Ziua Logo
  Nr. 4146 de joi, 31 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Poeti romani in Suedia
Institutul Cultural Roman (ICR) de la Stockholm deschide (19 februarie) o serie de programe de intalniri intre poeti din Romania si Suedia, printre acestia aflandu-se Ana Blandiana, Gabriela Melinescu, Denisa Comanescu si Eva Runefelt. "Salonul de Poezie" demareaza la sediul institutului, cu o seara dedicata Kristinei Lugn si Gretei Tartler, moderata de scriitorul si editorul Jonas Ellerstr�m si la care vor mai participa actrita Lena Nyl�n, care va recita poeme ale Gretei Tartler traduse in suedeza, si flautistul Ion Bogdan Stefanescu. Printre invitatele la Salon se vor mai numara Gabriela Melinescu si Eva Runefelt (4 martie), Ana Blandiana si Nina Burton (15 aprilie), Denisa Comanescu si Camilla Hammarstr�m (14 mai), iar programul va continua in toamna. (I.P.)
Carreras la bal
Azi, ceva mai devreme decat in mod obisnuit, are loc cel mai important si elegant eveniment monden din Austria - Balul Operei din Viena. Noua organizatoare a balului aduce o serie de elemente noi mediatizatului eveniment, anunta Compress. Dupa ce, anul trecut, soprana Anna Netrebko a incantat publicul, invitatul de acum este celebrul tenor Jose Carreras. Balul va sta sub semnul campionatului EURO 2008, asa incat vor fi prezenti si invitati din lumea fotbalului, in program figurand un dans dedicat sportului rege. Dupa Paris Hilton, excentricul milionar Richard Lugner va veni anul acesta insotit de starleta Dita von Teese, destul de cunoscuta dansatoare de striptease si fosta sotie a lui Marilyn Manson. Cu sau fara controverse, balul Operei este, pe langa tot fastul, o adevarata "masina de bani", anul trecut adunandu-se 1,1 milioane de euro. (L.D.)
Caravana pentru export
Proiect din Programul Sibiu-Capitala Culturala Europeana, Astra Film Fest a fost cerut si dincolo de granite. Ca urmare, va pleca in caravana prin alte patru centre universitare poloneze, dupa Cracovia: Poznan, Varsovia, Torun si Olsztyn. Turneul din Polonia se va desfasura in paralel cu manifestarile Astra Film in Romania. Caravana din Polonia este un proiect propus si sustinut de Institutul Cultural de Antropologie din Cracovia si se doreste a deveni unul constant. (D.C.)
"Harababura" pentru un an
In numarul 101 al revistei "Harababura" editata de Societatea Umoristica "Pacala" sunt anuntate si proiectele pe care le va derula institutia in acest an. In ziua de
Sf. Gheorghe (23 aprilie) va avea loc Gala Premiilor "Pacala", in perioada 19-23 mai este programat Hyperion Stud Fest - cu cele trei componente: teatru (editia a opta), foto si film (la patra editie), urmand ca in septembrie (1-8) sa se desfasoare, la Slatioara (jud. Valcea), editia a noua a Festivalului International Eco-Etno-Folk-Film. (D.C.)
 Afisari: 103  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Ruine de patrimoniu    
  A murit Vintila Corbul    
  Rica Raducanu in Legiunea straina    1 comentariu
  Stiri false despre Basarabia    1 comentariu
  Cearta pe banii lui Sorescu    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Profetiile lui Edgar Cayce (8676 afisari)
 Voodoo Vadim (4562 afisari)
 Expresia "mama si tata" interzisa in Marea Britanie (4172 afisari)
 Noua clasa politica a lui Traian Basescu (1601 afisari)
 A murit Vintila Corbul (1303 afisari)
 Stramosul omului cu ochi albastri a trait la malul Marii Negre (4159 afisari)
 Biserica Ortodoxa Romana, atacata de bisericile "surori" (2735 afisari)
 Salomon si Rossignol se muta in Romania (1896 afisari)
 Un om de afaceri a castigat premiul cel mare la Loto (1616 afisari)
 Osama ben Laden face ordine pe strazile din Bogota (1464 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01700 sec.