Ziua Logo
  Nr. 4117 de vineri, 21 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Experimentul KGB. Pana cand?
Victor RONCEA 
Revolutia nu a existat decat in imaginatia unora. Am fost in strada, ca niste prosti, figuranti in spectacolul de teatru-live cu morti reali. Unii au devenit martiri. Altii au trait si, cu exceptia victimelor directe si ale urmasilor eroilor, au devenit niste profitori ordinari. Pentru trei zile de buluceala, si-au tras terenuri, vile si privilegii. Sa le dea celor care merita: veteranii Armatei Romane, cu lupte de la Prut, Nistru si Stalingrad pana la Budapesta, Viena si Muntii Tatra, detinutilor politici cu zeci de ani de Canal si inchisoare, luptatorilor din munti ai rezistentei armate anticomuniste.
Fenomen unic in Europa ocupata. Multi dintre ei n-au azi nici bani de medicamente.Astazi este clar pentru orice cercetator onest al evenimentelor din decembrie 1989, ca in Romania am asistat si participat la ultima faza a Experimentului KGB de schimbare a Europei de Est intr-un an-gros bun de jefuit bucata cu bucata. Si normal, dupa o asemenea investitie internationala, cum a fost operatiunea de demolare a regimurilor comuniste, trebuia sa rezulte si un profit.
Perversitatea inteligentelor KGB a mers pana intr-acolo incat pana si basarabenilor li s-au oferit "fronturi populare" ale eliberarii, limba romana inapoi impreuna cu Eminescu si "Doina" sa, ca nicicand altcandva. Provocarea Iasi a fost urmata de diversiunea Timisoara, cu sprijinul serviciilor comuniste maghiare si sarbe, interesate in dezmembrarea tarii, si apoi de bomba Bucuresti, dupa revenirea cuplului Ceausescu din Iran. Ceausescu, chiar daca nu vroia sa accepte, stia deja ca-i sosise sfarsitul. Ca nu mai putea sa controleze Reteaua Moscovei. La ultima sa aparitie in cadrul Telejurnalului, pe 20 decembrie, la ora 20.00, Gogu Radulescu, unul dintre pilonii principali ai Retelei, statea chiar la stanga sa.
Punctul cel mai neclar al afacerii "revolutiei" ramane nivelul implicarii Securitatii romane in acest plan, de nestavilit, al eminentelor de la Rasarit. Cert este ca atat generalul Iulian Vlad cat si generalul Stefan Gusa au facut tot posibilul ca trupele Armatei Rosii, masate la granita imperiului, sa nu patrunda in tara. Era oricum, tot ce se mai putea face. Agentii Moscovei pusesera deja mana pe parghiile puterii: Armata si, ulterior, serviciile secrete.
ZIUA a devoalat ieri, cu lux de amanunte, o parte a complotului pregatit pe teritoriul Romaniei. Disidentii PCR de ieri, ca Ion Iliescu, Virgil Magureanu sau Andrei Plesu, erau antrenati sa devina cadrele conducatoare ale FSN-ului de maine. Si astazi ocupa locuri importante in lumina, umbra sau penumbra Puterii. Nici unul nu vrea sa recunoasca, insa, implicarea lor in conspiratia loviturii de stat. Liviu Ioan Stoiciu explica de ce: ar deveni automat responsabili de moartea celor peste 1100 de romani.
21 de acum 18 ani m-a gasit si pe mine pe strazile Bucurestiului, la Romana si, apoi la Universitate, impreuna cu toti prietenii mei. Nici unul nu a pretins beneficiile unei "diplome de profitor al revolutiei", semnate, culmea!, de Ion Iliescu. Pana pe 13 iunie 1990, cand s-a incheiat brutal Fenomenul Piata Universitatii, cu totii am mai sperat ca vom putea detrona complotistii KGB. Nu am reusit nici dupa 18 ani. Adevarul nu va putea iesi la lumina cat timp acesti oameni si urmasii lor vor controla cele doua state romanesti, ceea ce, trebuie sa recunoastem, se intampla in mare masura. Dupa granita mentinuta intre romani, la Prut, basarabenii o duc azi mai rau chiar decat pe vremea "revolutiei".
Asadar, cine chiar va dori sa afle adevarul, dupa noi, cand nici macar arhive nu vor mai exista, va trebui sa schimbe total sistemul, sa sparga conspiratia, sa distruga barierele. O Romanie Mare, cu oameni noi, va fi adevarata revolutie a acestei natiuni. Craciun fericit!
 Afisari: 2457  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 19 Afiseaza toate comentariile  
Partidele de dupa lovilutie.   de Aladin
Expermentul kgb......   de hej
Experimentul . . . . .   de doctorul
Mioritic (a)   de moldoveanu
Pana cand?   de Alcor
Experimentul KGB. Pana cand?   de georgems
DraCilor ,   de Ghita Bizonu'
Ziarul Ziua ar trebui sa scoata o brosura cu istoria lui decembrie 1989   de Zaharia2
o alternativa   de Octavian Dan
experimental   de vladimkir
Ce vrea KGB-ul de fapt, sa conduca toata lumea, nu le ajunge imensul imperiu Rusia? De ce nu ne lasa   de HAO CIU TZI
Multumita lui Traian Basescu cei mai mari criminali ai Romaniei sunt astazi liberi !   de ionion
Pai de, si olteanu' zise, ...   de cotrofelnitza
   de Polina
   de Polina
Vineri, ora 18, Piata Revolutiei   de graph
Va continua si stiti cum, nu?   de Ion Ionescu de la Brad
Asa este. Ce e de facut ?   de om simplu
Trist, dar adevarat   de vlad_tzepesch
A r h i v a
  Brancusi: sculptor crestin ortodox    8 comentarii
  Orient, drepti! Vine Bush!    3 comentarii
  Aceste servicii care ne guverneaza    14 comentarii
  La judecata zilei    3 comentarii
  ICR: 10.000 de euro pentru un ungur, 4000 pentru un roman    2007-12-17
  "Afacerea" Moldova si kosovourile Romaniei    2007-12-15
  Cantecul Mierlei    2007-12-07
  Marele Putin, intre Stalin si Dumnezeu    2007-12-04
  La multi ani, Romanie, oriunde te-ai afla!    2007-11-30
 Top afisari / comentarii 
 ZIUA VA COLINDA! (2487 afisari)
 Experimentul KGB. Pana cand? (2457 afisari)
 Kosovo (1908 afisari)
 Procurorii nu l-au convins pe tatal Simonei (1445 afisari)
 Desertul A2 (1373 afisari)
 Sarkozy incalca protocolul Vaticanului din dragoste pentru Carla Bruni (1257 afisari)
 Accidentul lui Orban: Martorii mai au un pic si isi petrec Sarbatorile la Parchet (916 afisari)
 Practic si distractiv: Un restaurant german este dotat cu gauri pentru fumat (909 afisari)
 Iliescu vrea sa mistifice adevarul despre decembrie '89 si in cartile de istorie (849 afisari)
 New Orleans: Primaria si-a tratat locuitorii cu electrosocuri si gaze lacrimogene (548 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.13631 sec.