Ziua Logo
  Nr. 4298 de joi, 31 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Ridicarile Ontanu-Ciuclea
-- Echipe mixte de politisti si muncitori ai SC Supercom SA au inceput sa ridice masinile din Sectorul 2, parcate neregulamentar * Opera�tiunea nu aduce nici un profit primariei, dar baga sume imense de bani in buzunarele afaceristului Ilie Ciuclea
Lucian Curelariu - Ziua foto
In Sectorul 2 al Capitalei au inceput ridicarile masive de masini stationate neregulamentar. Cetatenii care isi lasa mai mult de cinci minute masina oprita intr-un loc semnalizat cu "oprirea interzisa" se trezesc ca aceasta le-a disparut. De la Politie, afla ca aceasta le-a fost ridicata de firma SC Supercom SA, a afaceristului Ilie Ciuclea, unul dintre sponsorii PSD si detinatorul mega-contractului de salubrizare a Sectorului 2. Si ca trebuie sa mearga intr-un loc din afara Capitalei, pentru a-si recupera masinile.
Sumele pe care posesorii de auto ridicate sunt obligati sa le plateasca afaceristului Ciuclea sunt uriase: minim 500 RON, daca masina a fost imobilizata doar o zi, si cate 200 RON, in plus, pentru fiecare zi de intarziere. In lipsa locurilor de parcare, in conditiile unei Capitale extrem de aglomerate si fara solutii viabile de fluidizare a traficului, ridicarile auto devin un cosmar pentru locuitori. Sistemul, care baga mana in buzunarul cetateanului, a fost gandit inca din toamna lui 2007, dar a fost pus in practica abia dupa alegerile din luna iunie, pentru ca masurile impopulare contra cetatenilor din Sectorul 2 sa nu afecteze castigarea de catre Neculai Ontanu a unui nou mandat de primar. Daca amenda aplicata de politia rutiera, pentru stationarea interzisa este de doar 35 RON, platibili in 48 de ore, tarifele de ridicare, transport si depozitare depasesc cu mult salariul minim pe economie. Si pot fi calificate un furt pe fata, pentru ca neputinta achitarii acestor sume catre SC Supercom SA, duce la impo�sibilitatea pentru proprietari a recuperarii masinii - bun personal. In plus, discrepanta uriasa dintre amenda aplicata de politia rutiera si cei minimum 500 RON platibili SC Supercom SA (aproape de 15 ori mai mult) poate fi considerata o dubla pedeapsa pentru aceeasi fapta, tratament interzis de normele europene. De asemenea, tariful de 200 RON/ ziua de depozitare pune posesorul unui autovehicul ridicat, care afla dupa cateva zile sau saptamani de ridicare, in fata obligarii la plata unei sume uriase, de care e foarte posibil sa nu dispuna. Din pacate pentru comunitatea Sectorului 2, imensele tarife nu revin Primariei, pentru a putea fi folosite in scopuri utilitare, ci exclusiv SC Supercom SA. Primaria incaseaza doar infima amenda de 35 de RON, aplicata de politia rutiera.
Contractul Supercom
SC Supercom SA a castigat licitatia pentru atribuirea contractului de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar, in toamna lui 2007, licitand de una singura. Minunea a fost posibila intrucat cealalta firma care a achizitionat caietul de sarcini - SC Yamit Rom SRL - s-a retras fara explicatii din competitie. Iar Primaria Sectorului 2 nu a reluat licitatia. Acesta este motivul pentru care tarifele pentru aceasta activitate au cote maximale. Conform caietului de sarcini, emis de primarul Neculai Ontanu, in august 2007, au fost stabilite urmatoarele tarife: 150 RON - costul ridicarii, 150 RON - costul transportului la locul special amenajat, 200 RON - taxa pentru fiecare zi de depozitare. De la Primaria Sectorului 2 am primit explicatia ca ridicarile auto se fac doar pe baza dispozitiilor "Brigazii Politiei Rutiere, singura institutie care este abilitata sa stabileasca savarsirea acestei contraventii", iar amenzile date de agentii rutieri "sunt incasate de catre bugetul Primariei Sectorului 2". Si ca in teren conlucreaza echipe mixte de politisti rutieri, politisti de la Politia Comunitara Sector 2 si angajatii lui Ciuclea, pentru identificarea si ridicarea vehiculelor oprite neregulamentar.
Conform regulamentului stabilit de primarie, se considera stationare neregulamentara orice oprire voluntara in loc nepermis, "peste durata a cinci minute".
"Cele mai mici taxe din Bucuresti"
Contactat de reporterii ZIUA, Ilie Ciuclea ne-a declarat: "Taxele pe care noi le percepem sunt cele mai mici din Bucuresti. Nu ridicam decat acele masini parcate rau-voitor pe spatii verzi sau care blocheaza circulatia. Persoanelor cu venituri mici li se fac reduceri de pana la 80 - 85%. Daca nu eram eu, erau alte firme care faceau acelasi lucru. Programul nu va dura mai mult de un an, pana cand se vor construi parcari, iar apoi, ca si in Occident, vor fi ridicate doar masinile celor care refuza sa foloseasca parcarile".
Razvan SAVALIUC 
 Afisari: 2066  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
era sa uit   de trovator
foarte bine   de trovator
Draji setateni ai Sectorului 2!   de veres
parcarile   de the
Razvan   de gigiuta
Nu mai parcati aiurea   de cristi1975
A r h i v a
  Crima cutremuratoare la Dragasani    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ridicarile Ontanu-Ciuclea (2066 afisari)
 Alegeri mascate (1843 afisari)
 Steaua si Dinamo, vehicule de santaj (1788 afisari)
 Testul Morar (1383 afisari)
 Sfarsitul lumii vechi sau ce va face "generatia mea" (1307 afisari)
 Parasit de nevasta dupa ce extensia penisului a cedat in timpul actului sexual (3947 afisari)
 Acuzata de impostura intr-un mail remis presei, Printesa Brianna Caradja spune ca e hartuita de sotul pe care l-a parasit (2937 afisari)
 "Veronica" se intoarce si cere 20 de mii de euro drepturi de autor (2764 afisari)
 Cel mai vechi banc din lume dateaza din 1600 i.Hr (2533 afisari)
 Hugh Hefner, atras de o ucraineanca sexy (2191 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01973 sec.