Ziua Logo
  Nr. 4198 de marti, 1 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Amenintare terorista la Agigea
-- Trupele speciale ale Politiei si SPP au intervenit in forta dupa ce un barbat a anuntat ca va arunca in aer podul de peste Canalul Dunare-Marea Neagra
Un barbat a amenintat ieri ca arunca in aer podul din Agigea, de pe DN 39 Constanta - Mangalia, aflat pe traseul posibil pe care s-ar putea deplasa coloana presedintelui american George Bush la intalnirea de maine cu Traian Basescu de la Neptun.
Barbatul, aflat la volanul unui jeep inmatriculat in Constanta, s-a oprit pe podul de peste Canalul Dunare-Marea Neagra, in jurul orei 12.00, si a anuntat la Serviciul de Urgente 112, ca va detona doua grenade daca nu va fi lasat sa discute cu presedintii Traian Basescu, George W. Bush si Vladimir Putin. Barbatul a cerut ca nici o masina a politiei sa nu treaca prin zona si ca circulatia sa fie blocata. Politistii constanteni au intrat in alerta in urma amenintarilor, iar la fata locului au descins mai multe trupe DIAS si ale SPP. De asemenea, autoritatile au oprit traficul rutier in zona. Barbatul nu a fost convins sa renunte la gestul sau, iar trupele DIAS au fost nevoite sa intervina in forta dupa ce barbatul a lovit cu masina un autovehicul al pirotehnistilor veniti la fata locului. Echipele DIAS au spart gemurile jeepului cu bate si l-au scos din masina pe barbat. Acesta a fost incatusat si transportat cu o ambulanta la Spitalul de Psihiatrie de la Palazu Mare. Oamenii legii au scotocit jeepul Hyundai Tucson, dar nu au gasit nici un dispozitiv exploziv. Politistii au dat drumul circulatiei dupa aproape doua ore, intre timp formandu-se coloane de masini pe doi-trei kilometri, in ambele sensuri, atat spre Constanta, cat si spre Mangalia.
Vroia bani
Barbatul, Ion Plesciuc, are 48 de ani, este din Agigea, are trei copii si s-a intors de curand din Spania, unde a lucrat ca instalator. El le-a declarat politistilor ca a recurs la acest gest deoarece are de crescut trei copii si avea de primit niste bani, dintr-o datorie, si era disperat ca nu reusea sa-i obtina. De asemenea, acesta a spus ca are la randul sau mai multe datorii si ca spera sa primeasca bani de la cei trei presedinti, Traian Basescu, George Bush si Vladimir Putin, dar si de la Gigi Becali sau de la Dinu Patriciu. Barbatul va fi suspus unor investigatii medicale pentru a se stabili daca acesta avea discernamant in momentul comiterii faptei si daca ar putea fi astfel anchetat. Potrivit vecinilor acestuia, citati de NewsIn, Ion Plesciuc nu era cunoscut ca o persoana cu probleme psihice. Pentru gestul sau, acesta risca sa fie acuzat de terorism. In urma cu trei zile, timisoreanul Faur Isaia, cunoscut opiniei publice dupa ce l-a stropit cu cerneala pe fostul presedinte Emil Constantinescu, se afla la Constanta, unde afirma ca s-a dus pentru a sta de vorba "cu Bush, Putin si Basescu". Faur Isaia a intrat in atentia politistilor constanteni imediat dupa ce prezenta sa a fost semnalata in zona muncipiului Constanta. Sambata el a fost dus la Inspectoratul Judetean de Politie Constanta, unde a cerut sa stea de vorba cu adjunctul institutiei. Inainte de a pleca din sediul Politiei, el a lasat conducerii IPJ Constanta un memoriu pe care politistii sa-l inmaneze celor trei presedinti si a promis ca va pleca inapoi la Timisoara, declarandu-se multumit de ce a vazut la Constanta si de discutiile cu politistii. Autoritatile au intocmit o lista ce cuprinde 300 persoane din judetul Constanta care au afectiuni neuro-psihice si care ar putea perturba intrunirea de maine dintre George W. Bush si Traian Basescu.
Andrei GHICIUSCA 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Mdaaa,   de alwis46
Un episod al repetitiei generale   de valentin vasilescu
d-aia e bine sa ai un guantanamo cat de mititel, il pui acolo si dupa un timp nu mai vrea grenade   de logofatul de taina
Nu era Hyundai Tucson ci KIA SPORTAGE care seamana cu Tucson   de romanul
A r h i v a
  Liderul BNS audiat ca martor in dosarul "Posta"    
  MJ reclama neconstitutionalitati in proiectul privind trecerea ONRC catre CCIR    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Prostituata geniala (5003 afisari)
 Basescu a stricat filajul SRI (2994 afisari)
 Cum cad la pace Putin si Bush (1537 afisari)
 Gazprom contra NATO (1514 afisari)
 Mogulul F1 filmat intr-o orgie sexuala nazista (1404 afisari)
 Gigi Becali s-a suparat pe ziarista Andreea Cretulescu si a parasit platoul Realitatea Tv (4124 afisari)
 Curcubeu pentru Bush (3273 afisari)
 BBC a descoperit pinguini zburatori (2604 afisari)
 Calculati-va singuri taxa auto (2442 afisari)
 Viseaza la titlul Miss Anglia, desi are cu 30 de kilograme in plus fata de dimensiunile ideale (2391 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00989 sec.