Ziua Logo
  Nr. 4116 de joi, 20 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Despagubiri de voie
Guvernul a decis, ieri, sa extinda lista deponentilor CEC care primesc despagubiri pentru conturile deschise in vederea achizitionarii de autoturisme, astfel incat statul va despagubi toate persoanele care au constituit depozite pentru achizitionarea de masini, indiferent de marca acestora, valoarea totala a despagubirilor fiind de 759,7 milioane lei (214,2 milioane euro).Executivul a extins si data limita luata in calcul pentru constituirea depozitelor, astfel ca vor fi acordate despagubiri pentru depozitele constituite pana la 15 februarie 1992, data de stopare a deschiderii de conturi, si nu pana la 1 noiembrie 1990, prevazuta in prezent. Intr-un comunicat transmis de Guvern se arata ca indicii statistici luati in calcul la determinarea valorii despagubirilor sunt cei ai preturilor de consum comunicati de Institutul National de Statistica. Data limita pana la care se aplica indexarea este 31 iulie 2007. (C.S.)
Proiectul Padis-Lazuri avanseaza
Dezvoltarea primei zone eco-turistice la standarde europene din Muntii Apuseni a primit recent un important aviz favorabil, se arata intr-un comunicat al CTHR Padis, compania care administreaza proiectul Padis-Lazuri. La sedinta Consiliului Consultativ de Administrare de pe langa Administratia Parcului Natural Muntii Apuseni, care a avut loc pe 18 decembrie, a fost votata includerea in zonele de dezvoltare durabila a terenurilor pe care este gandita dezvoltarea proiectului ecologic Padis-Lazuri, in ciuda opozitiei reprezentantilor unor ONG-uri din domeniul protectiei mediului. Disputele care au aparut pe marginea interpretarii votului, mai exact referitorare la intelesul expresiei "majoritatea din voturile celor prezenti", au fost clarificate de experti in drept, care au confirmat faptul ca proiectul a obtinut avizul necesar, se mai arata in comunicat. Proiectul statiunii Padis-Lazuri, de 3-5 stele, urmeaza a fi ridicat pe o suprafata de 86 de hectare, cu respectarea celor mai stricte cerinte de protejare a mediului, primul modul functional putand fi gata in mai putin de un an. (F.B.)
Expozitie de cadouri
Cristian Poteras organizeaza in aceasta seara, de la ora 18.30, sarbatoarea de Craciun a copiilor defavorizati, in incinta Plaza Romania. Cu gandul la magia sarbatorilor, Corul Nostalgia a pregatit un album de colinde in format original. Munca si talentul, insufletite de caldura celor mari, au izbutit sa aseze intre copertile unui nou CD melodiile traditionale ale Craciunului impodobite cu inflexiuni medievale. Micutii asteapta cu nerabdare intalnirea cu: Alb Negru, Nico, Mihai Traistariu, Silvia si DJ Ryno dar si sania lui Mos Craciun incarcata cu daruri. Cristian Poteras le-a oferit si in acest an holul Primariei copiilor artisti din Sectorul 6, pentru a-si expune si vinde felicitari, obiecte decorative de sezon si icoane. (M.S.)
Craciun ecumenic la CCM
Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, a invitat, la Centrul Cultural Metropolitan (CCM), alesi locali, oameni de cultura, oameni de afaceri, precum si reprezentanti ai confesiunilor crestine, pentru a celebra impreuna Sfanta Sarbatoare a Nasterii Domnului. "Trebuie sa traim concret comuniunea care, desi nu e deplina, exista deja intre noi. Lasand in urma neintelegerile, trebuie sa ne intalnim, sa ne cunoastem mai bine, sa invatam sa ne iubim unii pe altii, sa colaboram in mod fratern pe cat ne e posibil", este motto-ul evenimentului muzical religios intitulat sugestiv "Craciunul Ecumenic". Primarul a dorit in acest fel sa imbine traditiile specifice fiecarei confesiuni crestine. La dineul oferit cu aceasta ocazie, printre colinde si expozitii de arta plastica cu teme specifice momentului a avut loc si o licitatie de icoane. (M.S.)
 Afisari: 172  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Turismul se umple de stele    1 comentariu
  Unicredit Leasing isi consolideaza pozitia    
 Top afisari / comentarii 
 Conjuratia Sarpelui (5120 afisari)
 Sfanta la sase ani (2354 afisari)
 In atentia dlui Traian Basescu (1758 afisari)
 Sarkozy se insoara cu Carla (1752 afisari)
 Tariceanu ar vrea demisia lui Orban (1667 afisari)
 Alexandru Erbasu se insoara (1971 afisari)
 "Bourul rosu" de la Chisinau s-a saturat de insemnele romanesti (1709 afisari)
 "Versetele Satanice" il fac pe Patriarh mai catolic decat Muftiul (1537 afisari)
 Aspiratorul, cea mai sigura arma in lupta cu puricii din casa (1246 afisari)
 Oda lui Putin mai ceva ca lui Ceausescu (1117 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00960 sec.