Ziua Logo
  Nr. 4242 de marti, 27 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Bartas afara
Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul de rechemare in tara a ambasadorului roman la Varsovia, Gabriel Constantin Bartas, dupa ce, la inceputul lunii mai, declarase ca acesta nu i-a semnalat cazul Claudiu Crulic si ca va cere ca acesta "sa vina acasa si sa termine cu diplomatia". Ziarul Ziua a relatat pe larg modul in care ambasadorul, cu sprijinul unor oficiali de la Bucuresti, a incercat sa musamalizeze scandalul declansat de decesul intr-o inchisoare din Polonia a cetateanului roman. (M.I.)
Baza la Kaliningrad
Ucraina ar putea prelungi acordul cu Moscova privind stationarea Flotei Rusiei in Crimeea si dupa 2017, daca Rusia va fi dispusa sa accepte amplasarea unei baze militare maritime ucrainene pe tarmul Marii Baltice, a afirmat Iuri Stet, deputat in Rada Suprema al partidului Ucraina Noastra. Un alt deputat a afirmat ca Ucraina nu va permite ca "golful din Sevastopol sa fie transformat intr-un cimitir urias al navelor rusesti". Presedintele Viktor Iuscenko a cerut recent guvernului sa pregateasca o serie de masuri pentru ca acordul ruso-ucrainean, din 1997, privind stationarea Flotei ruse in Crimeea sa nu mai fie prelungit. (L.P.)
UE pentru Rusia
Ministrii de Externe din UE si-au dat ieri, la Bruxelles, acordul pentru demararea negocierilor cu Rusia privind incheierea unui nou parteneriat strategic. Practic, cei 27 au aprobat mandatul cu care blocul comunitar se va prezenta la discutiile ce vor avea loc in iunie in Siberia. Mandatul de negocieri al Uniunii cu Rusia a fost blocat de mai bine de un an si jumatate de Polonia si, in ultimele luni, de Lituania. (L.P.)
Sarbii nu lasa Kosovo
Consiliile locale din zonele unde sarbii sunt majoritari in Kosovo se vor constitui respectand legea sarba privind administratia locala in pofida opozitiei Pristinei si a faptului ca Misiunea Natiunilor Unite in Kosovo (UNMIK) a calificat procesul electoral din regiune drept "ilegal", relateaza Tanjug. Conform inaltului oficial sarb, situatia din nordul majoritar sarb al Kosovo este "complicata si tensionata", din cauza actiunilor represive ale autoritatilor kosovare. (M.I.)
 Afisari: 247  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Hillary gafeaza    1 comentariu
  SUA, intre Moldova si Romania    13 comentarii
  Nastase isi vede dosarul    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Piata imobiliara in cadere libera (5292 afisari)
 Se rupe Phoenix (3820 afisari)
 Stapanii inelelor (2463 afisari)
 Celula extremista din UE (1764 afisari)
 Carter: "Israelul are 150 de focoase nucleare" (1727 afisari)
 Soros: Scumpirea pretului petrolului este doar un balon de sapun (3737 afisari)
 Socant: O femeie a fost violata de 800 de ori de propriul tata (3231 afisari)
 Fiica "monstrului" din Austria, Josef Fritzl, s-a trezit din coma (1938 afisari)
 Dustin Hoffman: "Monogamia este anormala" (1864 afisari)
 Becul cu apa si clor (1781 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01409 sec.