Ziua Logo
  Nr. 4099 de joi, 29 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
PSD si PD, acuzate ca mutileaza legea ANI
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, i-a acuzat ieri pe social-democratii care au participat la sedinta Senatului ca incearca amendarea Ordonantei de modificare a Legii privind functionarea ANI astfel incat legea sa devina "neaplicabila". Chiuariu a criticat si absenta parlamentarilor democrati de la dezbaterea ordonantei, fapt ce impiedica realizarea cvorumului necesar pentru desfasurarea sedintei. "Din pacate, reprezentantii PSD, incercand sa introduca pe ultima suta de metri, impotriva a ceea ce noi am convenit la Comisia juridica si la Comisia de drepturile omului, un amendament care sa inlocuiasca cuvantul <<nejustificat>> cu cuvantul <<ilicit>> si care sa faca, din punctul meu de vedere, legea neaplicabila", a subliniat ministrul. El a amintit ca, la dezbaterile in plen, i-a "avertizat" pe senatori ca o asemenea modificare ar fi impotriva recomandarilor Comisiei Europene. Liberalul a remarcat si absenta democratilor. "Din pacate, vajnicii luptatori anticoruptie de la PD absenteaza in masa si lucrul acesta nu are cum sa fie de bun augur nici pentru cvorum, nici pentru majoritatea necesara adoptarii legii", a mai spus ministrul. (R.I.P.)
FIJ pentru jurnalistii din regiunea Mediteranei
Uniunea Sindicala Media Sind, impreuna cu Centrul European de Jurnalism si Federatia Internationala a Jurnalistilor, organizeaza in perioada 26 si 30 octombrie, la Bucuresti, un seminar de presa scrisa, ca parte a programului "Europa pentru jurnalistii din regiunea Mediteranei". Timp de cinci zile, gazetari ai unor publicatii sau agentii de presa din Maroc, Algeria si Liban s-au reunit la Bucuresti pentru a discuta despre "Relatiile cu Uniunea Europeana, vazute de noile state membre", exemplul ales fiind cel al Romaniei. In cadrul seminarului, jurnalistii, care si-au propus sa realizeze, pe teren, reportaje si interviuri si au programate intalniri cu ziaristii din presa romana, doresc sa afle detalii legate de statutul gazetarului roman, precum si despre cum trateaza media din Romania actualitatea europeana. (L.P.)
Lectii de presa oferite de ziaristii germani
Ambasada Germaniei la Bucuresti a organizat, marti si miercuri, atelierul de lucru intitulat "Jurnalismul modern - Presa libera = Fair play in presa?", la care principalii referenti au fost Rolf Kleine, seful redactiei din Berlin al ziarului Bild si Wulf Schmiesse, corespondentul politic al ziarului Frankfurter Allgemaine Zeiting (FAZ) la Berlin. Cei doi jurnalisti germani au detaliat, in fata ziaristilor romani si a ambasadorului Germaniei la Bucuresti, Roland Lohkamp, principiile care trebuie aplicate in activitatea jurnalistica, impartasind din propriile experiente si raspunzand intrebarilor colegilor de la Bucuresti. In expozeul rostit ieri, jurnalistul Wulf Schmiesse, a vorbit despre modul in care FAZ, cel mai apreciat ziar de calitate din Germania, foloseste sursele in realizarea anchetelor jurnalistice, dar si despre tehnica de lucru a ziarului la care lucreaza. Reprezentantul publicatiei Bild, cel mai mare tabloid din Europa, a dorit sa explice particularitatile unui ziar de senzatie, cu accent pe felul in care se naste titlul de prima pagina. (L.P.)
 Afisari: 197  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Ministrii sunt la mana Parlamentului    
 Top afisari / comentarii 
 Misterul inmultirii maghiarilor (2596 afisari)
 Kovesi si Morar, numiti ilegal de Basescu (1940 afisari)
 Cu oricine, oricand, numai la distrugere (1904 afisari)
 Santajul (1832 afisari)
 S-a desfiintat Colegiul Electoral Bisericesc (1756 afisari)
 Balcanii, in pragul unui nou razboi (2189 afisari)
 Un barbat a murit dupa ce telefonul mobil i-a explodat in buzunar (2032 afisari)
 Pictorial incendiar: Christina Aguilera cu burtica la vedere (1605 afisari)
 Mircea Dinescu va retroceda crama din Galicea Mare (1415 afisari)
 Cristi Chivu a cerut-o in casatorie pe Adelina Elisei, iar ea a spus "Da" (1224 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01743 sec.