Ziua Logo
  Nr. 4083 de sambata, 10 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Jocurile pentru PC detin 90% din piata romaneasca a jocurilor video
-- Jocurile pentru PC detin o cota de 90% din piata totala a jocurilor video din Romania, iar consolele ocupa restul de 10%, in timp ce la nivel mondial consolele au o pondere de circa 75% pe piata de profil, au declarat pentru NewsIn reprezentantii TNT Games.
"In Romania inca nu exista cultura consolelor, oamenii preferand in continuare PC-ul care este multifunctional. Din pacate ei nu inteleg ca spre deosebire de PC, o consola nu necesita o investitie temporara pentru realizarea unui upgrade. Cred insa ca in viitor segmentul consolelor va castiga teren pe piata de gamming din Romania asa cum se intampla in restul lumii unde jocurile pentru PC au o pondere de doar 25%" au declarat repezentantii TNT Games.
TNT Games a lansat saptamana aceasta in magazinele Media Galaxy jocul Halo 3 care a fost lansat si in Europa in septembrie, exclusiv pe consola Microsoft Xbox 360. Halo 3 a fost cel mai bine vandut joc pana in prezent la nivel mondial, cu vanzari de peste 300 milioane de dolari in prima saptamana de la lansare. In prima zi de la intrarea Halo 3 pe piata, jucatorii au petrecut la nivel mondial mai mult de 3,6 milioane de ore in jocuri online, in crestere pana la 40 milioane de ore in cursul primei saptamani.
Piata mondiala a jocurilor video s-ar putea extinde cu 50% in urmatorii patru ani, deoarece se estimeaza ca va atrage si utilizatori neexperimentati, declara la sfarsitul verii directorul executiv al producatorului de jocuri video francez Ubisoft, citat de Reuters. De asemenea, Electronic Arts (EA), cea mai mare companie de jocuri video din lume, a emis prognoze similare, considerand ca din ce in ce mai multi oameni vor folosi consolele, calculatoarele, telefoanele mobile sau internetul pentru jocuri video. "In lume exista 150 de milioane de oameni care folosesc jocurile video, insa si alte doua miliarde care sunt gata sa se joace", a declarat directorul de la EA din Germania, Thomas Zeitner.
 Afisari: 149  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Carrier BG va implementa reteaua wireless WiMAX in Bulgaria    
 Top afisari / comentarii 
 Repetentul Cioroianu (2607 afisari)
 Romani Criss cheama la anarhie in Bucuresti (2536 afisari)
 "Schisma" nationalista este definitiva (2513 afisari)
 Fals la Tantum (2338 afisari)
 Ministrii Interpol (2334 afisari)
 Dezastru ecologic in Marea Neagra (768 afisari)
 Bogdan Chireac a demisionat de la ziarul "Gandul" (734 afisari)
 Roman impuscat in Italia (576 afisari)
 Trei ani de la moartea lui Yasser Arafat (167 afisari)
 Presedintele pakistanez desfiinteaza Parlamentul (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01763 sec.