Ziua Logo
  Nr. 4416 de marti, 16 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Dreptate pentru generalul Iulian Vlad
Victor RONCEA 
"Mai copile, ce faceti? Ati dat jos un dictator si puneti un comunist", intreba generalul Iulian Vlad un baiat ajuns in sediul CC al PCR pe 22 decembrie 1989. Domnul Tesu Solomovici, provocator ca intotdeauna, sare in apararea fostului general Victor Atanasie Stanculescu, considerat un apropiat al unor servicii secrete straine, intr-o pledoarie pentru gratierea actualului soldat Stanculescu si repunerea sa in drepturi.
Putina lume stie insa ca si generalul Iulian Vlad, fostul comandant al Departamentului Securitatii Statului incepand cu 1987, se afla in aceeasi situatie: de simplu soldat al Romaniei. O porcarie ce poarta marca Ion Iliescu, profitorul si protagonistul principal al loviturii de stat din decembrie 1989. O porcarie care trebuie indreptata.
Orice istoric si cercetator onest al evenimentelor din decembrie stie ca, fara interventia categorica a generalilor Iulian Vlad si Stefan Guse, tara putea fi invadata in orice moment de catre trupele Armatei Rosii, masate deja la Prut. Nu au riscat insa, din mai multe motive, printre care si cunostintele asupra pregatirii efectivului Securitatii pentru astfel de situatii. Inca din 1968, dupa invadarea Cehoslovaciei, Romania avea un plan de urgenta, pentru rezistenta nationala in caz de ocupatie. Celebra Unitate Speciala 0110, anti-KGB, unica de acest tip din spatiul Tratatului de la Varsovia, nu permitea infiltrarea Securitatii in acelasi mod cu Armata. Securitatea stia cu precizie ce va urma la finele lui '89. Ca atare, DSS a devenit, imediat, tinta nr 1 a KGB si GRU. In pregatirea loviturii de stat, cele doua servicii sovietice au actionat cu predilectie pe spatiul civil si, respectiv, cel militar. Intretinerea focarelor "disidente" a cazut in sarcina KGB, in timp ce GRU a reactivat cartitele studiase la Moscova. Si de aceea, Ion Iliescu il instaleaza rapid pe generalul Nicolae Militaru, agent sovietic para-cunoscut, in fruntea Armatei. Prima lui grija este desfiintarea Securitatii urmata de incercarea de punere in aplicare a eliminarii tuturor cadrelor care ii cunosteau actele de tradare. In parte, si reuseste, prin uciderea grupului USLA condus de colonelul Trosca. A doua manevra, tentativa de asasinare in masa a ofiterilor Securitatii adunati la MApN, ii este blocata de ofiterii din subordine, la timp.
Inca din 22 decembrie, generalul Iulian Vlad, care insarcinase ofiterii de paza din Comitetul Central sa deschida multimii portile si sa nu opuna nicio rezistenta, elaboreaza un mesaj catre tara, pentru a fi clar pentru toate fortele implicate care este pozitia Securitatii, de sustinere a schimbarii regimului. Mesajul este inregistrat la sediul CC in timpul zilei. Transmiterea inregistrarii este insa oprita de noul "Cabinet 1", instalat la Televiziune, reprezentat de Ion Iliescu, si de noul "Cabinet 2", condus de Silviu Brucan din zona strazii Paris. Seara, sub comanda nou instalatului Front al Salvarii Nationale, incepe lupta cu "teroristii" inventati de serviciile speciale de diversiune. In acele zile, in tara se aflau circa 60.000 - nu de morti! - ci de agenti ai serviciilor speciale sovietice, maghiare si iugoslave (in iunie 1990 mai erau 29.000). Cuplul Ceausescu este ucis rapid, in urma procesului ilegal comandat, dupa cum avea sa recunoasca peste ani Virgil Magureanu, de tartorul "revolutiei", Silviu Brucan.
In aceste conditii, dupa ce arhivele DSS fusesera deja transferate la Moscova si incepuse inscenarea teroristilor, care a dus la uciderea si ranirea a mii de tineri - care se adauga la cei de la Timisoara unde actionasera, pe langa forte straine, oamenii lui Mihai Chitac sub comanda directa a Elenei Ceausescu -, generalul Iulian Vlad este arestat, la ordinul lui Ion Iliescu, pe 31 decembrie, din mijlocul tinerilor cu care petrecuse toata saptamana de foc. Este acuzat de "genocid". Ion Iliescu preia Puterea total, conform planului. Pana pe 31 martie este retinut fara nici un act, timp in care procuratura incearca fabricarea unor probe. Judecat sumar, este condamnat la 25 de ani de inchisore. Executa o treime din cel mai mare termen, fara a solicita nicio clementa, dupa care este eliberat conditionat, potrivit legii.
Magistratii cinstiti ai Romaniei ar trebui sa recunoasca azi faptul ca procesul generalului Vlad a fost o mascarada sinistra si, in numele dreptatii, sa solicite rejudecarea cazului si revizuirea sentintei aberante, care a dus pana la degradarea umilitoare a unui general care a contribuit definitoriu la salvarea tarii de ocupatia miliļæ½tara ruseasca.
 Afisari: 4205  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 14 Afiseaza toate comentariile  
ce vorbesti mon cher?    de mihail.d
Ba da TAMPITZI MAI SINTETZI!   de Mos Grigore
Hopa ! Securitatea si clonatii pot sa intre in Europa . Multumiri dle democrat Roncea !    de Changeman
Eh crocodeilor...CEI DOI GENERALI - AU IN INIMA O VALOARE UITATA SI PRAFUITA.. DRAGOSTEA DE TARA !!!   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Singurii prieteni ai Romaniei, Marea Neagra si ???   de Iulian Seba
felicitari pt ziaristul care a scris acest articol   de soferulamator
pt catal 1   de soferulamator
pt changelman   de soferulamator
Cine a ordonat uciderea ceausestilor   de mihai ciobanu
Dreptate Generalului Vlad   de Ileana Stan
Dreptate, ochii plinsi cer sa te vada!   de Catal1n
Dreptate pentru generalul Iulian Vlad- si pentru eroica Securitate , n-asa ?   de Changeman
Cine sa te auda....   de Alcor
Mai bine sa-l condamne intai pe Iliescu !   de Aladin
A r h i v a
  Avem protocol. Cu cine-l aplicam?    1 comentariu
  "Demiterea lui Basescu e importanta pentru democratie"    2008-12-09
  Victoria noii generatii basarabene    2008-12-03
  Lenin, la brat cu Tariceanu si Iliescu la Chisinau    2008-11-27
  Basarabia, "Yes, we can!"    2008-11-11
  Strategie nationala pentru cadavrul Romaniei    2008-10-21
 Top afisari / comentarii 
 Ceausescu ameninta URSS cu bomba atomica (5978 afisari)
 Guvernul Emil Boc (4831 afisari)
 Dreptate pentru generalul Iulian Vlad (4205 afisari)
 Efectul "draga Stolo" (3761 afisari)
 De ce s-a retras Stolojan (3604 afisari)
 Cu un san la vedere, Halle Berry ingroasa numarul vedetelor victime ale erorilor vestimentare (4122 afisari)
  Al Treilea Razboi Mondial incepe inainte de Craciun, iar Obama nu va apuca sa fie investit  (3731 afisari)
 Jennifer Aniston, prinsa ca poarta sfarcuri false! (3346 afisari)
 Atentie, bestiile se dezbraca! (3276 afisari)
 Avion ce efectua o cursa spre New York, disparut la 35 de minute dupa decolare (3263 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00923 sec.