Ziua Logo
  Nr. 4115 de miercuri, 19 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Fiscul vrea sa urmareasca benzina prin GPS
-- Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) intentioneaza sa implementeze un sistem de supraveghere a produselor accizabile prin GPS, proiectul vizand combaterea evaziunii fiscale, inclusiv in domeniul petrolier, a declarat, ieri, presedintele institutiei, Daniel Chitoiu.
Astfel, mijloacele de transport al produselor accizabile urmeaza sa fie dotate obligatoriu cu sisteme GPS (n.r. - sistem de pozitionare globala) pentru a putea fi urmarite pana la punctul de destinatie. Totodata, sistemele GPS vor fi folosite si pentru antrepozitele fiscale, in paralel cu camerele de luat vederi. In sfera produselor accizabile intra alcoolul si bauturile alcoolice, tutunul prelucrat si produsele energetice, cu exceptia gazului distribuit prin sistemul de distributie a gazelor naturale si a energiei electrice.
Chitoiu a precizat ca accizele la produsele petroliere au cea mai mare pondere in totalul veniturilor colectate din accize. Astfel, la finele perioadei ianuarie - noiembrie, incasarile din accize au insumat 11,42 miliarde de lei, in crestere cu 19% fata de aceeasi perioada a anului precedent, potrivit datelor ANAF. Autoritatile au anuntat intentia de implementare a sistemului de supraveghere auto prin GPS si in industria de morarit si panificatie, masura urmand sa fie aplicata in a doua jumatate a anului viitor. Agentia a mai anuntat in luna noiembrie intentia de a extinde la nivel national, in primul trimestru al anului viitor, proiectul de depunere online a declaratiilor fiscale si introducerea posibilitatii depunerii online a declaratiilor fiscale si pentru persoanele fizice, momentul vizat pentru implementare fiind termenul de declarare aferent primului trimestru al anului 2008. (F.B.)
 Afisari: 152  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Teknosa se extinde    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Majestate, vreti sau nu monarhie? (2740 afisari)
 Bordura de aur (2056 afisari)
 Euro-afaceristii (1886 afisari)
 Razboiul Rece dintre Romania de Vest si Romania de Est (1827 afisari)
 ZIUA a stricat jocurile din CSAT (1329 afisari)
 Putin, avere de 40 de miliarde de dolari (2594 afisari)
 Talharii din Hunedoara s-au ascuns in munti (2190 afisari)
  Bucurestiul poate acuza Chisinaul de subminarea statalitatii (1781 afisari)
 Britney Spears se recasatoreste, iar sora ei este insarcinata la doar 16 ani (1304 afisari)
 Lia Olguta Vasilescu pleaca de la PRM la PSD  (1258 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01542 sec.