Ziua Logo
  Nr. 4252 de sambata, 7 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Indici noi la BVB
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) intentioneaza sa introduca inca doi indici bursieri, unul care sa sublinieze evolutia celor mai lichide 25 de companii listate, inclusiv SIF-urile, iar celalalt pentru companiile din sectorul energetic si utilitatile aferente, informeaza Mediafax. Astfel, primul indice pe care Bursa intentioneaza sa il introduca, BET-XT (BET Extented Index), ponderea maxima a unei companii in cadrul indicelui BET-XT fiind de 15%. Cel de-al doilea indice BET-NG (BET Energy & Related Utility Index) un simbol avand o pondere maxima de 30%. (F.B.)
Precizari CSA
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a informat, deja, Comisia Europeana (CE) cu privire la transpunerea Directivei europene 2005/68/CE in legislatia romaneasca. "Directiva europeana privind reasigurarile a fost transpusa in legislatia romaneasca prin legislatia secundara (norme) emisa de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor in aplicarea Legii nr. 32/2000 privind asigurarile si supravegherea asigurarilor", se arata intr-un document al CSA. Reamintim ca, CE a declansat procedura de emitere a scrisorii de aviz motivat. (F.B.)
Schimbari la Piraeus Bank
Conducerea executiva a Piraeus Bank Romania va fi preluata de Catalin Parvu, dupa ce fostul director general, Stavros Lekkakos, a fost numit deputy managing director in cadrul grupului elen, a anuntat, ieri, institutia de credit. Decizia a fost adoptata de Adunarea Generala a Actionarilor si de Consiliul de Administratie al Piraeus Bank Romania, se arata intr-un comunicat al bancii. (F.B.)
Zapp chinez
Compania Telemobil a incheiat cu China Development Bank, in luna mai, un acord de finantare de 220 milioane de euro, suma destinata finantarii programului operatorului de telefonie mobila de dezvoltare a infrastructurii. La inceputul lunii ianuarie 2008, Telemobil a anuntat ca a selectat producatorul chinez ZTE ca partener si furnizor oficial pentru extinderea si dezvoltarea retelelor sale, respectiv CDMA 450 MHz si 3G, in banda de frecventa de 2,1 GHz. Lansarea comerciala a serviciilor de telecomunicatii de generatia a treia (3G) in reteaua Zapp va avea loc cel mai tarziu in toamna acestui an. (F.B.)
A r h i v a
  FMI: Romania va ateriza lin    2 comentarii
  Basescu a descoperit Bursa    5 comentarii
  Petrolul kazah ocoleste Rusia    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Bölöni ne face praf! (2453 afisari)
 Masoneria si Marea Unire (2093 afisari)
 Ucraina provoaca Romania in larg (1863 afisari)
 Alianta LSD (1832 afisari)
 Fata care vede prin oameni (1725 afisari)
 Charlize Theron il acuza pe Will Smith ca a palmuit-o intentionat (1689 afisari)
 Cutremurele cu o magnitudine de 7 grade pe scara Richter revin o data la 32 de ani (1454 afisari)
 Medvedev: SUA sunt la originea crizei financiare mondiale (1295 afisari)
 Carla Bruni a reusit sa le fure inimile francezilor (1209 afisari)
 Desi i se mai dadusera doar cateva luni de trait, Patrick Swayze incepe filmarile la un nou serial (1204 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01821 sec.