Ziua Logo
  Nr. 4444 de sambata, 24 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Pentru mari si mici
In noua sala studio a Teatrului Maghiar din Cluj, are programata maine, de la ora 17.00, premiera spectacolului pentru copii "Maestrul Csillala" de Maria Kozma in regia lui Attila Keresztes. Personajul principal este batranul croitor Csillala, care, din cauza varstei, nu mai primeste comenzi si hotaraste sa faca o mantie fantastica. Cine o va imbraca, va fi bun si-i va schimba pe cei din jur. Insa cand Csillala primeste toate materialele, observa ca acul nu are urechi... (A.V.)
Romani in strada
Trupa Teatrului Masca va fi prezenta azi, de la orele 12.30, la statia de metrou Unirii 1, pentru reprezentatia piesei "La Romani" (foto). Spectacolul reprezinta o intoarcere in satul traditional romanesc, intr-un trecut mitic in care oamenii stiau si puteau sa isi exprime natural dorintele, trairile si credinta in Dumnezu. Spectacolul va fi precedat de o miniparada a costumelor din anul 1877, cu soldati ce vor citi Ordinul de zi, prezentata de catre Asociatia Sase Dorobanti condusa de Adrian Silvan Ionescu. (E.P.)
Conflict incheiat
Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National si reprezentatii Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa" au semnat joi seara protocolul de incetare a conflictului de munca de la RADEF. Documentul a fost semnat dupa trei zile de negocieri purtate de ministrul Theodor Paleologu si sindicalisti. Ministerul a apreciat ca numai pin dialogul dintre minister si partenerii sociali acest conflict, care dureaza deja de prea mult timp, poate fi rezolvat definitiv. Potrivit potrocolului, MCCPN va emite un ordin de urgenta privind desemnarea de noi membri in Consiliul de Admi´┐Żnistratie al RADEF. (A.V.)
Dimensiunea existentei
Radio Romania Cultural, Teatrul National Radiofonic prezinta maine, in premiera, de la ora 19.00, spectacolul "Dimensiunea existentei. Cinci personaje in interpretarea actorului Dorel Visan", in regia artistica a lui Vasile Manta. Dorel Visan interpreteaza cinci personaje care intruchipeaza tipuri distincte, ilustrand tot atatea caractere si situatii existentiale, intr-un exercitiu de virtuozitate actoriceasca. In celelalte roluri: Virginia Mirea, Mihai Constantin, Mircea Constantinescu, Stefan Velniciuc, Ion Arcudeanu, Delia Nartea etc. (E.P.)
A r h i v a
  Premiera mondiala cu Leontina Vaduva    
  Bune si rele despre paine    
  Grigore Vieru    1 comentariu
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
 Top afisari / comentarii 
 Ceausescu catre Kissinger: Nu, multumesc. Nu ma intereseaza. (5742 afisari)
 Cum a fost tradat Cuza-Voda (3898 afisari)
 Diaconescu a fost jecmanit in Ucraina (3298 afisari)
 Armata romana ocupa Budapesta (3075 afisari)
 Legea interceptarilor la Avocatul Poporului (1786 afisari)
 O profesoara din Cehia a devenit star pe internet intr-un film porno in care intretine relatii sexuale cu un tanar de 18 ani - VIDEO (7906 afisari)
 Obama, vizitat de un OZN in timpul ceremoniei de investire - VIDEO (7252 afisari)
 Pisici vii folosite ca momealŃ pentru a prinde rechini - VIDEO (4330 afisari)
 Scene de razboi la granita romano-ucraineana (2824 afisari)
 A murit fosta finalista Miss World care a ramas fara maini si picioare din cauza unei infectii  (2372 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00805 sec.