Ziua Logo
  Nr. 4328 de joi, 4 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Oprescu imprumuta arhitect-sef de la Borbely
Primarul general Sorin Oprescu l-a numit in functia de arhitect-sef al Bucurestilor pe Gheorghe Patrascu, director general al Directiei de Dezvoltare Teritoriala a Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. El isi va incepe activitatea la Primaria Capitalei saptamana viitoare, transferul fiind semnat ieri de edilul-sef si aprobat luni de ministrul Laszlo Borbely.
"Numirea in functie este facuta pentru o perioada de sase luni, pana la organizarea concursului pe post. Am programat pentru saptamana viitoare o sedinta de Consiliu General pentru validarea lui, precum si a membrilor Comisiei Tehnice de Urbanism", a precizat Oprescu.
Din vechea Comisie de Urbanism a municipalitatii au mai ramas doar doi membri, ceilalti cinci fiind inlocuiti de primarul general, insa acesta a esuat in a-i impune votului consilierilor la ultima sedinta a CGMB. Membrii Consiliului General au refuzat atunci sa-i valideze in functie pe noii arhitecti din comisie, pe motiv ca nu-i cunosc pe respectivii. Pe lista figureaza nume controversate, printre care si Sorin Gabrea, fostul arhitect-sef al Capitalei, responsabil de aprobarea mai multor cladiri-turn. El ar urma sa fie presedintele comisiei, din care fac parte arhitectii Constantin Enache, Dorin Stefan, Dan Serban, Bogdan Bogoescu, Tiberiu Florescu si Mircea Ochinciuc. Comisia de Urbanism decide, in principal, planurile urbanistice zonale si de detaliu inainte de a fi supuse aprobarii CGMB. Arhitectii respectivi nu sunt platiti de Primaria Capitalei pentru munca depusa, dar arhitectul-sef nu ia nici o decizie fara ca acest for consultativ sa nu isi dea avizul asupra proiectelor de dezvoltare ale orasului, la intrunirile din fiecare miercuri.
Magda SEVERIN 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Orescule   de Ene Viorel
A r h i v a
  Guvernul complica iar adoptiile    
  Toamna uscata    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Israelul tinteste Iranul din Georgia (3787 afisari)
 Voiculescu incoltit de microbisti (1963 afisari)
 Mezalianta (1691 afisari)
 Taxa auto desfiintata in Senat (1315 afisari)
 Are 668 metri si inca mai creste (1254 afisari)
 Fanteziile americanilor legate de cel mai fierbinte guvernator pe care l-au avut vreodata, Sarah Palin (VIDEO) (3323 afisari)
 Cum arata vedetele sub tricouri ude (2390 afisari)
 Soc: Un britanic si-a vazut tatal inviat din morti (2208 afisari)
 Medvedev catre Smirnov: "Transnistria nu-i Osetia de Sud" (2046 afisari)
 Teorie: De vina pentru vulnerabilitatea europenilor in fata SIDA ar fi bravii soldati romani (1868 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00829 sec.