Ziua Logo
  Nr. 4095 de sambata, 24 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Curtea de Apel Timisoara drege busuiocul
-- Societatea Hercules SA, cea care administreaza Complexul Hotelier Minerva din Baile Herculane, a fost obligata, initial, printr-o sentinta cel putin bizara data de Curtea de Apel Timisoara, sa plateasca daunele produse de alte firme care au administrat in trecut hotelul.
Astfel, prin blocarea conturilor firmei, si punerea sechestrului asiguratoriu, turistii aflati la cura balneo-climaterica riscau sa fie dati afara din hotelul in care isi urmau procedurile. Toate acestea, dupa ce instantele din Dolj si Timis, unde se judecase initial cauza, au dat dreptate firmei Hercules, admitand ca nu pot plati oalele sparte de altii. Curtea de Apel Timisoara a dat insa, la mijlocul acestei luni, o rezolutie abuziva de executare a societatii Hercules. Judecatorii care au pronuntat indoielnica sentinta, Florin Motiu, Petruta Micu si Anca Buta, au fost reclamati la Consiliul Superior al Magistraturii. Ieri, Curtea de Apel Timisoara a amanat, insa, executarea pana la urmatorul termen, care va avea loc peste trei zile, in care se va pronunta un alt complet de judecatori fata de cel care a dat bizara hotarare. Societatea pagubita a formulat o noua actiune pentru a contracara consecintele sentintei pronuntate cu doua saptamani in urma, care sunt neconforme cu realitatea. De aceasta data un alt complet de judecata va dispune o solutie in acest proces. Poprirea dispusa de executorul judecatoresc a fost amanata, pana la pronuntarea definitiva in acest dosar. Acest fapt permite continuarea activitatii de tratament balnear, cazare si masa, adica onorarea contractelor incheiate de societate cu Ministerul Muncii si Casa Nationala de Pensii. Astfel, cele 1000 de persoane aflate la tratament isi pot continua activitatile, iar cei 880 de salariati isi vor primi salariile. Asta pentru a nu mai aminti faptul ca facturile pentru furnizarea utilitatilor vor fi achitate la termen.
In realitate, SC Hercules SA s-a asociat, in anul 2003, cu SC Mig Air Condition SRL pentru administrarea Complexului Hotelier Minerva. Mig Air nu si-a respectat insa obligatiile contractuale si a intrat in faliment, lasand datoriile sale in contul Hrecules. De aici pana la proces nu a fost decat un pas, debitorii solicitand ca acestia din urma sa plateasca datoriile Mig Air. Toate instantele de judecata au apreciat corect litigiul, dand dreptate societatii Hercules, abatere de la regula facand doar Curtea de Apel Timisoara. De aceasta data, noul complet de judecatori pot rezolva nedreptatea comisa chiar de proprii colegi.
Mihnea TALAU 
Alte articole
  La un pas de evacuare    (Anchete, 2007-11-21)
 Afisari: 399  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
urma scapa turma ; aici dai doar stirea .... (judeci la fotbal!) .... ciocu mic !   de avarfreson
A r h i v a
  Cerere de arestare pentru Tartoussi    2 comentarii
  Explicatii de la Autoritatea Electorala si Net Consulting    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cum au devenit romanii romi (5204 afisari)
 Tiganii, o istorie framantata si enigmatica (4699 afisari)
 Zero barat (1923 afisari)
 De ce il contestam pe presedintele Basescu (1837 afisari)
 Patriarhia Romaniei, intre Moscova si Vatican (1661 afisari)
 "Passion du Brasil" pe catwalk-ul Bucharest Fashion Week (341 afisari)
 Kasparov, condamnat la cinci zile de inchisoare (337 afisari)
 Violente la derbyul Steaua-Dinamo (303 afisari)
 PF Daniel se intalneste cu ambasadorul SUA (255 afisari)
 Tragere delicata pentru "tricolori" (186 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01011 sec.