Ziua Logo
  Nr. 4143 de luni, 28 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Conducerea UDMR respinge un congres
-- Liderii UDMR au stabilit sambata, in sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali, "portretul robot" al candidatilor Uniunii pentru alegerile locale. Tot in cadrul CRU, senatorul Eckstein Kovacs a conturat, prin declaratii dure, portretul Uniunii: "misogina" si "conservatoare". El a propus convocarea unui congres extraordinar pentru reformarea formatiunii, idee respinsa de conducerea Uniunii.
"Putem vorbi de un eventual congres UDMR doar daca se schimba sistemul electoral", a anuntat, sambata, Marko Bela, comentand avertismentul senatorului Eckstein Kovacs, potrivit caruia Uniunea, nereformata, ar putea pierde alegerile. "Reforma nu este un act singular UDMR. Noi trebuie sa fim in permanenta reforma, prin promovarea tinerilor", a spus Marko. Sustinator al reformarii formatiunii s-a declarat si senatorul Gyorgy Frunda, acesta fiind insa de parere ca restructurarea UDMR ar trebui sa se faca pe ideologii, imediat dupa alegerile locale. "Un eventual congres extraordinar al UDMR, doar daca se schimba sistemul politic", a punctat Frunda. In privinta alegerilor locale, liderul Marko Bela a conturat "portretul robot" al viitorilor candidati din partea Uniunii: "oameni bine pregatiti, adecvati, cinstiti, care isi iubesc pamantul natal". CRU a decis sambata ca data limita pentru desemnarea candidatilor sa fie 12 martie. Pe de alta parte, senatorul UDMR Eckstein Kovacs a lansat o serie de critici, sambata, afirmand ca formatiunea sa este "misogina" si conservatoare si ca este necesara organizarea unui congres extraordinar intre alegerile locale si cele generale pentru a reforma Uniunea. "UDMR este cea mai misogina formatiune din Romania", a apreciat Eckstein. El a vorbit si despre un grup al femeilor in cadrul UDMR, care "au fost oprimate". Ulterior, senatorul a recunoscut ca exista totusi, "o singura floare in Uniune", presedintele CRU, Biro Rozalia. (R.I.P.)
Alte articole
  Marko Bela: Vointa comunitatii maghiare nu poate fi desconsiderata    (2009-04-25 12:11)
  Crin Antonescu: Adesea si eu m-am simtit si ma simt minoritar in Romania    (2009-04-25 11:59)
  Basescu a tinut la Congresul UDMR un discurs in care a impacat si capra alegatorilor maghiari si varza celor romani    (2009-04-25 11:44)
 Afisari: 208  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Conducerea UDMR respinge un congres --> Externe??   de meditare
Ahh.. Rozalia.. "o singura floare in Uniune".. mi-aduce aminte de versurile "A'nflorit un bobocel -    de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Basescu pe Insula Serpilor?    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Modul de recuperare a taxei auto (6781 afisari)
 Soparla ucigasa (4557 afisari)
 Reteta Basescu (2841 afisari)
 Petrolul, Marea Neagra si Romania (2355 afisari)
 Basescu pe Insula Serpilor? (2215 afisari)
 Deputatii ii pregatesc lui Basescu inchisoare pentru inalta tradare (3881 afisari)
 Udrea, "lovita" de Nastase cu Constitutia (1965 afisari)
 MApN nu are dovezi ca Ceausestii au fost inmormantati in Cimitirul Ghencea (1537 afisari)
 Mama lui Basescu: "Ma rog ca Ioana si Elena sa aiba noroc in dragoste!" (1074 afisari)
 Jessica Biel i-a dat papucii lui Justin Timberlake (1067 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01045 sec.