Ziua Logo
  Nr. 4352 de joi, 2 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Austriecii de la Voestalpine ne dau tarcoale
-- Reprezentantii Guvernului si cei ai companiei austriece Voestalpine au semnat, ieri, la Palatul Victoria, memorandumul de intelegere cu privire la dezvoltarea unui combinat siderurgic in zona Marii Negre, investitie estimata la cinci miliarde de euro.
Voestalpine intentioneaza sa construiasca un combinat siderurgic in estul Europei. Guvernul Romaniei a cautat solutii prin care sa le ofere austriecilor o alternativa la un teren din jurul Portului Constanta, solicitat de companie, a carui concesiune a fost castigata prin licitatie de SC Comvex SA, in iunie 2008.
Voestalpine ar putea colabora cu compania belgiana Electrabel la constructia unei termocentrale, la Constanta, dar o decizie va fi luata numai daca grupul va construi fabrica de otel in Romania.
Romania concureaza cu Bulgaria, Turcia si Ucraina pentru a atrage investitia in constructia combinatului siderurgic. De altfel, Voestalpine a semnat, in septembrie, un memorandum de intelegere si cu oficialii bulgari.
"Este un pas important in realizarea investitiei, sunt multe preconditii pozitive stabilite, dar ramane o competitie deschisa si vor fi evaluate toate locatiile pe care le-am analizat in ultimele luni", a spus directorul general al Voestalpine, Wolfgang Eder, la Palatul Victoria. El a precizat ca terenul si legislatia de mediu reprezinta principalele conditii care trebuie indeplinite pentru o decizie favorabila in ceea ce priveste investitia Voestalpine, aratand ca grupul austriac are nevoie de o suprafata de 6 kilometri patrati de "teren securizat" si de un anumit nivel al emisiilor de dioxid de carbon acceptat de Uniunea Europeana.
Ceremonia de semnare a memorandumului a intarziat cu aproximativ 50 de minute fata de ora stabilita initial, deoarece delegatia Voestalpine a ramas blocata in trafic, in apropierea Arcului de Triumf, pe traseul dintre Aeroportul Otopeni si Palatul Victoria. (I.S.)
 Afisari: 413  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Propunerea mea e urmatoarea   de Budapestanul
Interesul    de adi_i
Poluarea ? Ce le pasa lor de ea .   de adi_i
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Spionii romani rup tacerea (3290 afisari)
 Serbia inventeaza poporul "vlah" (1940 afisari)
  Ipocrizia conduce Romania (1843 afisari)
 Top modele cu par pe fata (1776 afisari)
 Taiko-naucul Geoana si ipocritul Tariceanu (1188 afisari)
 Catherine Zeta-Jones, victima unei erori grosolane de machiaj! (2498 afisari)
 Mercenari moldoveni in armata Rusiei (2122 afisari)
 Ungurii au inceput sa urasca si grupuri etnice inexistente: pirezii (2023 afisari)
 Femeile din Arabia Saudita, obligate sa isi arate doar un singur ochi de sub val (1716 afisari)
 Sutiene pentru un fund apetisant! (1638 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01780 sec.