 Copii vanduti pe bucati (2289 afisari)
 ZIUA face lumina in executarile de case (2284 afisari)
 Extazul si agonia marilor puteri ale secolului 21 (1715 afisari)
 La Bran se fac bagajele (1444 afisari)
 Capitala Moldovei exporta studente pentru sex (3535 afisari)
 S-a sinucis dupa ce intreaga scoala a vazut-o goala (3235 afisari)
 Barry Gibb, fost membru Bee Gees, doar umbra a ceea ce a fost candva! (FOTO) (2350 afisari)
 Urmarita de blestemul familiei: Actrita Natasha Richardson, in moarte cerebrala (2081 afisari)
 Angelina Jolie, interzisa la televiziunile britanice. Vezi de ce! (2069 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02196 sec.