Ziua Logo
  Nr. 4217 de miercuri, 23 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Relatii ruso-romane mai bune
Dupa ce la inceputul acestei luni, dupa bilaterala Vladimir Putin - Traian Basescu de la Bucuresti cei doi presedinti vorbeau despre abordarea mai pragmatica a relatiilor ruso - romane, ieri, liderul de la Kremlin a adus in discutie caracterul stabil al relatiilor dintre cele doua state, din ultimii ani.
Presedintele rus in exercitiu, Vladimir Putin, care l-a primit ieri la Kremlin pe noul ambasador al Romaniei la Moscova, Constantin Mihail Grigorie, a subliniat, in cadrul ceremoniei de primire a scrisorilor de acreditare, caracterul stabil al relatiilor dintre Federatia Rusa si Romania din ultimii ani.
"In ultimii ani se dezvolta stabil legaturile noastre cu Romania. Imi amintesc de dialogul plin de continut si bazat pe incredere cu presedintele Romaniei cu ocazia ultimei mele vizite la Bucuresti. Aniversarea, in luna octombrie, a 130 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre Rusia si Romania reprezinta o buna ocazie pentru a evalua stadiul actual al cooperarii noastre si a trasa noi obiective" pentru viitor, a afirmat presedintele rus. Diplomat cu experienta, Grigorie a fost numit ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Federatia Rusa, prin Decret prezidential la 29 februarie 2008, succedandu-i in functie lui Ion Donca. Anterior, el a fost ambasador al Romaniei in Italia si Republica Malta (1995-1999), Bulgaria (1999-2003) si Turcia (2003-2007). In cadrul aceleiasi ceremonii, Putin a primit scrisorile de acreditare ale altor noua noi ambasadori in Rusia. Cu acest prilej, liderul de la Kremlin, care la 7 mai va preda stafeta presedintelui ales al Rusiei, Dmitri Medvedev, a dat asigurari ca politica externa a Rusiei isi va pastra caracterul continuu si previzibil. (L.P.)
 Afisari: 907  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
mai bune   de silviana
Rusia si relatiile romano-ruse   de vic48
A r h i v a
  Ucraina pregatita de razboi    10 comentarii
  Bulgaria face curatenie de ochii Comisiei Europene    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Casatoriile cu rusoaice (3554 afisari)
 Ucraina pregatita de razboi (3106 afisari)
 Tainul UDMR (3073 afisari)
 Petrolul caspic va trece prin Romania (2161 afisari)
 Dezastrul Capitalei (1433 afisari)
 Interpretul locotenentului Colombo a ajuns sa umble razna pe strazi (3837 afisari)
 Vine era glaciara! (3827 afisari)
 Prunariu: Exista extraterestri, dar secretul este bine pastrat (3671 afisari)
 Drama in familia unui jandarm din Buzau: Mama injunghiata in inima, copilul strangulat si tatal cu gatul taiat (3130 afisari)
 Cum va fi vremea de Pašti (2497 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00772 sec.