Ziua Logo
  Nr. 4385 de luni, 10 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
cauza noastra
Politisti-functionari
-- Mori cu dreptatea-n braTe! Zicerea aduna in ea veacuri de obida. Veacurile trec, naravurile raman. Tanara politista parea rabdarea intruchipata. Zice: Aveti nevoie de un avocat, si-n privirea-i luminoasa, tone de solicitudine. Ca sa ce?, intreb. Ca sa va apere.
DrAguTA Si-n ton cu privirea pe care o furiseaza timid in directia colegului de camera. E novicea. Colegul - cenzorul. La sectorul 1, auzisem acelasi lait motiv: aveti nevoie de un avocat. Tocmai voiam sa va-ntreb, zice, sectorul ce solutie a dat? Nu stiam si s-a mirat, usor amuzata, cum, nu va intereseaza? Aduceti-ne ceva scris de-acolo.
Chiar nu InTelegeam: Eu sa v-aduc ceva scris de-acolo? De ce? - Cum de ce, e-n interesul dvs. Colegul de camera s-a ridicat plictisit si a anuntat ca pleaca. Stie ea unde. I-am cerut o tigara. Nu fuma, dar avea o rezerva in fiset. Inainte de a-mi intinde pachetul, m-a privit lung printre genele mijite, buzele stranse. Era liderul camerei, n-aveam nicio indoiala. Dupa plecarea mea, tanara colega urma sa-i infrunte zeflemeaua din dotare. Zau! s-a mirat el. Nu e interesul dvs? O fi al meu?! Intarzia cu pachetul in mana. Aud? Eu stiu ca n-am nicio vina. Dvs. sunteti cei care nu stiti. A varat pachetul la loc in fiset. Neofita se pregatea sa intervina, eram cazul ei. A inchis dosarul; inainte de a apuca sa zica ceva, liderul de grup i-a luat locul. Voia sa stie: de ce e interesul lor si nu al meu? Repet, i-am spus, fiindca eu stiu ce-am facut. Si-n plus, nu-s curierul dvs. Dar ne puteti ajuta, a gasit doamna calea feminina de intelegere.
Tineri amAndoi. Ofiteri cu scoala. Functionari corecti la posta, eventual. Au invatat catehismul politienesc modern: aveti nevoie de un avocat. Si basta! De pe bancile scolii, s-au scufundat in marea de rutina si marea s-a inchis deasupra lor.
MA luase durerea de cap, nemancat, cu buzele arse de sete. Politistul nu este platit pentru a prinde soareci, am spus mai mult pentru mine... Ia te uita, ce noutate! Politistul isi revenise si parea pus pe ironii, sub privirea aprinsa a colegei. Dar pentru ce-i platit? In prima instanta, cel putin, el este aparatorul tuturor cetatenilor corecti, nu-i trimite sa faca ei ceea ce intra in indatoririle sale de serviciu. Ma enervasem. V-am ajutat, le-am zis, am scris tot adevarul.
Mi-a dat telefon, seara, acasa. Sa-mi spuna ca e-n ordine. Si daca as fi facut-o pe curierul? Si-as fi cautat un avocat? Si l-as fi angajat? Am fi luat-o de la inceput. Alte declaratii, alte termene, alti politisti care sa-mi recomande: daca sunteti nemultumit, poate ar trebui sa va schimbati avocatul.
Nicolae Cristache - cristas@clicknet.ro 
 Afisari: 656  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Cam intortocheat   de Rollo
Care avocati ?   de sorge
Fin!   de Eufrosin
A r h i v a
  Soarta profesorilor decisa astazi    2 comentarii
  Amanare pentru arii protejate    
  Copii traficati in Marea Britanie    2 comentarii
  Deszapezire pe uscat    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Aventurile francmasoneriei pe pamanturile romanesti (3255 afisari)
 Vracii crizei mondiale (2876 afisari)
 Contraatac iranian la Obama (2378 afisari)
 Vom avea prima minicentrala nucleara (1632 afisari)
 Trianonul de la Floresti (1495 afisari)
 La 42 de ani, Cindy Crawford apare intr-un pictorial ce taie respiratia barbatilor (FOTO) (3732 afisari)
 Fotografii inedite cu OZN-urile ce au survolat Franta! (3673 afisari)
 Din dragoste, s-a trezit din coma dupa 30 de ani (3618 afisari)
 Topul celor mai spectaculoase fraude cu fonduri UE: Un italian si-a cumparat Ferrari, iar un spaniol si-a deschis un bordel (2554 afisari)
 Bush s-a dezinfectat dupa ce i-a strans mana lui Obama (2260 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01985 sec.