Ziua Logo
  Nr. 4160 de sambata, 16 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Stiri pe scurt
ONU in alerta
Comandantul misiunii ONU in Kosovo (MINUK) Joakkim Ruecker si-a avertizat personalul sa fie prudent si in stare de alerta continua, pe fondul iminentei proclamari a independentei provinciei sarbe cu majoritate albaneza, relateaza Mediafax. In timp ce albanezii se pregatesc de sarbatoare, misiunea ONU in provincie este aceea de a implementa instructiunile finale. Comandantul MINUK a transmis joi o circulara personalului sau, care continea instructiunile si activitatile din Kosovo pentru perioada urmatoare. "Vreau sa va cer ca in calitatea voastra oficiala, sa nu luati parte la manifestatiile de sarbatoare", a scris acesta. Ruecker a dat avertismente personalului sau sa fie foarte prudent si sa fie in stare de alerta continua in regiune, intrucat situatia de calm aparent ar putea degenera imediat. "Nivelul actual de securitate in intreaga zona a misiunii, cu exceptia Mitrovitei de nord, este inca gri. Ar trebui sa aveti totul pregatit in caz de pericol (rucsacul impachetat, mancare, apa, documente oficiale, bani)". (G.D.)
Avertismentul Moscovei
Moscova isi va schimba politica fata de regiunile separatiste din Georgia, Abhazia si Osetia de Sud, daca va fi recunoscuta independenta provinciei Kosovo, a anuntat agentia Interfax, citand Ministerul rus de Externe, relateaza Mediafax. "Declararea si recunoasterea independentei Kosovo va obliga Rusia sa isi modifice atitudinea fata de Abhazia si Osetia de Sud", relateaza Interfax, citand un comunicat al Ministerului rus de Externe, emis ieri.
Coruptia in raportul preliminar al Bruxelles-ului
Raportul preliminar al Comisiei Europene privind reformele in sistemul judiciar si al afacerilor interne, prezentat, la inceputul lunii, la Bruxelles, arata ca Romania nu a facut inca dovada unor eforturi convingatoare in domenii cheie precum combaterea coruptiei la nivel inalt. In ceea ce priveste asigurarea unei transparente si eficiente sporite a actului de justitie, Comisia remarca alegerea noii structuri de conducere a Consiliului Superior al Magistraturii, adoptarea unei Strategii de comunicare a CSM si a justitiei romane, in scopul intaririi transparentei sistemului judiciar, dar atrage atentia ca exista intarzieri in privinta completarii schemei de personal in cadrul procuraturii. Referindu-se la adoptarea unor masuri suplimentare de lupta impotriva coruptiei in administratia locala, executivul UE aminteste ca, dupa intarzieri considerabile in implementarea proiectului, ministrul roman de Interne a semnat un nou protocol cu ONG-urile privind Centrul National de Integritate. Au fost demarate, cu oarecare intarzieri, lucrarile pregatitoare privind o strategie nationala anticoruptie, axata pe sectoarele vulnerabile si pe administratia publica locala", sustine raportul. (D.E.)
A r h i v a
  Kosovo - independent se anunta maine    1 comentariu
  Spaga si mita fac casa buna la romani    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Taxa auto in varianta Mediu (3117 afisari)
 Kosovo - reduta mafiei islamice din Europa (II) (3038 afisari)
 Kosovo, Serbia si romanii timoceni (2230 afisari)
 Tariceanu nu a renuntat la afaceri (2170 afisari)
 Operatiune SIE esuata (1719 afisari)
 Cel mai gras om din lume are o iubita fotomodel (4943 afisari)
 Colegii de generala ai Elenei Basescu: Operatiile estetice i-au schimbat mult infatisarea (4266 afisari)
 Kosovo, exemplu pentru liderii maghiari din Romania (1955 afisari)
 Eclipsa totala de luna in Romania pe data de 21 februarie 2008 (1616 afisari)
 Desi risca puscaria, un cuplu incestuos nu poate renunta la dragostea lor bolnava (1530 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00870 sec.