Ziua Logo
  Nr. 4302 de marti, 5 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Mostenitorii Templierilor in razboi cu Papa
-- Mostenitorii Cavalerilor Templieri au lansat o batalie legala in Spania pentru a-l forta pe Papa sa redea reputatia ordinului care a fost dizolvat in urma cu sapte secole si caruia i-au fost confiscate averi de peste o suta de miliarde de euro.
Asociatia Ordinului Suprem al Templului lui Hristos ai carei membri pretind ca sunt descendentii legendarilor cruciati a initiat o procedura legala impotriva lui Benedict XVI caruia ii cer sa recunoasca faptul ca Templierilor li s-au confiscat bunuri in valoare de o suta de miliarde de euro.
Acestia sustin ca ordinul a fost dizolvat de catre predecesorul lui Benedict, Papa Clement al-V-lea in 1307, atunci fiind confiscate peste noua mii de proprietati, nenumarate pasuni, dealuri si alte bunuri comerciale. Toate aceste bunuri au intrat in posesia Bisericii. Insa reclamantii au mai declarat ca motivul principal al actiunii lor este reabilitarea "bunului nume" al Cavalerilor Templieri. "Nu dorim sa cauzam un colaps al Bisericii Romano-Catolice, insa dorim sa relevam Curtii magnitudinea complotului impotriva Ordinului nostru" au afirmat intr-o declaratie oficiala cei care s-au autoproclamat Cavaleri ai timpurilor moderne.
"Sarmanii soldati ai lui Cristos si ai Templului lui Solomon" (cunoscuti mai ales sub numele de templieri sau Ordinul Tem�plului) a fost unul dintre cele mai cunoscute ordine militare crestine. Ordinul a existat timp de aproximativ doua secole in Evul Mediu. A fost creat in urma primei cruciade din 1096, pentru a asigura calatoria in siguranta a numerosilor pelerini europeni catre Ierusalim. Re�cunoscut oficial de biserica in 1129, Ordinul a crescut repede ca numar de membri si putere. Cavalerii templieri puteau fi recunoscuti dupa hainele albe cu o cruce rosie, distinctiva, si erau printre cei mai bine echi�pati, antrenati si disciplinati razboinici din perioada cruciadelor. Membrii Ordinului care nu erau razboinici au creat o puternica infrastructura economica in intreaga crestinatate, introducand pentru prima oara proceduri financiare care au reprezentat inceputul sistemului bancar si au construit numeroase fortificatii in Europa si Tara Sfanta. Succesul templierilor era strans legat de succesul cruciadelor. Cand tara Sfanta a fost pierduta, iar templierii au suferit infrangeri zdrobitoare, sprijinul pentru existenta ordinului s-a stins. Zvonurile despre ceremoniile initiatice secrete ale lor au creat neincredere, iar regele Filip al IV-lea al Frantei, puternic indatorat ordinului, a inceput sa faca presiuni asupra papei Clement al V-lea. Vineri, 13 octombrie 1307, regele Filip a arestat majoritatea membrilor Ordinului, inclusiv pe Marele Maestru Jacques de Molay si, dupa ce le-a obtinut marturisirile prin tortura, i-a ars pe rug. In 1312, papa Clement, sub presiune din partea regelui Filip, a dizolvat cu forta intregul ordin. Disparitia brusca a unei parti importante din societatea europeana a acelor timpuri a dat nastere la speculatii si legende, care trezesc si astazi interes.
Mona BICA 
 Afisari: 1954  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
eu am citit ca filip leo bo impreuna cu papa de la roma   de BeDeii vechi si NOI
valoare   de Viorica Ianc
Mona, mai pune mina pe cartea de istorie!   de Ion Caramache
antihrist reactiveaza se pare slugile sale...   de xViorel
A r h i v a
  Cei mai scumpi gemeni din lume    2 comentarii
  Pantofii viitorului    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Elena Ceausescu a ars mortii de la Timisoara (6838 afisari)
 Jaf la ICR si MAE (4367 afisari)
 Mostenitorii Templierilor in razboi cu Papa (1954 afisari)
 CIA pusa pe butuci (1839 afisari)
 Rupti in tur la Primarie (1346 afisari)
 A ajuns in spatele gratiilor dupa ce a facut sex cu sotia adormita (5487 afisari)
 Vedete indragite de la Hollywood ascund in spatele figurii de inger adevarati monstri (3324 afisari)
 Un cercetator demonteaza teoria evolutionista  (2550 afisari)
 Actrita Tea Leoni a lesinat in timpul unei partide de sex in sauna (2498 afisari)
 "La Repubblica": Un roman a murit inecat sub privirile indiferente a zeci de italieni veniti la plaja  (2052 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00821 sec.