Ziua Logo
  Nr. 4118 de sambata, 22 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Realitatea Media s-a retras din Clubul Roman de Presa
-- Grupul Realitatea Media a anuntat ieri ca renunta, din data de 21 decembrie 2007, la calitatea de membru al Clubului Roman de Presa, unul din motivele invocate fiind "atitudinea" lui Cristian Tudor Popescu fata de realizatorul TV Robert Turcescu.
"Decizia este motivata, in primul rand, de lipsa de consistenta a actiunilor CRP in ultimii doi ani, de cand Realitatea Media este membru al Clubului. Mai mult, Realitatea Media considera ca atitudinea presedintelui CRP, Cristian Tudor Popescu, fata de un coleg de breasla, Robert Turcescu, manifestata in Editia Speciala difuzata de Realitatea TV in ziua de 20 decembrie, este in flagranta contradictie cu functia sa de lider al jurnalistilor din Romania", se arata in comunicatul grupului Realitatea-Media. Realitatea Tv a difuzat, joi seara, convorbirea telefonica dintre Ludovic Orban si Robert Turcescu, in care ministrul ii reproseaza jurnalistului acuzatiile pe care i le-a adus in cazul accidentului rutier si ii spune ca nu are bun simt. Cristian Tudor Popescu a apreciat, citat de Mediafax, ca inregistrarea nu contine elemente care ar putea sa duca la "sesizari deontologice".
Cristian Tudor Popescu, presedintele CRP declara, referitor la decizia grupului Realitatea, ca "este dreptul dansilor s-o faca, oricand si fara sa aiba nevoie de vreo justificare. Totusi, niste justificari sunt formulate, in acelasi comunicat. Mai intai: lipsa de consistenta a actiunilor CRP in ultimii doi ani. N-am auzit pana acum, in acesti invocati doi ani, vreo luare de cuvant a reprezentantului Realitatea TV in Consiliul de Onoare al CRP, dl. Mihai Tatulici, in legatura cu "consistenta" sau "inconsistenta" actiunilor CRP. Cat priveste persoana mea, se spune in comunicat ca as detine "functia de lider al jurnalistilor din Romania". Absurd - poate exista o asemenea functie? Eu mai sunt inca presedintele CRP, organizatie care cuprinde multi jurnalisti, nicidecum pe toti. Apoi, atitudinea manifestata de mine in respectiva emisiune care tine de functia mea de presedinte al CRP a fost urmatoarea: D-le Turcescu, aveti de facut o sesizare deontologica privind telefonul dat dvs. de dl. ministru Orban?
Daca da, considerati ca am luat act de ea si o voi inainta Consiliului de Onoare pentru a fi discutata. Cat priveste parerile mele personale ca jurnalist in legatura cu convorbirile telefonice ale dlui Turcescu ele mi-au fost solicitate, am fost sunat din emisiune pentru a interveni, nu eu am cerut asta si n-am inteles ca trebuia sa particip la un miting de solidaritate cu dl. Turcescu, ci la o analiza media. Firesc din punct de vedere procedural si al civilizatiei organizationale, era ca dl. Turcescu sau Realitatea Media sa faca respectiva sesizare catre Consiliul de Onoare si sa adauge, daca socotea ca e cazul, solicitarea de demitere a presedintelui CRP pentru ca nu a aparat interesele d-lui Turcescu. Consiliul ar fi deliberat, emitea o decizie si daca Realitatea Media nu era satisfacuta de ea, d-nul Tatulici putea anunta retragerea din CRP. Asa, Realitatea Media, prin reprezentantul sau, da dovada de lipsa de respect si de desconsiderarea unui organism din care a facut parte ani de zile", spune Cristian Tudor Popescu intr-o scrisoare catre membrii Consiliului de Onoare al CRP. (D.E.I.)
 Afisari: 1774  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
nemeri orbu braila dar greu 'al plesuv ( ctp : risu/restu/lumii = 1-0 )   de avarfreson
Paguba-n ciuperci ca si-a retras ziaristii fara sira spinarii din CRP, ar fi mult mai bine sa-i   de HAO CIU TZI
Bine au facut   de FB
P S .Cum e turcu...   de neapifache
Cum e turcu' si pistolu'   de neapifache
Duca-se la CRPP, acolo unde ii este locul   de Socrate
Realitatea Media   de spaiu'
Si-au dat demisia?   de rasputin
e cqm ce spuneam acu vreo doua zile:   de spaiu'
Sarbatori cat mai Incruntate !   de johnson
A r h i v a
  Hartuirea familiei Todean    23 comentarii
  Dupa 18 ani    5 comentarii
  Coppola: Mancarea romaneasca nu e buna    29 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Dosarele pierdute ale revolutiei: teroristii de la "Romarta" (5685 afisari)
 Coppola: Mancarea romaneasca nu e buna (2673 afisari)
 Hashim Thaci: ascensiunea unui terorist in Kosovo (2545 afisari)
 Realitatea Media s-a retras din Clubul Roman de Presa (1774 afisari)
 O noua mazilire nationala (1773 afisari)
 Rusia isi trimite in misiune cel mai nou submarin (1701 afisari)
 Will Smith crede ca Hitler a fost un om bun (1184 afisari)
 Gigi Becali: Hagi colaboreaza cu serviciile de informatii (1078 afisari)
 J. Edgar Hoover planuia arestarea a 12.000 de americani  (890 afisari)
 "Brad de Craciun", din oameni (751 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01046 sec.