Ziua Logo
  Nr. 4111 de vineri, 14 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Disensiuni in PD Salaj
Trecutul securist al presedintelui PD Salaj, Viorel Stanca, tulbura apele in filiala. Stanca l-a inlaturat recent din fruntea organizatiei din Zalau pe primarul localitatii, Radu Capilnasiu. Conflictul dintre cei doi este mai vechi, debarcarea lui Capilnasiu fiind pregatita din timp. Recent, primarul a fost demis sub pretextul lipsei de activitate in organizatie. Edilul zalauan l-a acuzat pe Stanca de faptul ca a recurs la practici cu care acesta a fost familiarizat de pe vremea cand era ofiter in cadrul Directiei III Contraspionaj a Securitatii. "Nu putem admite ca tenebrele trecutului, politica de intimidare, de compromis, santajele sa guverneze trecutul", se arata intr-un comunicat al lui Capilnasiu. El a anuntat ca va candida din nou pentru primarie chiar daca filiala PD nu-l va sprijini. In replica, Stanca a dat un raspuns laconic. "Vae Victis!", a spus pedistul. Increderea lui Stanca vine si din faptul ca este in gratiile presedintelui Basescu. In 2004, numele sau a figurat pe lista cu indezirabili a Coalitiei pentru un Parlament Curat tocmai din cauza trecutului sau. In iunie 2007 Traian Basescu l-a inaintat pe Stanca la gradul de general in rezerva. (D.I.)
CNSAS respinge contestatia lui Andrei Alexandru
Verdictul de politie politica ramane valabil pentru Andrei Alexandru, mana dreapta a lui Nicolae Vacaroiu, dupa decizia luata ieri de CNSAS. Surse din Colegiu au declarat ca sedinta a fost una incinsa, deoarece balanta arata egalitate la un moment dat. A fost nevoie de repetarea votului, in urma caruia cinci membri au votat pentru mentinerea deciziei, iar trei impotriva. "Dupa semne pe sub masa, strigate si presiuni de tot felul, votul, pe care-l cataloghez drept unul pur politic, a devenit cinci pentru mentinerea deciziei contra trei pentru admiterea contestatiei", au precizat sursele mentionate, citate de Mediafax. Andrei Alexandru s-a plans in timpul audierilor la Colegiu, ca materialul sau din dosar a fost astfel selectat incat sa nu apara nici un element in favoarea sa. El a declarat ca va contesta decizia CNSAS la Curtea de Apel. (C.A.)
Fata nevazuta a interventiei din Irak
La cinci ani de la infiintarea publicatiei electronice independente Altermedia, astazi, de la ora 19.00, la sala Union a Cinematecii Romane din strada Ion Campineanu nr. 21, Asociatia Altermedia va invita la proiectia, in premiera absoluta in Romania, a documentarului "Independent Intervention" ("Interventia Independenta") al regizoarei americane de origine norvegiana Tonje Hessen Schei. Concentrat pe costurile umane ale conflictului din Irak si implicatiile media, filmul ofera o imagine contrastanta fata de cea pe care principalele canale de stiri au imprimat-o invaziei din 2003. Intrarea este libera. Detalii la www.independentintervention.com/ si http://ro.altermedia.info/. n(D.E.)
 Afisari: 212  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Norica Nicolai: "Presedintele are dreptate"    6 comentarii
  Ne-a suit Europa in cap    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 "Mai rai ca Ceausescu" (2511 afisari)
 Iuppiter Tonans (2288 afisari)
 Norica Nicolai: "Presedintele are dreptate" (1852 afisari)
 Despre RON, ROM si ROMAN (1784 afisari)
 Matrix in limba moldoveneasca pentru Veronin (1734 afisari)
 Fiul secret al lui Hitler ar putea trai in Marea Britanie (1532 afisari)
 Chisinaul acuza Romania de colaborare cu regimul ilegal din Transnistria (1098 afisari)
 Cernobilul, populat cu animale devastate genetic de radiatii (1087 afisari)
 Scrisorile Printesei Diana catre Dodi Al Fayed (829 afisari)
 Moldovenii si turcii, expulzati pe capete din Romania (765 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00959 sec.