Ziua Logo
  Nr. 4437 de vineri, 16 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Taxa si Casa la Guvern
-- Ministerul Mediului nu re�nun�ta la taxa de poluare, dar va prezenta, azi, Guvernului un Memo�randum cu trei variante de taxa pentru a fi stabilita formula conforma cu legislatia comunitara.
Nicolae Nemirschi, ministrul Mediului, a declarat, ieri, intr-un briefing de presa, ca va propune Executivului sa suspende aplicarea Ordonantei de Urgenta din decembrie prin care se tripleaza taxa auto pentru masinile foarte vechi, intentionand sa elaboreze un proiect de lege pentru reglementarea taxei. "Sunt adeptul ca Romania sa nu devina cimitir de masini. (...) Voi demara procedurile de elaborare a unei legi care sa treaca prin Parlament, care sa tina cont de normele europene de taxare si care sa respecte principiul european <<poluatorul plateste>>", a declarat ministrul Mediului. Nemirschi a precizat ca taxa se va plati dupa formula adoptata in vara 2008. El nu a vrut sa dea niciun fel de detaliu cu privire la variantele de taxare propuse Guvernului. Cat priveste programul "Casa Verde", privind subventionarea instalatiilor de energii regenerabile, acesta nu va debuta in viitorul apropiat.
Programul, demarat in toamna anului trecut, a dus la 5000 de cereri de acreditare din partea firmelor; s-au depus 1957 de dosare, din care acceptate numai 367. Ministrul a anuntat ca Guvernul va decide modul in care va continua programul. Pe langa faptul ca bugetul pentru program nu a fost aprobat inca, personal considera ca trebuie facute modificari ale ghidului de aplicare, pentru a avea rezultate. (L.M.)
 Afisari: 492  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Avem deja programul rabla!!!De ce se mai dau drumul sa intre alte rable?   de basarab
A r h i v a
  Consiliere gratuita pentru alcoolici    
 Top afisari / comentarii 
 Invinsi de Securitate (2083 afisari)
 Gaza City sub senilele Israelului (2066 afisari)
 Adio, sange proaspat! (2016 afisari)
 Mama eroina (1609 afisari)
 Piept de curcan umplut (1531 afisari)
 UPDATE 19:36 Romania va putea incepe exploatarea hidrocarburilor din zona Marii Negre dupa anuntarea deciziei Curtii de la Haga (4374 afisari)
 UPDATE 19.34 - Poetul Grigore Vieru va fi transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala (ATENTIE! IMAGINI SOCANTE!) (3722 afisari)
 Parintele Justin Parvu a ridicat Moldova impotriva cipurilor biometrice (VIDEO) (2657 afisari)
 Ministrul Apararii l-a schimbat pe seful serviciilor secrete din Armata (2302 afisari)
 Peste 3 milioane de computere raspandesc acelasi virus (1982 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01175 sec.