Ziua Logo
  Nr. 4198 de marti, 1 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Dosar rejudecat
Dosarul in care primarul si viceprimarul din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau si Nicolae Dicu, sunt acuzati de coruptie se va intoarce pentru rejudecare la Curtea de Apel Alba-Iulia, instanta suprema admitand contestatia celor doi edili facuta in acest sens. Cei doi si-au sustinut nevinovatia in fata magistratilor Inaltei Curti, la sfarsitul saptamanii trecute, Mircia Gutau declarand ca acuzatiile de luare de mita care i se aduc "exista tocmai datorita faptului ca a refuzat sa ia bani de la denuntator". (Andrei GHICIUSCA)
Arestati in Spania
Garda Civila spaniola a arestat 77 de romani, membri ai unei retele specializate in furtul de cabluri din cupru, care activa pe intreg teritoriul Spaniei. Potrivit Mediafax, organizatia era formata din doua grupuri, unul specializat in furtul de cablu, iar celalalt in operatiunile de preluare a materialului, care era ulterior exportat in Germania si China. Conform autoritatilor spaniole, romanii ar fi "exportat" 1500 de tone de cupru. (B.C.G.)
"Sportiv" retinut
Un membru al gruparii "Sportivilor" si un apropiat de-al sau au fost retinuti de procurorii DNA in timp ce primeau 15.000 de euro de la mama unui arestat caruia ii promisesera ca pot interveni pentru a-l scapa de masura preventiva. Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii ii cerceteaza penal pe Ion Grigore si Marius Ovidiu Paduraru, acuzati de trafic de influenta si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune. Anchetatorii sustin ca, in luna martie, Ion Grigore a pretins suma de 20.000 de euro si, ulterior, a primit 15.000 de euro de la un denuntator, prin intermediul mamei acestuia. (A.G.)
Peste 600 de sesizari
Presedintele Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) a declarat in cadrul unei conferinte ca procurorii au fost sesizati in 2007 cu privire la 616 cazuri de infractiuni financiare, iar anchetatorii au intocmit in aceste cazuri 22 de rechizitorii. "Nu trebuie pus semnul egal intre cate sesizari pleaca si cate rechizitorii sunt, pentru ca mai multe sesizari se pot referi la o persoana, iar ele se conexeaza", a tinut insa sa precizeze presedintele ONPCSB, Adriana Popa.
Potrivit acesteia, peste 200 de milioane de euro ar fi putut fi "spalati" in 2007 in Romania, dupa "indiciile" institutiei pe care o conduce, majoritatea banilor provenind din evaziune fiscala. (B.C.G.)
A r h i v a
  Amenintare terorista la Agigea    4 comentarii
  Liderul BNS audiat ca martor in dosarul "Posta"    
  MJ reclama neconstitutionalitati in proiectul privind trecerea ONRC catre CCIR    
 Top afisari / comentarii 
 Prostituata geniala (5003 afisari)
 Basescu a stricat filajul SRI (2994 afisari)
 Cum cad la pace Putin si Bush (1537 afisari)
 Gazprom contra NATO (1514 afisari)
 Mogulul F1 filmat intr-o orgie sexuala nazista (1404 afisari)
 Gigi Becali s-a suparat pe ziarista Andreea Cretulescu si a parasit platoul Realitatea Tv (4124 afisari)
 Curcubeu pentru Bush (3273 afisari)
 BBC a descoperit pinguini zburatori (2604 afisari)
 Calculati-va singuri taxa auto (2442 afisari)
 Viseaza la titlul Miss Anglia, desi are cu 30 de kilograme in plus fata de dimensiunile ideale (2391 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00784 sec.