Ziua Logo
  Nr. 4118 de sambata, 22 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Sarbatori audio
-- Din 24 decembrie 2007 si pana pe 6 ianuarie 2008, Radio Romania Muzical (RRM) le propune ascultatorilor o serie de emisiuni special concepute pentru cele doua saptamani de sarbatoare, in care la loc de cinste se va afla cea mai buna muzica clasica, jazz&more.
RRM isi doreste ca acesta sa fie un dar din partea singurului post de radio romanesc dedicat muzicii clasice si jazzului. Principalele linii de programe sunt: Colinde si cantece de urare, Cadourile Radio Romania Muzical, Evocari 2007 si 2008, Festivalul Enescu 2007 - Best of, Musica sacra. Cele mai importante emisiuni anuntate de post sunt "Craciun in Europa", transmisiunea directa de Anul Nou de la Viena, Acasa de Craciun - emisiunea speciala din 24 decembrie si Gara pentru... 2007 - reloaded - emisiunea speciala de Revelion din 31 decembrie. Prima saptamana este dedicata urarilor realizatorilor, pentru prima oara in cei 10 ani de existenta ai postului realizatorii RRM prezentandu-se in fata ascultatorilor asa cum n-au facut-o niciodata, vorbind despre pasiunea lor pentru muzica, despre lucrurile importante din viata lor si propunand ca daruri propriile preferinte muzicale. A doua saptamana este consacrata urarilor ascultatorilor, personalitati din zona lumii culturale romanesti sau simpli melomani, cu un discurs de sarbatoare si cadouri muzicale. Printre cei care au raspuns invitatiei RRM de a face urari se numara: Horia Roman Patapievici, Theodor Paleologu, Sever Voinescu, Florin Piersic, Pavel Susara, Ileana Stana Ionescu, Ana Blandiana, Ion Caramitru, Marcel Iures, Razvan Theodorescu, Victor Rebengiuc.
Mariana Mihut, Victor Rebengiuc si Razvan Vasilescu sunt protagonistii emisiunii speciale de Craciun, in care muzica si vorbele se impletesc intr-un basm radiofonic original. "Acasa de Craciun" este o productie Radio Romania Muzical din 2004, o emisiune gigant de aproape sase ore turnata in forma teatrului radiofonic si condimentata cu cea mai buna muzica clasic, jazz&more...
Si Radio Romania Cultural va invita sa ascultati un program special care va incepe in Ajunul Craciunului si se va incheia pe 6 ianuarie, anul viitor. In esenta, se vor spune foarte multe povesti, se va juca mult teatru si se va asculta muzica buna.
In fiecare zi, programele muzicale debuteaza cu Varietati hibernale, iar Oaza de muzica e pregatita cu programe speciale. Povestile pentru copii si pentru cei mari se spun pe indelete si se asculta online sau langa radio, iar la Teatru... "Povestile copilariei" se vor spune intre orele 11.30-12.00, de luni pana vineri. (M.A.)
A r h i v a
  Ajun la Palat    
  Feerie de Craciun la Viena    1 comentariu
  Colindele lui Pann    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Dosarele pierdute ale revolutiei: teroristii de la "Romarta" (5685 afisari)
 Coppola: Mancarea romaneasca nu e buna (2673 afisari)
 Hashim Thaci: ascensiunea unui terorist in Kosovo (2545 afisari)
 Realitatea Media s-a retras din Clubul Roman de Presa (1774 afisari)
 O noua mazilire nationala (1773 afisari)
 Rusia isi trimite in misiune cel mai nou submarin (1701 afisari)
 Will Smith crede ca Hitler a fost un om bun (1184 afisari)
 Gigi Becali: Hagi colaboreaza cu serviciile de informatii (1078 afisari)
 J. Edgar Hoover planuia arestarea a 12.000 de americani  (890 afisari)
 "Brad de Craciun", din oameni (751 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00965 sec.