Ziua Logo
  Nr. 4451 de luni, 2 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Captura de cocaina 100 milioane euro
Peste o tona de cocaina, cu o valoare de piata de cel putin 100 de milioane de euro, a fost descoperita in portul Constanta, ascunsa intr-un container cu lemn de cedru. Actiunea de capturare a celor peste 1200 de kilograme de cocaina de la Constanta s-a bazat pe o informatie primita de la un cetatean din Republica Moldova, potrivit lui Aurelian Pavel, seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta.
Denuntatorul semnalase ca exista persoane gata sa ofere mai mult de 20.000 de euro pentru scoaterea din tara a containerelor cu cocaina. Valoarea de piata a drogurilor, destinate pietei externe, depaseste 100 de milioane de euro.
Cantitatea de 1,2 tone de cocaina a fost descoperita vineri in portul Constanta Sud, de catre ofiterii Biroului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (BCCOA) cu sprijinul vamesilor, in urma verificarii unui container sosit din Brazilia.
Ofiterii BCCOA sustin ca, dupa verificarea unei parti din continutul containerului, au descoperit 1,2 tone de cocaina, aceasta fiind cea mai mare captura din aceasta clasa de droguri din portul Constanta. Pavel a precizat ca gruparea din cazul "Cocaina" avea legaturi fie cu persoane implicate in cazuri similare instrumentate anterior, fie aflate in prezent in cercetare. "Ne-au determinat sa credem ca exista ceva suspect in aceste containere, pentru ca zona de transport era o zona de risc. Am reusit supravegherea si, dupa ce s-au primit banii, suspectii au fost retinuti. La control, in containere s-au identificat drogurile mascate prin metoda <<capac>>", a precizat Aurelian Pavel. Seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta a mai declarat ca cei trei romani si spaniolul retinuti in acest caz au varste cuprinse intre 27 si 45 de ani si nu au antecedente penale. El a precizat ca drogurile au fost ascunse in baloti de sipca avand in interior un compartiment amenajat, in care s-au putut plasa cocaina. (A.T.)
 Afisari: 266  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Felix tarabagiul    
  Ucisa pe zebra de un diplomat austriac    2 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Diversiunea Ciorogarla (3936 afisari)
 Statul fara caini (3793 afisari)
 Incest cu voie de la magistrati (2992 afisari)
 Severin: Guvernul curcubeu cade la anul (1907 afisari)
 Calutul troian (1238 afisari)
 Scene nud cu actrita Keira Knightley! (VEZI FOTO) (3835 afisari)
 Actorul Nick Nolte arata ca un vagabond! (FOTO) (3693 afisari)
 Enigma pentru lumea medicala: Fetita care refuza sa creasca (3498 afisari)
 Noua jucarie sexuala a Madonnei (FOTO) (2444 afisari)
 LIVE Liviu Dragnea: Imi depun demisia de onoare din functia de ministru de Interne (2270 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00797 sec.