Ziua Logo
  Nr. 4153 de vineri, 8 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Plangere impotriva Adomnitei
-- Agentia de Evaluare si Asigurare a Calitatii in Educatie a depus "o caramida" de probe la Parchet impotriva ministrului . Tezele unice, principalul cap de acuzare
Asa cum am anuntat saptamana trecuta in ZIUA, Agentia de Evaluare si Asigurare a Calitatii in Educatie (AEACE) a depus la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, acuzandu-l de abuz in functie impotriva intereselor publice si de neglijenta in serviciu.
Prof. Gheorghe Radulescu, secretarul general al organizatiei, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca plangerea a fost inregistrata cu nr. 80/C3, la cabinetul procurorului general adjunct, fiind insotita de "un dosar cu peste 150 de pagini cu probe si cu probleme punctuale".
Motivele plangerii sunt numeroase: nu s-a realizat analiza simularii tezelor unice din semestrul al II-lea din anul scolar 2006-2007, care ar fi demonstrat dificultatile imense ridicate de obiectivitatea acestui sistem de evaluare; nu a existat un studiu de impact sau o nota de fundamentare si nu au fost consultati partenerii sociali in CES. "Am aflat ca majoritatea inspectorilor generali s-au opus tezelor unice, in sedinta de la Calimanesti din iulie 2007. Am sa cer procurorului sa analizeze procesul-verbal al sedintei", a declarat Radulescu. El a adaugat ca au fost dificultati in plata profesorilor, pentru ca organizarea tezelor unice necesita costuri de patru ori mai mari decat la testele nationale, cheltuielile nefiind prevazute in bugetul ministerului. Tezele unice s-au sustinut in 8800 de scoli, in comparatie cu testele nationale, sustinute in 1500 de centre. Toate acestea justifica, in opinia lui Radulescu, acuzatia de abuz in functie adusa lui Cristian Adomnitei. "Pe 2007 nu putea sa existe in bugetul de stat o fila pe care sa scrie "Tezele Unice". Ei au luat banii din alta parte. Daca a prins rectificarea bugetara, banii se justifica, dar daca nu, atunci i-au mutat dintr-o parte in alta", a precizat secretarul general al AEACE.
Prof. Radulescu vrea ca ministrul Adomnitei "sa-si dea demisia sau sa fie dat afara, ori, daca are curajul, sa vina in fata natiunii si sa spuna ca Postelnicu la Revolutie: "Am fost un dobitoc!", ne-a declarat el.
Magda SEVERIN 
 Afisari: 341  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Ancheta "Max Banus"    3 comentarii
  Grija premierului, profitul mezelarilor    
  Secretarul general al AEACE, prof. Ghe. Radulescu:    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Rusia si China ameninta SUA (3603 afisari)
 Agentul BNR (2856 afisari)
 Invazia extraterestrilor (2646 afisari)
 Amanta secreta a lui Dodi al Fayed (2565 afisari)
 Hotii privati de pensii (1950 afisari)
 Milionarul de la Loto a fugit in Dubai de frica mafiei (4082 afisari)
 Japonezii lanseaza avioane de hartie sa vada daca se intorc pe Pamant (2507 afisari)
 Un satelit spion va lovi Pamantul  (1969 afisari)
 Si-a otravit barbatul cu antigel (1260 afisari)
 Casa noua cu mort in baie (1096 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01732 sec.