Ziua Logo
  Nr. 4153 de vineri, 8 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Chimistii ies in strada
Sindicalistii din chimie si petrochimie vor picheta, luni si marti, sediile prefecturilor din cinci orase si cel al Ministerului Economiei si Finantelor, cerand reducerea pretului la gazele naturale, diminuarea valorii taxei de transport la 1.000 metri cubi la nivelul practicat in Uniunea Europeana, informeaza Mediafax. Federatia Sindicatelor din Chimie si Petrochimie (FSCP) a hotarat, ca reprezentant al sindicatelor afiliate din combinatele de ingrasaminte chimice, un calendar de proteste pentru saptamana viitoare, avand in vedere "pretul exagerat de mare" practicat la gazul metan de catre Guvern (prin Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei), care duce la inchiderea capacitatilor de productie din aceste combinate si implicit la concedierea a peste sase mii de salariati, a anuntat ieri, Federatia. Decizia de a prostesta a fost luata, in aceeasi zi, in urma unei intalniri la sediul federatiei cu liderii sindicali din combinatele chimice din AMONIL Slobozia, Donau Chem Turnu Magurele, Azomures Targu Mures, Nitramonia Fagaras, Amurco SRL Bacau, Gapro Co Chemicals SRL Savinesti. (C.P.)
Doha Bank la Bucuresti
Doha Bank, cea mai mare banca comerciala privata din Qatar, va deschide prima sucursala in Romania pe data de 15 februarie, in cadrul strategiei de expansiune pe diferite piete externe, a declarat directorul general al institutiei, Raghavan Seetharaman, potrivit Mediafax. "Vom inaugura primul birou in acest stat est-european pe 15 februarie", a afirmat Seetharaman. Banca se concentreaza asupra statelor cu care Qatar are legaturi stranse, dar spera ca se va extinde la nivel mondial, inclusiv in SUA si pe pietele emergente din Asia. Potrivit directorului general al bancii, institutia analizeaza in special oportunitatile de extindere pe segmentul de servicii financiare non-bancare, precum cele de leasing si de finantare a comertului. (F.B.)
Cafenele Jacobs
Kraft Foods Romania, liderul pietei de cafea, a deschis, ieri, primele cafenele Jacobs. "Prin deschiderea acestor cafenele dorim pe de o parte sa beneficiem de aceasta oportunitate de business, iar pe de alta parte sa satisfacem asteptarile consumatorilor, oferindu-le un motiv sa aleaga marca Jacobs in afara casei, in oras: aceeasi cafea de calitate, special conceputa pentru acest segment, si aceleasi servicii cu care s-au obisnuit deja", a declarat directorul general Kraft Foods Romania, Peter Mueller. Cele doua cafenele deschise in cadrul Vitan Mall si Plaza Romania ofera o varietate de bauturi calde al caror ingredient principal este cafeaua Jacobs. Conform studiilor efectuate de agentia de cercetare de piata AC Nielsen, segmentul HoReCa (Hotel, Restaurant, Catering), este o piata in dezvoltare care a inregistrat o crestere de peste 70% in ultimii 6 ani, urmand evolutia tendintelor si comportamentelor de consum. (F.B.)
Rezultate Selena Romania
Importatorul si distribuitorul de produse chimice pentru constructii Selena Romania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 7,8 milioane euro, in crestere cu 30% fata de anul 2007, ca urmare a extinderii portofoliului si a diversificarii sortimentelor de produse. "In vederea realizarii acestui obiectiv, ne propunem mentinerea unei cote de circa o treime din piata, pentru segmentul spumelor poliuretanice, printr-o evolutie constanta, si sustinerea ritmului de crestere accelerata, cu valori cuprinse intre 35 si 54%, pe segmentele etansantilor si adezivilor pasta pentru montaj sau pentru pardoseli", se arata intr-un comunicat al companiei. De asemenea, in 2008 compania va introduce in portofoliu noi produse si va diversifica sortimentele pentru grupele de produse existente. (F.B.)
 Afisari: 158  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Inflatie cu cocoasa    
  BERD interesata de privatizarea CEC    
  Exportam curent in Grecia    
 Top afisari / comentarii 
 Rusia si China ameninta SUA (3603 afisari)
 Agentul BNR (2856 afisari)
 Invazia extraterestrilor (2646 afisari)
 Amanta secreta a lui Dodi al Fayed (2565 afisari)
 Hotii privati de pensii (1950 afisari)
 Milionarul de la Loto a fugit in Dubai de frica mafiei (4082 afisari)
 Japonezii lanseaza avioane de hartie sa vada daca se intorc pe Pamant (2507 afisari)
 Un satelit spion va lovi Pamantul  (1969 afisari)
 Si-a otravit barbatul cu antigel (1260 afisari)
 Casa noua cu mort in baie (1096 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01818 sec.