Ziua Logo
  Nr. 4340 de joi, 18 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Dosar
Membrii Baroului paralel se razbuna pe magistratii care i-au hartuit
Procurori dati in judecata
Foto: Mediafax
Barourile paralele infiintate in Bucuresti si in toate judetele tarii de catre cunoscutul avocat Pompiliu Bota (foto) au decis sa-i actioneze in judecata pe cei cativa procurori care i-au hartuit cu dosare penale, finalizate cu achitari in instanta. Acuzati de ani de zile de practicarea fara drept a profesiei de catre avocatii traditionali, avocatii lui Bota si-au marit constant numarul, ajungand de la 2000 in 2007, la 2500 in prezent.
Sutele de plangeri penale depuse impotriva avocatilor paraleli nu s-au soldat cu nicio condamnare. Procurorii din intreaga tara au pronuntat 217 de solutii de neincepere a urmaririi penale (NUP), in care se argumenteaza ca documentele prezentate in aparare de avocatii lui Bota, demonstreaza ca acestia practica legal profesia de avocat. Din cele 217 NUP-uri, circa 200 au fost confirmate de instantele de judecata, cu autoritate de lucru judecat, incepand de la judecatorii, la tribunale si pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Precedentul Hunedoara
Cu toate acestea, au existat cativa procurori care au emis rechizitorii pe numele unor avocati din barourile lui Bota, acuzandu-i de practicarea profesiei fara drept. In sapte dintre aceste cazuri, instantele au dat deja solutii de achitare, invocand autoritatea de lucru judecat. Intrucat avocatii lui Bota considera ca au dovedit cu prisosinta legalitatea lor, ei au decis sa-i actioneze in judecata civila pe toti acei procurori care, spre deosebire de majoritatea colegilor lor, mai emit rechizitorii cu ignorarea hotararilor judecatoresti de achitare.
Primul proces de acest gen a fost deschis la Sectia Civila a Tribunalului Hunedoara si va avea termen la 22 octombrie a.c. In acest caz, procurorul parat este Dorel Herban, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara, caruia i se cer daune de 100.000 de lei. Prin Rechizitoriul nr. 691 din 20.03.2007 procurorul Herban l-a trimis in judecata pe avocatul Bogdan Raducanu, membru al Sindicatului Inde�pendent al Juristilor (care apara interesele avocatilor paraleli) pentru infractiunea de exercitare fara drept a profesiei de avocat.
Ameninta cu CEDO
Avocatul paralel, care a fost inculpat alaturi de un executor judecatoresc, a fost achitat de catre Curtea de Apel Alba Iulia, sentinta care a ramas definitiva, prin decizia penala nr. 1561 din 7.05.2008 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Avocatul Pompiliu Bota ne-a declarat ca barourile sale nu vor mai tolera hartuirea membrilor lor si vor reactiona prompt cu actiuni civile impotriva celor care ii vor mai contesta: "Chiar daca unora nu convine infiintarea noastra, sute de procurori si judecatori s-au pronuntat in dosarele noastre si au stabilit ca practicam avocatura cu acte legale, platim impozite la stat si indeplinim toate cerintele legii. Acelor cativa magistrati care mai fac jocurile avocatilor traditionali, nesocotind autoritatea de lucru judecat, le transmit ca vor plati pentru abuzurile lor si ii vom urmari in toate instantele, inclusiv la CEDO pentru prejudiciile pe care ni le-au creat".
Razvan SAVALIUC 
 Afisari: 656  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE.BRAVO,BOTA   de BOZGAN GHEORGHE
Cunoscut pe dracu. Cunoscut ptr scandalul barourilor   de Ghita Bizonu'
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Maestrul a lasat via neculeasa (2692 afisari)
 Fierbe Marea Neagra (2079 afisari)
 Raul abia incepe (1513 afisari)
 Gardianul banului public e in coma (1276 afisari)
 PSD si PNL s-au impacat pe banii nostri (1222 afisari)
 Porno profesoara din Roman figureaza ca membru activ pe un site de lesbiene (3667 afisari)
 Madalin Voicu: Elena Udrea este co-etnica mea (3391 afisari)
 Sotia lui Stefan Iordache vrea sa se sinucida (2830 afisari)
 Lipseste doar "un chibrit aprins" pentru ca Peninsula Crimeea sa se separe de Ucraina (2336 afisari)
 "Ahmadinejovschi" vrea sa se implice in reglementarea crizei din Caucaz (1913 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01805 sec.