Ziua Logo
  Nr. 4243 de miercuri, 28 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Clienti pacaliti la Allianz
-- Peste 100 de clienti au fost inselati de un agent de asigurari, care le promitea castiguri nereale, prejudiciul estimat fiind de trei milioane de euro
O bucuresteanca este cercetata pentru inselaciune, dupa ce politistii au descoperit ca aceasta, in calitate de reprezentant vanzari in cadrul unei companii de asigurari a reusit sa pacaleasca peste o suta de persoane, de pe urma carora a obtinut peste trei milioane de euro.
Potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei, agentul de asigurari de la Allianz-Tiriac a inselat 120 de persoane, promitandu-le randamente nereale pentru sumele de bani depuse, prejudiciul fiind estimat la aproximativ trei milioane de euro. Politistii au finalizat cercetarile privind o plangere formulata de Allianz-Tiriac Asigurari impotriva unui consultant financiar, cu care avea incheiat un contract de colaborare, pentru inselaciune, fals si uz de fals. In acest caz au fost audiate 120 de persoane, 33 dintre acestea formuland plangeri penale impotriva agentului de asigurare. Dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti cu propunere de declinare a competentei in favoarea DNA. Potrivit NewsIn, anchetatorii au identificat zece complici ai femeii, rolul lor fiind de a aduce clienti noi. Acestia erau platiti in functie de depunerile clientilor.
Marius Onofrei, director de relatii publice la Allianz-Tiriac Asigurari, a declarat ca agentul avea contract de mandat pentru vanzarea de polite de asigurare de viata cu componenta investitionala (unit-linked). "In urma unor verificari care se fac periodic de catre companie, in randul agentilor de vanzari, au fost descoperite unele necorelari in ceea ce priveste documente fiscale emise de respectivul consultant si sumele intrate in conturile Allianz-Tiriac Asigurari", a spus Onofrei, citat de Mediafax. Compania a inceput sa primeasca si plangeri de la clienti care doreau sa afle informatii despre randamentele politelor emise de asigurator. Ca urmare, Allianz-Tiriac Asigurari a inceput o ancheta interna, rezultand ca acel consultant a incheiat polite de asigurare de viata fictive prin intermediul carora promitea realizarea unor randamente mult mai mari decat ce putea oferi piata. Astfel, la finalul lunii august 2007, Allianz-Tiriac Asigurari a reziliat contractul cu agentul si a facut plangere penala impotriva acestuia. Prejudiciul adus companiei a fost estimat la 700.000 de euro, din care au fost recuperati 150.000 de euro. Potrivit NewsIn, compania Allianz-Tiriac a contactat aproape o suta de persoane cu care reprezentantul luase legatura si, in unele cazuri, le-a returnat banii in baza documentelor fiscale si contractuale pe care acestia le aveau. "In unele cazuri existau sume depuse in casierii", a explicat Onofrei.
Andrei GHICIUSCA 
 Afisari: 383  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Dosarul care a invins-o pe Schrotter    4 comentarii
  Judecat pentru heroina din garajul SGG    
  Vasile Turcu la DNA    
  Stiri pe scurt    
  Kappl vorbeste    
 Top afisari / comentarii 
 Securistii arsi la pensii (4049 afisari)
 Cele 500 de bombe atomice ale Israelului (2918 afisari)
 Dosarul care a invins-o pe Schrotter (2870 afisari)
 Femei pe Muntele Athos (2526 afisari)
 Ucraina pune la zid Romania (2489 afisari)
 Nu au notiunea violului (2736 afisari)
 Si-a urmat iubita in frigiderul de la morga  (2424 afisari)
 Documente secrete, femei focoase si un ministru demis (2284 afisari)
 Masele scoase fara durere (2229 afisari)
 Peugeot construieste o fabrica la Cluj (1697 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00792 sec.