Ziua Logo
  Nr. 4194 de joi, 27 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Euro-manipulare contra Romaniei
-- Ungurii din grupul PPE au organizat la Bruxelles o expozitie cu fotografii macabre din Romania anilor '89-'90 * Reactia romaneasca este inexistenta
O expozitie de fotografie din cea mai circulata zona a Parlamentului European prezinta in mod fals realitatea din orfelinatele din Romania folosindu-se de imagini de la inceputul anilor '90. Europarlamentarii romani si Ministerul Afacerilor Exerne nu au schitat nici un gest pentru a contracara si sanctiona operatiunea anti-Romania. Expozitia respectiva a fost inaugurata sub sigla PPE, la manifestare participand europarlamentari maghiari si sloveni, poate fiindca, asa cum ni s-a explicat, celelalte fotografii - la fel de teribile - reprezinta realitati din Ungaria si Slovenia.
Problema este ca - si aici incepe impresia mea de manipulare - nici una dintre fotografii nu poarta vreo indicatie, nici macar cele minime elementare intr-o manifestare de amatori, adica locatia si anul de realizare. Sunt pur si simplu imagini care trebuie coroborate cu ceva. Asta cu toate ca in invitatia la eveniment era precizat foarte limpede ca e vorba despre fotografii realizate in perioada 1989 -1990.
Brosura inselatoare
Ca sa te lamuresti, ai la dispozitie brosura de prezentare a organizatiei producatoare a expozitiei, "International Children's safety service" cu sediul la Budapesta si prezidata de dl Peter Edvi, cel care a inaugurat si manifestarea de la Bruxelles. Si ce afla vizitatorul? Inceputurile au fost facute in momentul in care Edvi si prietenii sai, imediat dupa caderea comunismului, "au primit informatii care-ti faceau parul maciuca despre conditiile din orfelinatele romanesti... in zilele de Craciun ale lui 1989 putand sa se convinga personal de adevarul intristator de la fata locului, sa obtina date la prima mana si sa verifice rapoartele cu prietenii lor transilvaneni". Drept care fac fotografiile necesare (reluate acum in expozitia de acum, din 2008) si organizeaza, avand ca punct de plecare presa germana, o campanie de informare a opiniei publice mondiale despre dezastrul criminal din Romania...
La Budapesta se formeaza un prim comitet de ajutorare a copiilor, printre membrii sai marcanti regasindu-l, fara nici un fel de surpriza, pe dl Vicktor Orban. In comitetul de patronaj regasim nume de prestigiu cum ar fi dr. Heinz Fischer, presedintele Austriei, Horst Koehler, presedintele Germaniei, dr. Laszlo Solyom, presedintele Ungariei, Dr. Arpad Goncz si dr. Ferenc Madl, fosti presedinti ai Ungariei si dr. Roman Herzog, fost presedinte al Germaniei.
Lipsa de reactie
De ce nici un europarlamentar roman nu a venit sa asiste si sa ceara chiar sa vorbeasca in deschidere pentru a explica ce s-a facut intr-o Romanie despre care baroana Nicholson of Winterbourne spunea ca este acum un exemplu european in domeniul protectiei copilului? Nepasatori au trecut prin fata expozitiei cativa europarlamentari de la PSD, grup in care am recunoscut pe secretarul general al partidului, domnul Titus Corlatean, alaturi de colegul sau Victor Bostinaru.
Tot asa trecea si domnul Marian-Jean Marinescu, nimeni altcineva decat vice-presedintele Grupului PPE din Parlamentul European, grupul sub culorile caruia s-a organizat evenimentul. Domnia-sa nu stia nimic si a ridicat din umeri spunand ca, asta e, dar are o treaba si trebuie sa plece. Cum adica, nu stia? Dar cine sa stie? Invitatiile fusesera adresate tuturor europarlamentarilor, afisele expozitiei umplu acum toate holurile Parlamentului European. De ce atata dezinteres? Cine ar trebui sa apere interesele si imaginea Romaniei daca nu domniile-lor, altfel, stati asa ca se apropie campania, plini de patriotism si respect pentru marile valori ale poporului roman? De ce nu le-a trecut prin cap, din banii enormi pe care-i au la dispozitie, sa organizeze si ei o expozitie, de data asta cu imagini de azi din orfelinatele romanesti? Raspunsul e simplu: pur si simplu, nu le pasa...Ei nu sufera. Sufera Romania. Si ce-i cu asta?
Cristian Unteanu, Bruxelles 
 Afisari: 2193  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 19 Afiseaza toate comentariile  
ISTORIA nu SE UITA .   de ioanguradeaur
O problema "actuala"   de Impartial
Manipulare   de Paul din Ohio
Poate ca Ungaria are mai putzini orfani   de Giuseppe Cocos
Un articol din International Herald Tribune (Mai 2006)   de Paul din Ohio
Budapesta -capitala pornografiei mondiale   de FB
1 miliard dolari   de FB
Domnul Unteanu...   de Alcor
Solutia e simpla... Sediul respectiv - fie ca e ONU sau UE, e sub jurisdictia locala a unei banale    de Omul cu Picioare foarte Paroase
Scandal fara rost   de Ion Caramache
Informare, dezinformare si profesorii de open mind   de ARP
Mda, ii dor in pais'pe pe parlamentarii europeni romani, de Romania, n-asa?   de Hu Ciu Tzi
Stimate domn   de ctiberiu
Socrate.   de alwis46
In timp ce parlamentarii unguri lucreaza- europarlamentarii o duc dintr-un chef in altul si nu la   de ionion
Disperare   de Tudor190
Dle Unteanu...   de alamar
Cert este   de Nikon
Ce fac la Bruxelles europarlamentarii PD-L, membri ai PPE ?   de Socrate
A r h i v a
  Razmerita la Minsk    
  Basescu - mesaj catre Basarabia    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Secretul lui Voronin (7526 afisari)
 Euro-manipulare contra Romaniei (2193 afisari)
 Calea scurta (2152 afisari)
 1918: despre popor si conducatori (1780 afisari)
 Basescu - mesaj catre Basarabia (1772 afisari)
 A murit George Pruteanu (5455 afisari)
 Katie Holmes, chinuita de casnicia cu Tom Cruise (2732 afisari)
 Summit-ul NATO: filaj la prostituate (2433 afisari)
 Sarkozy, eclipsat total de sotia sa Carla Bruni (2336 afisari)
 Fobia de dentist a dus la moartea unei fetite de opt ani (2124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01438 sec.