Ziua Logo
  Nr. 4252 de sambata, 7 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Alegeri
Pesedistii au facut recurs la ICCJ in cazul anularii alegerilor de la Stefanesti
BEC in instanta
-- PSD Ilfov a atacat ieri la Inalta Curte de Casatie si Justitie hotararea Biroului Electoral Central de anulare a alegerilor pentru primar, consiliul local, presedintele consiliului judetean si consiliul judetean din Stefanestii de Jos. Partile au fost chemate la proces in 10 iunie.
Pesedistii solicita instantei modificarea hotararii BEC si respingerea contestatiilor formulate de partide. Ei considera ca decizia Biroului privind anularea alegerilor la Stefanesti pentru frauda electorala nu face parte din cele doua categorii de hotarari pe care le poate emite BEC, si anume contestatiile asupra modului de organizare a birourilor electorale si cele asupra componentei birourilor electorale. "Spre deosebire de situatia hotararilor in materie electorala care sunt <<definitive si irevocabile>>, excluzandu-se astfel orice cale de atac, in situatia anularii pentru frauda, hotararea Biroului Electoral Central nu este <<definitiva si irevocabila>>, fiind asadar susceptibila de exercitiul caii de atac pe care noi am denumit-o <<recurs>>", motiveaza pesedistii. Ei spun ca daca s-ar admite ca hotararea de anulare a alegerilor din Stefanesti nu ar fi susceptibila de exercitiul caii de atac, s-ar incalca nepermis dispozitiile constitutionale potrivit carora orice persoana se poate adresa justitiei pentru apararea drepturilor, a libertatilor si a intereselor sale legitime.
PNG-CD, aratat cu degetul
Autorii recursului apreciaza ca, pentru a fi admisibila cererea de anulare a alegerilor, aceasta trebuia facuta numai de catre un subiect de drept care nu a fost implicat in producerea acesteia. "Or, contestatorul PNG-CD a fost implicat alaturi de ceilalti petenti, in mod notoriu, in fraudarea alegerilor, decisa ca atare de Biroul Electoral Central", explica pesedistii, adaugand ca BEC a dispus in mod nelegal anularea alegerilor din comuna ilfoveana. In opinia reprezentantului PD-L in Birou, Cristian Ene, "deciziile BEC nu pot fi atacate in instanta, pentru ca nu exista nici o prevedere legala in sensul acesta".
Politia cerceteaza frauda
Cele doua dosare privind fraudele electorale din Stefanesti au fost trimise pentru continuarea cercetarilor de la IPJ Ilfov la Politia Romana datorita complexitatii cazului si numarului mare de persoane ce vor fi audiate, informeaza Parchetul Judecatoriei Buftea. Intr-unul din dosare se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor referitoare la incredintarea urnei speciale altor persoane decat membrilor biroului electoral al sectiei de votare. In acest sens, procurorii au dispus, in 4 iunie, prin ordonanta, inceperea urmaririi penale fata de mai multe persoane anchetate in acest dosar. In cel de-al doilea dosar se efectueaza cercetari cu privire la incalcarea prevederilor legale care interzic promisiunea si oferirea unor sume de bani si bunuri alegatorilor cu scopul de a-si asigura votul acestora. Parchetul nu a precizat daca in acest dosar s-a dispus inceperea urmaririi penale.
Ovidiu BANCHES, Adrian ILIE 
 Afisari: 109  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Borduri de la Becali, sprijin de la Gusa    1 comentariu
  Oprescu face probe    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Bölöni ne face praf! (2453 afisari)
 Masoneria si Marea Unire (2093 afisari)
 Ucraina provoaca Romania in larg (1863 afisari)
 Alianta LSD (1832 afisari)
 Fata care vede prin oameni (1725 afisari)
 Charlize Theron il acuza pe Will Smith ca a palmuit-o intentionat (1689 afisari)
 Cutremurele cu o magnitudine de 7 grade pe scara Richter revin o data la 32 de ani (1454 afisari)
 Medvedev: SUA sunt la originea crizei financiare mondiale (1295 afisari)
 Carla Bruni a reusit sa le fure inimile francezilor (1209 afisari)
 Desi i se mai dadusera doar cateva luni de trait, Patrick Swayze incepe filmarile la un nou serial (1204 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00920 sec.