Ziua Logo
  Nr. 4090 de luni, 19 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Oficiosul ne acuza de mizerii
-- Redactorul-sef al cotidianului EvZ, Razvan Ionescu, sustine ca ancheta noastra privind promovarea suspecta pe care ziarul lui Ringier o face companiei Alenia Aeronautica este "o mizerie la adresa cititorilor ZIUA"
Redactorul-sef al Evenimentului Zilei, Razvan Ionescu, ne-a acuzat de mizerii, dupa ce am dezvaluit, in editia de sambata, faptul ca ziarul din trustul Ringier duce o campanie suspecta de promovare a companiei Alenia Aeronautica. De mai multe luni, cei de la cotidianul denumit "oficiosul" fac reclama, chiar si mascata, societatii care face parte din grupul Finemeccanica detinut de fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi.
Cotidianul din trustul Ringier incearca astfel sa influenteze decizia conducerii Ministerului Apararii Nationale si sa o determine sa semneze contractul cu Alenia privind achizitionarea a sapte aeronave C - 27 J Spartan, desi acestea prezinta grave disfunctionalitati ce au fost deja semnalate in Grecia sau Bulgaria. Asa cum am dezvaluit in numarul de sambata, Evz ridica in slavi compania italiana atat prin articole publicitare, cat si prin materiale ce se doresc a fi impartiale. Dar care au scopul de a pune intr-o lumina favorabila societatea detinuta de Berlusconi. Un astfel de caz l-am prezentat in urma cu doua zile. Este vorba despre un mic articol in care "oficiosul" anunta ca o instanta a Curtii de Apel Bucuresti a dat "unda verde contractului de 220 de milioane de dolari, prin care MAp urmeaza sa achizitioneze, de la compania Alenia Aeronautics, sapte avioane militare de transport, C-27J Spartan". Evenimentul Zilei adauga in cadrul aceleiasi stiri o informatie care nu avea nici o legatura cu subiectul, dar care scotea in evidenta performantele companiei. "Alenia a mai castigat o cursa, de data aceasta pentru noul avion de transport tactic ce va intra in dotarea armatei SUA", anunta "oficiosul".
Un singur cuvant
De asemenea, intr-un alt articol la fel de "impartial", Evenimentul Zilei ne anunta ca producatorii avionului rusesec Superjet 100 au gasit "strategia succesului" dupa ce s-au asociat cu Alenia Aeronautica. "Experienta nefericita a esecurilor suferite in Occident cu avioanele sovietice destinate pasagerilor Tupolev si Iliusin i-a determinat pe rusi sa cedeze, in luna iunie a acestui an, 25% din capitalul Avioane Civile Suhoi companiei italiene Alenia, ce face parte din Grupul Finmeccanica. In august, cele doua companii asociate au infiintat un joint venture, Superjet International, cu sediul la Venetia", scoate in evidenta Evz.
Tot in cadrul aceleiasi anchete "Coruptie la EvZ" am dezvaluit ca, pe langa sprijinul celor de la "oficiosul", Alenia beneficieaza si de ajutorul anumitor grupuri de interese care promit ca daca MapN va semna contractul cu Alenia, imaginea tarii noastre se va imbunatati in Italia. Iar acest lucru se va face prin intermediul presei controlate de Silvio Berlusconi, cel care detine compania producatoare de avioane.
ZIUA l-a contactat ieri pe redactorul sef al cotidianului Evenimentul Zilei, Razvan Ionescu, pentru a-i cere acestuia un punct de vedere referitor la dezvaluirile aparute in paginile ziarului nostru. Razvan Ionescu a catalogat ancheta privind promovarea suspecta pe care Evz o face companiei Alenia ca fiind o "mizerie la adresa cititorilor ZIUA", nedorind sa mai faca vreun alt comentariu. "Nu am decat un singur cuvant: o mizerie fata de cititorii ZIUA. Nu fata de altcineva, nu fata de noi. Aceasta este o mizerie. Cu precizarea ca este o mizerie fata de cititorii ZIUA", ne-a spus redactorul sef al "oficiosului". (D.E.I.)
Alte articole
  Razvan Ionescu paraseste Evenimentul Zilei    (Social, 2008-03-07)
  Falimentul lui Ionescu    (Eveniment, 2007-12-03)
  Razvan Ionescu: Demisia mea nu are legatura cu faptul ca Tiriac a taiat publicitatea pentru Ringier    (2008-03-06 17:30)
 Afisari: 888  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
incremeniti in oglinda   de schmoukiz
A r h i v a
  Insistente suspecte pentru infiintarea asociatiei moldovenilor    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Aliati si licurici (3211 afisari)
 Fiica secreta a lui Evita (3072 afisari)
 Asasinarea lui JFK- teoria Pacepa (3068 afisari)
 Taxi mafia (2434 afisari)
 Olteanu si americanii. Standardele duble si anti-americanismul (2077 afisari)
 Presa rusa acuza Georgia ca foloseste "arma sonica" (3304 afisari)
 Regina Elisabeta a II-a si printul consort Philip si-au reinnoit juramintele (1173 afisari)
 Batut cu bestialitate, un cal a fost abandonat intr-un cartier din Capitala (1049 afisari)
 Dumitru Tinu a fost exhumat (594 afisari)
 Ungaria va gazdui baza NATO pentru transport aerian strategic (547 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01560 sec.