Ziua Logo
  Nr. 4198 de marti, 1 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Nottara, Odeon, Bulandra, Comedie, Opera Comica pentru Copii si Evreiescul de Stat pleaca in turneu la Madrid
Semana de teatro rumano
-- La prima Saptamana a Teatrului Romanesc la Madrid (6-13 aprilie), gazduita de Teatrul Arenal, participa sase institutii din Bucuresti - Nottara, Odeon, Bulandra, Comedie, Opera Comica pentru Copii si Evreiescul de Stat. Evenimentul, organizat de Primaria Capitalei (prin Directia de Cultura) si Centrul de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman (ICR) din capitala Spaniei, este completat si de doua expozitii.
Teatrele din Romania propun spectacole de genuri si cu tematici diverse - drame, comedii, muzicaluri -, dar si o premiera absoluta, cea a muzicalului montat de Mircea Diaconu la Opera Comica pentru Copii, "O noapte furtunoasa" (11 aprilie - foto sus) de Caragiale, pe muzica lui Roman Vlad. In seara imediat urmatoare este programat un alt spectacol al aceleiasi companii, "Tinerete fara batranete", cu participarea extraordinara a Stelei Popescu.
Publicul madrilen, dar si romanii aflati in capitala Spaniei, vor putea viziona spectacole semnate de regizori importanti (Alexandru Dabija, Felix Alexa, Harry Eliad, Horatiu Malaele, Andrei Finti s.a.), cu actori care fac sali pline oriunde (Maia Morgenstern, Dorina Lazar, Mircea Rusu, George Mihaita, Valentin Teodosiu etc.). O a doua premiera anuntata de organizatori il are in vizor pe Horatiu Malaele care va interpreta rolul principal din "Revizorul" lui Gogol.
Piesele care urmeaza sa fie prezentate (in limba romana, cu subtitluri in spaniola) vor intra in Saptamana Teatrului Romanesc la Madrid dupa cum urmeaza: * 6 aprilie - "Ritmurile vietii" (spectacolul traditiilor romanesti), Nottara - foto dreapta; 8 aprilie - "Jocul regilor" de P. Kohout, Teatrul Evreiesc de Stat (TES) si "Sefele", de W. Schwab, Odeon * 9 aprilie - "Romanul unui om de afaceri" de S. Aleihem, TES si "Sefele" * 10 aprilie - "Un tango m�s", Odeon - foto jos * 11 aprilie - "Mascariciul", dupa Cehov, Bulandra si "O noapte furtunoasa" Opera Comica pentru Copii * 12 aprilie - "Revizorul", de Gogol, Comedie si "Tinerete fara batranete" Opera Comica * 13 aprilie - "Revizorul".
In paralel, Sala Ambig� a teatrului Arenal va gazdui expozitiile "Ingeri pe sticla" de Maria Constantinescu si "Imagini care spun povesti" a artistilor din Clubul Ilustratorilor din Romania, al caror vernisaj va avea loc pe 6 aprilie, la orele 19.30 (ora Madridului). (L.D.)
 Afisari: 131  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Trilogia Culturii    1 comentariu
  Ordine si concordie    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Prostituata geniala (5003 afisari)
 Basescu a stricat filajul SRI (2994 afisari)
 Cum cad la pace Putin si Bush (1537 afisari)
 Gazprom contra NATO (1514 afisari)
 Mogulul F1 filmat intr-o orgie sexuala nazista (1404 afisari)
 Gigi Becali s-a suparat pe ziarista Andreea Cretulescu si a parasit platoul Realitatea Tv (4124 afisari)
 Curcubeu pentru Bush (3273 afisari)
 BBC a descoperit pinguini zburatori (2604 afisari)
 Calculati-va singuri taxa auto (2442 afisari)
 Viseaza la titlul Miss Anglia, desi are cu 30 de kilograme in plus fata de dimensiunile ideale (2391 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01715 sec.