Ziua Logo
  Nr. 4082 de vineri, 9 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Sinistra stanga
Victor RONCEA 
-- Bombardamentul anti-Romania duce la o manipulare uriasa. Le Monde sintetizeaza: in presa italiana cuvantul "roman" a devenit sinonim cu "rom".
Romania de-abia a reusit sa intre in UE si sa accepte cateva baze SUA pe teritoriul ei, ca i se si da la oase cu toate paturile de arme existente in panoplia noii media. Bombardamentul anti-Romania duce la o manipulare uriasa. Le Monde sintetizeaza: in presa italiana cuvantul "roman" a devenit sinonim cu "rom".
Operatiunea a fost bine regizata, mizandu-se de la bun inceput pe implicarea emotionala a italienilor supusi oricum tracasarilor nomazilor portretizati drept romani. Va reamintesc primele "informatii" despre actul reprobabil, voit si diabolic umflate pentru a provoca un impact corespunzator: "sotia unui parlamentar italian a fost violata si ucisa bestial de un roman la Roma". Prin televiziune, informatia este furnizata fierbinte pentru inflamarea Italiei, care, evident, se revolta automat. Degeaba se mai bucura cetateanul Uniunii Europene Romulus Mailat de prezumtia de nevinovatie, el a ramas in subconstientul maselor drept un roman violator si criminal, ca toti romanii care jefuiesc Italia. Daca le luam pe rand, rapid, observam: victima nu era sotia unui parlamentar, Mailat nu este roman, ci tigan, nici violator, dupa cum s-a dovedit, criminal, nu se stie si, in ce priveste hotiile gainarilor, cred ca, adunate pe un an, se pot incadra cu usurinta in spaga obtinuta dintr-un contract oneros la nivel inalt.
Analizand la rece, constatam sec ca Romania se afla in plin razboi informational care si-a gasit un nou pretext de atac pe fondul presupusei crime comise de tiganul Romulus Mailat. Romanii si Romania au mai primit astfel de lovituri violente in istoria recenta, incepand cu "evenimentele din decembrie": de la zecile de mii de victime inexistente de la Timisoara la prezentarea maltratarii oribile a lui Mihaila Cofariu, la Targu Mures, in 1990, drept un act barbar al romanilor impotriva minoritatii maghiare, de la lebedele mancate de romani/romi la Viena (afirmatie nedovedita, virata prin presa austro-ungara) la cazul Hadareni, unde romanii au fost portretizati drept satrapi si "mancatori de tigani pe paine", iar familiile ucigasilor drept singurele victime. Iata ca Italia are astazi "Hadereni"-ul ei. Insa in aceasta sunt antrenati, in mod egal, si romanii, si tiganii. Iar lipsa de implicare a institutiilor insarcinate cu apararea tarii spune multe.
Cine sta in spatele manipularii care ne fractureaza de aliatul natural al Romaniei in UE si NATO, Italia? Ziarul ZIUA ofera astazi un posibil raspuns. Studiind istoria Italiei post-fasciste nu poti sa nu ramai socat de nivelul implicarii KGB in politica italiana. Comunistii italieni care beneficiau in trecut de stipendii direct din URSS sunt prezenti si azi la guvernare, alcatuind o adevarata coloana a V-a in inima Europei Occidentale. Primarul Romei, Walter Veltroni, jumatate italian jumatate slav, a facut parte din Uniunea Tineretului Comunist Italian si a condus ani de zile ziarul comunist l'Unita. Presedintele Italiei, Giorgio Napoletano, este comunist din '45, dupa un mic stagiu la fascisti. In '56 incita pentru invadarea Europei de Est de catre trupele sovietice, motiv pentru care i-a fost si refuzata intrarea in Statele Unite ale Americii. Fostul ofiter FSB si MI 6 otravit cu poloniu, Alexandr Litvinenko, l-a acuzat pe premierul Romano Prodi, pana pe patul sau de moarte, ca este agent al KGB. De la Brigazile Rosii teroriste la cohortele de presari anti-Romania, mana Moscovei s-a simtit intotdeauna asupra Romei.
La fel cum s-a simtit asupra Romaniei. Sa mai amintim ca si proiectul de tiganizare a romanilor, practic de portretizare a romanilor drept tigani, este tot de esenta ruseasca si sa trimitem la campania fiului unui angajate a Ambasadei URSS la Bucuresti, Emil Loteanu. Celebrele lui filme despre tigani, care au facut inconjurul lumii, prezentau idilic satrele din Moldova care cantau mirific in... romaneste. Chiar si teatrul tiganilor din Moscova primise numele de "Teatrul Romen". Dupa 1990, campania de confuzare a lumii prin sintagma rom/roma/romani, devenita sinonima cu roman/romani/Romania, a capatat noi coordonate, pe axa Budapesta-Moscova si retur. Acum se adauga si Roma, capitala Italiei. Pacat. Intrebarea pusa de ZIUA zilele trecute ramane: mai exista vreun serviciu de informatii interne, sau externe, roman?
 Afisari: 3860  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 23 Afiseaza toate comentariile  
dejavu   de Bumerang
RISC DE SECURITATE NATIONALA (2): ROMANIA, TINTA UNEI DEZINFORMARI- MASS MEDIA- ROLUL STATULUI   de Aya
Cum au devenit romanii romani/romi/tigani - Razboiul axiologic   de VAR
Atentiune Camarazi...!!!   de alamar
Comunistilor!   de Adrian v.D.
Pentru informatie   de Sorin
Totii ne lovesc pe greselile noastre.PUNCT   de Rhodos
Un sfat dle Roncea   de Ghita Bizonu'
Comunistii au fost intotdeauna lipsiti de scrupule caracter, manipulatori, cei mai mari tradatori,   de Huhurianu
Tzigan   de warry
Nu-i adevarat ce scrieti ! Sunteti un roman din interior care vedeti situatia foarte subiectiv.   de ionion
Italia sa nu uite   de cosor ion
Problema tigana   de ionescu
Este momentul ca denumirea de "tigan" sa fie de-criminalizata si folosita LIMPEDE...   de Omul cu Picioare foarte Paroase
tipic romanesc scenarita   de georgems
Intamplare   de FB
de vina...conspiratzia ruseasca   de heveneve
Sinistra stanga   de Phil
care e diferenta intre roman de nat. roman si roman de nat. tiganeasca?   de Ilascu
Multumiri... offfff... offf topic.   de neamtu tiganu
Ma asteptam...   de JohnGreen1
....   de CID
Mda   de vlad_tzepesch
A r h i v a
  Romania lovita din Romania    2007-11-03
  Gavarisi transnistreana, Orbane?    2007-10-15
  Buba nu este nici la Moscova, nici la Chisinau    2007-09-08
  Crescatoria de papagali    2007-06-15
  Basescu, ultimul comunist al tarii    2007-04-27
 Top afisari / comentarii 
 A ucis Mailat? (5641 afisari)
 Mana KGB (4498 afisari)
 Sinistra stanga (3860 afisari)
 "A sosit clipa!" (2786 afisari)
 Decalogul Mafiei (2111 afisari)
 Protest al Noii Drepte in fata Ambasadei Italiei la Bucuresti (1167 afisari)
 Rusia pregateste "actiuni de riposta" (457 afisari)
 Teheranul asigura Romania ca nu reprezinta o amenintare (359 afisari)
 BERD: Romania, tara est-europeana cu cel mai rapid ritm de crestere a pretului locuintelor (330 afisari)
 Mailat cere sa-si execute pedeapsa in Romania (329 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.16942 sec.