Ziua Logo
  Nr. 4118 de sambata, 22 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Colindele lui Pann
-- Formatia vocal-instrumentala de muzica veche "Anton Pann" va sustine maine, de la ora 18.00, in sala "Mihail Jora" a Radiodifuziunii Romane, un concert extraordinar de colinde.
Concertul, cu intrare libera, va cuprinde, in traditia formatiei "Anton Pann", piese muzicale vechi, colinde si cantece de stea. Invitati speciali in cadrul acestui eveniment, vor fi membrii Corului de muzica psaltica al Catedralei Patriarhale a BOR care vor oferi publicului cateva colinde ortodoxe de origine bizantina. In program se vor afla, printre melodiile lui Anton Pann si "pa-vu-ga-di-urile" lui Dimitrie Cantemir, piese muzicale cantate de obicei in preajma sarbatorilor de iarna. "Diferenta fata de celelalte zeci de concerte de colinde din aceasta perioada este insa ca aceste melodii sunt cele pe care le ascultau la gura sobei bunicii si strabunicii nostri, acum 100, 200 sau chiar 300 de ani, adaptate de tinerii muzicieni pentru a se potrivi preferintelor publicului contemporan", promit organizatorii.
Concertul se inscrie astfel intr-o serie inceputa in luna iunie, cand tinerii interpreti condusi de dirijorul si orchestratorul Constantin Raileanu au sustinut in fata unei numeroase audiente, in aceeasi sala Radio, in premiera nationala, un concert extraordinar de muzica medievala romaneasca, reusind sa readuca in atentia publicului romanesc acordurile muzicii romanesti autentice, din secolele XVII, XVIII si XIX. Programul se va intinde pe durata a trei ore si va cuprinde atat piese consacrate din repertoriul formatiei Anton Pann, cat si piese noi, colinde culese din folclor, colinde populare etc. (D.C.)
A r h i v a
  Ajun la Palat    
  Feerie de Craciun la Viena    1 comentariu
  Sarbatori audio    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Dosarele pierdute ale revolutiei: teroristii de la "Romarta" (5685 afisari)
 Coppola: Mancarea romaneasca nu e buna (2673 afisari)
 Hashim Thaci: ascensiunea unui terorist in Kosovo (2545 afisari)
 Realitatea Media s-a retras din Clubul Roman de Presa (1774 afisari)
 O noua mazilire nationala (1773 afisari)
 Rusia isi trimite in misiune cel mai nou submarin (1701 afisari)
 Will Smith crede ca Hitler a fost un om bun (1184 afisari)
 Gigi Becali: Hagi colaboreaza cu serviciile de informatii (1078 afisari)
 J. Edgar Hoover planuia arestarea a 12.000 de americani  (890 afisari)
 "Brad de Craciun", din oameni (751 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01841 sec.