Ziua Logo
  Nr. 4198 de marti, 1 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Bautori curtenitori
Romanii sunt printre cei mai fideli si curtenitori europeni atunci cand ies in oras pentru a bea un pahar cu partenerul, se arata intr-un studiu recent realizat la initiativa SABMiller, privind preferintele europenilor in materie de consum de bere si bauturi alcoolice. Desi media europeana este de 68%, 80% dintre romani prefera sa iasa in oras pentru a bea un pahar impreuna cu partenerul lor actual si numai 45% dintre ei sunt dispusi sa o faca cu un potential nou partener. De asemenea, barbatii romani sunt printre cei mai curtenitori bautori din Europa, 92% dintre ei considerand ca e de datoria lor sa plateasca si consumatia partenerelor. La studiu au participat peste 7500 de persoane din 15 tari europene. In Romania, SABMiller plc este prezent prin intermediul subsidiarei sale locale URSUS Breweries, care detine 24,9% din piata locala. (L.M.)
Ziua Barbatului
Ziua Femeii si Ziua Barbatului ar putea deveni sarbatori legale, potrivit unui proiect de lege intocmit pe baza unei initiative cetatenesti care prevede instituirea zilei de 5 mai ca Ziua Barbatului si declararea celor doua date drept sarbatori legale. In expunerea de motive a initiativei legislative se arata ca, desi femeia si barbatul sunt considerati egali, este "curios" faptul ca numai femeia are o zi dedicata ei, nu si barbatul. Mai mult, se precizeaza ca, daca Ziua Femeii este si ziua mamei, Ziua Barbatului va fi si ziua tatalui. Potrivit propunerii legislative depuse spre dezbatere Parlamentului Romaniei, zilele de 8 martie (Ziua Femeii) si 5 mai (Ziua Barbatului) vor fi declarate zile libere. (C.S.)
Privatizari la Hidroelectrica
Hidroelectrica va vinde, in luna iunie, prin licitatii deschise cu strigare, 17 microhidrocentrale din judetele Suceava, Mures si Gorj, la un pret de pornire cumulat de 14,6 milioane de euro, potrivit datelor publicate de compania de stat. Cele cinci licitatii vor avea loc in intervalul 9 - 13 iunie, la sediul Hidroelectrica, si vor viza privatizarea unor grupuri de microhidrocentrale din bazinele raurilor Moldova, Dorna si Negrisoara (judetul Suceava), Gurghiu (Mures) si Oltet (Gorj). (G.M.)
 Afisari: 129  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Traiasca Ziua Comunista a Femeii! Vom infiinta si Ziua Capitalista a Barbatului! Oameni   de Razvratitul
A r h i v a
  Bac-ul clocit pe ultima suta    2 comentarii
  Locuri la gradinita    
  Contractul de sanatate in vigoare    
 Top afisari / comentarii 
 Prostituata geniala (5003 afisari)
 Basescu a stricat filajul SRI (2994 afisari)
 Cum cad la pace Putin si Bush (1537 afisari)
 Gazprom contra NATO (1514 afisari)
 Mogulul F1 filmat intr-o orgie sexuala nazista (1404 afisari)
 Gigi Becali s-a suparat pe ziarista Andreea Cretulescu si a parasit platoul Realitatea Tv (4124 afisari)
 Curcubeu pentru Bush (3273 afisari)
 BBC a descoperit pinguini zburatori (2604 afisari)
 Calculati-va singuri taxa auto (2442 afisari)
 Viseaza la titlul Miss Anglia, desi are cu 30 de kilograme in plus fata de dimensiunile ideale (2391 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00834 sec.