Ziua Logo
  Nr. 4396 de sambata, 22 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Putin isi pregateste intoarcerea
-- Duma a dat unda verde prelungirii mandatului prezidential la sase ani
Duma de Stat a Rusiei (camera inferioara a parlamentului federal) a adoptat, ieri, in cea de-a treia si ultima lectura, amendamentul la Constitutie, care prelungeste durata mandatului prezidential de la patru la sase ani, transmit agentiile internationale de presa. Conform scenariilor vehiculate de mass-media rusa, actualul presedinte, Dmitri Medvedev, va cadea victima efectelor dezastruoase pe care criza financiara mondiala le are asupra economiei ruse. Acesta isi va asuma rolul
de "tap ispasitor" in fata opiniei publice, pentru ca apoi "salvatorul natiunii", actualul premier Vladimir Putin sa-si reocupe locul la Kremlin.
In total, 392 de deputati din Duma, camera dominata de reprezentantii partidului lui Putin, "Rusia Unita," au votat in favoarea acestui amendament constitutional propus de presedintele Medvedev, doar 57 de deputati comunisti votand impotriva. Dupa aprobarea sa de catre Duma, textul revizuit al Constitutiei urmeaza sa fie supus validarii in Consiliul Federatiei, camera superioara a parlamentului federal rus, al carui presedinte, Serghei Mironov, este un sustinator fervent al revenirii lui Vladimir Putin la Kremlin. Presedintele rus Medvedev a propus, la 5 noiembrie, o mini-reforma con�stitutionala, care prevede prelungirea legislaturii Dumei, de la patru la cinci ani, si extin�derea mandatului prezidential de la patru la sase ani, relansand spe�culatiile privind deschiderea drumului de revenire la Kremlin a lui Putin, fost presedinte al Fe�deratiei Ruse intre 2000 si 2008
Medvedev, tap ispasitor
Conform scenariilor vehiculate de mass-media rusa, actualul lider de la Kremlin va cadea victima efectelor dezastruoase pe care criza financiara mondiala le are asupra economiei ruse. Acesta isi va asuma rolul de "tap ispasitor" in fata opiniei publice, pentru ca apoi "salvatorul natiunii", actualul premier Vladimir Putin sa-si reocupe locul la Kremlin. Putin a recunoscut, joi, pentru prima data, ca tara sa are puternic de suferit de pe urma cataclismului economic mondial. Luand cuvantul in timpul congresului partidului "Rusia Unita", premierul si-a asumat intr-un mod mai deschis ca oricand rolul de "salvator al natiunii". Potrivit presei ruse, un alt scenariu prevede ca Medvedev sa declare ca nu este in stare sa conduca tara in conditii de criza profunda si sa programeze alegeri prezidentiale anticipate, noul presedinte urmand sa fie ales pentru 6 ani, conform Constitutiei revizuite. Concomitent, surse oficiale ruse nu exclud posibilitatea ca Medvedev sa isi finalizeze mandatul, urmand ca la urmatoarele alegeri prezidentiale Putin sa candideze pentru un nou mandat. Joi, Putin a atacat din nou SUA, acuzandu-le ca sunt vinovate de declansarea crizei economice mondiale. "Dopajul cu bani ieftini si ipotecile din Statele Unite au cauzat o reactie in lant, care a paralizat sistemul financiar international si a indus o stare de neincredere in piata, care, desigur a afectat diferite sectoare economice", a amintit premierul.
Mihai ISAC 
 Afisari: 789  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Rusia in plin crash   de roy
A r h i v a
  Proteste anti-SUA la Bagdad    4 comentarii
  Oamenii lui Obama    3 comentarii
  Iranul dotat pentru bomba atomica    14 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Lumea in 2025 (3230 afisari)
 Exemplul ungar (2424 afisari)
 Partidul Securistilor Destepti (2420 afisari)
 Frumusete inecata in droguri si alcool (1652 afisari)
 Tariceanu incoltit de profesori (1446 afisari)
 Pamela Anderson, goal, la aniversarea lui Hugh Hefner (Video) (4601 afisari)
 Fost comandant de politie argentinian s-a impuscat in cap in timpul unui interviu (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE !!!)  (3411 afisari)
 Are 250 de kilograme si pozeaza nud pentru ca se crede sexy! (VEZI FOTO) (3129 afisari)
 Economistul-sef al FMI, despre criza financiara: "Ce-i mai rau abia urmeaza" (2596 afisari)
 Din dragoste pentru o femeie, tenismena Martina Navratilova a destramat o familie! (2468 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00991 sec.