Ziua Logo
  Nr. 4153 de vineri, 8 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Ancheta "Max Banus"
-- Ministerul Sanatatii a declansat, ieri, o ancheta in cazul decesului jurnalistului Max Banus, pentru a stabili daca Ambulanta a trimis la timp echipajul si daca interventiile realizate de echipajul salvarii private au fost cele conform reglementarilor pentru interventii in astfel de cazuri. Max Banus va fi inmormantat astazi, la ora 12.00, la Cimitirul Evreiesc "Filantropia" (bd. Ion Mihalache nr. 91) din Bucuresti.
Subsecretarul de stat Raed Arafat a declarat ca a primit informatii potrivit carora masina de la Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti a ajuns la caz in 28-29 de minute, intrucat era singura masina libera si venea din Bucurestii Noi, informeaza Mediafax. Din acest motiv, a fost solicitata o salvare Puls, care a ajuns imediat la caz. Mai exista informatii potrivit carora, in timp ce medicii de la Puls efectuau manevre de resuscitare, la caz a ajus si ambulanta de la SAMB, primii veniti refuzand colaborarea cu cei de la Salvarea Capitalei, a precizat subsecretarul de stat. "Toate acestea sunt numai informatii pe care nu le-am verificat", a subliniat Raed Arafat. De aceea, Ministerul Sanatatii a declansat o ancheta, cu sprijinul Autoritatii de Sanatate Publica a Municipului Bucuresti.
Subsecretarul de stat a cerut, de asemenea, de la Serviciul de Telecomunicatii Speciale, inregistrarea apelului primit in legatura cu interventia in cazul jurnalistului.
Totodata, Arafat a spus ca medicul de la Puls nu ar putea fi sanctionat daca a actionat in limitele legii, dar, daca se va constata ca a refuzat colaborarea cu medicii de la Ambulanta de stat, iar in urma refuzului a pus in pericol viata pacientului, atunci cazul acestuia va fi analizat de Colegiul Medicilor.
Aglomeratia e de vina
Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanta Bucuresti (SAMB), a precizat ca singurul echipaj liber la ora la care a fost solicitata o ambulanta pentru Max Banus era in zona Nazarcea-Bucurestii Noi, la 13 km de zona pentru care a fost ceruta, distanta fiind parcursa in 27 de minute, intrucat era aglomeratie. La fata locului era deja o alta ambulanta, Puls. "Ambulanta SAMB era una de tip C, superdotata pentru interventiile in caz de urgenta, o ambulanta de ultima generatie. Echipajul SAMB s-a oferit sa ajute la resuscitare, dar a fost refuzat. Atunci au anuntat dispeceratul si au plecat", a precizat medicul.
Eforturi zadarnice
Jurnalistul Max Banus a decedat, miercuri seara, la Spitalul Sfantul Pantelimon din Capitala, in urma unui stop cardiac. El a facut stop cardiac in jurul orei 19.15, in timp ce se afla intr-un taximetru. Soferul taximetrului a chemat o ambulanta, la fata locului ajungand un echipaj de la Ambulanta Puls. Dupa mai multe manevre de resuscitare, echipa medicala a reusit sa ii reporneasca inima. Jurnalistul a fost apoi dus cu ambulanta la Spitalul Sfantul Pantelimon, unde, in ciuda interventiilor medicilor, acesta a decedat. Familia Max Banus a cerut conducerii spitalului sa nu fie facuta necropsia, apreciind in acest fel ca medicii au facut tot ceea ce ar fi fost posibil pentru salvarea barbatului, in conditiile in care acesta avea mai multe suferinte cronice, inclusiv una cardiaca. (C.P.)
Alte articole
  A murit jurnalistul Max Banus    (2008-02-07 10:33)
 Afisari: 433  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Barna si paiul   de krokodilu polar
Unde nu's bani, nimic nu e !   de Marius Adrian Porojnicu
romania mai saraca,mai vulnerabila odata cu plecarea lui Max Banus,   de silviana
A r h i v a
  Plangere impotriva Adomnitei    
  Grija premierului, profitul mezelarilor    
  Secretarul general al AEACE, prof. Ghe. Radulescu:    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Rusia si China ameninta SUA (3603 afisari)
 Agentul BNR (2856 afisari)
 Invazia extraterestrilor (2646 afisari)
 Amanta secreta a lui Dodi al Fayed (2565 afisari)
 Hotii privati de pensii (1950 afisari)
 Milionarul de la Loto a fugit in Dubai de frica mafiei (4082 afisari)
 Japonezii lanseaza avioane de hartie sa vada daca se intorc pe Pamant (2507 afisari)
 Un satelit spion va lovi Pamantul  (1969 afisari)
 Si-a otravit barbatul cu antigel (1260 afisari)
 Casa noua cu mort in baie (1096 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01421 sec.