Ziua Logo
  Nr. 4153 de vineri, 8 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Alungata din spital
Familia unei femei care a fost gasita moarta in locuinta sa din Targoviste acuza medicii Spitalului Municipal ca au refuzat sa o interneze pe motiv ca unitatea medicala este foarte aglomerata si nu sunt paturi libere, Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) declansand o ancheta in acest caz. Potrivit inspectorului Pamela Ropotan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Dambovita, femeia a fost gasita moarta, miercuri seara, in apartamentul sau din Targoviste, dupa ce vecinii au alertat Politia din cauza faptului ca nu o mai vazusera pe aceasta de trei zile. Pompierii si politistii au spart usa apartamentului in care locuia femeia si au gasit-o pe aceasta moarta in pat. Valeria Blaj avea 64 de ani si locuia singura. Era vaduva, nu avea copii, dar mai avea o sora si o verisoara. Rudele femeii sustin, potrivit Mediafax, ca aceasta avea probleme cardiace si ca medicii de la Spitalul Municipal Targoviste ar fi refuzat sa o interneze, pe motiv ca unitatea medicala este foarte aglomerata. "A luat-o salvarea si a dus-o la spital, dar acolo au spus ca nu au locuri, ca nu au paturi si nu o interneaza si nici macar nu au vrut sa o trimita la cardiologie", a declarat Elena Ifrim, verisoara femeii decedate. Directorul adjunct al ASP Dambovita, dr. Ovidiu Chetan, a declarat ca institutia a sesizat Colegiul Medicilor. (C.P.)
Prefectul sapa PUZ-ul Bordei
Catalin Deaconescu, prefectul Capitalei, a anuntat, ieri, ca va ataca in contencios administrativ, "cel mai probabil vineri", hotararea CGMB privind PUZ-ul pentru Parcul Bordei, si ca va decide daca o va ataca si pe cea privind schimbul de terenuri cu Costanda. "Analizand toate documentele, am hotarat sa atac in contencios administrativ Hotararea 269 din 2007 prin care se aproba PUZ in Parcul Bordei, intrucat am constatat lipsa avizului Comisiei Tehnice de Urbanism din PMB, lipsa avizului de mediu, a avizului din partea MDLPL si ca piesele desenate aflate la dosar sunt incomplete, ca lipseste semnatura arhitectului sef si stampila patrata cu mentiunea - spre neschimbare", a spus prefectul in conferinta de presa de ieri. El a recunoscut ca din partea consilierilor generali exista argumentul ca in aceasta speta este o hotarare definitiva si irevocabila a instantei de judecata prin care Consiliul General a fost obligat sa emita acest PUZ in conformitate cu hotararea instantei. "Din punctul meu de vedere insa, problema in Parcul Bordei nu este rezolvata, pentru ca raman 4624 de metri in proprietatea d-lui Costanda, cu dreptul de a construi conform indicatorilor din PUZ, pentru municipalitate ramanand Clubul din Satul Francez. (M.S.)
Reabilitare termica, platita de primarie
Consiliul Local al Sectorului 1 va plati realibilitarea termica a tuturor blocurilor, in locul asociatiilor de proprietari. Conform hotararii emise, costurile reabilitarii vor fi platite in proportie de 66% din bugetul local, iar diferenta urmeaza sa fie acoperita din fonduri de la bugetul de stat. "Vom aloca de la bugetul de stat sumele necesare izolarii termice a blocurilor, bucurestenii din Sectorul 1 vor avea caldura in casa la costuri reduse, iar orasul castiga prin modernizarea fatadelor cladirilor", a precizat primarul Andrei Chiliman. In bugetul local au fost deja introduse sumele necesare reabilitarii termice a blocurilor, primele 24 de imobile urmand sa intre in lucru anul acesta. Pe raza Sectorului 1, sunt peste 280 de blocuri, care necesita acest tip de lucrari. "Estimam ca lucrarile de reabilitare termica vor fi finalizate in cel mult trei ani", a sustinut Chiliman. Pentru a beneficia de aceasta hotarare a Consiliului Local al Sectorului 1, asociatiile de proprietari trebuie sa completeze o cerere privind includerea condominiului in programul de reabilitare termica. (C.A.)
 Afisari: 212  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Plangere impotriva Adomnitei    
  Ancheta "Max Banus"    3 comentarii
  Grija premierului, profitul mezelarilor    
  Secretarul general al AEACE, prof. Ghe. Radulescu:    
 Top afisari / comentarii 
 Rusia si China ameninta SUA (3603 afisari)
 Agentul BNR (2856 afisari)
 Invazia extraterestrilor (2646 afisari)
 Amanta secreta a lui Dodi al Fayed (2565 afisari)
 Hotii privati de pensii (1950 afisari)
 Milionarul de la Loto a fugit in Dubai de frica mafiei (4082 afisari)
 Japonezii lanseaza avioane de hartie sa vada daca se intorc pe Pamant (2507 afisari)
 Un satelit spion va lovi Pamantul  (1969 afisari)
 Si-a otravit barbatul cu antigel (1260 afisari)
 Casa noua cu mort in baie (1096 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01889 sec.