Ziua Logo
  Nr. 4077 de sambata, 3 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Standarde pentru asistentul profesionist
-- Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap (ANPH) a dat publicitatii un proiect de conditii pe care asistentul personal profesionist trebuie sa le indeplineasca.
Potrivit proiectului, in primul rand, acesta trebuie sa dispuna de o locuinta formata din cel putin: dormitor/dormitoare pentru membrii familiei si beneficiari, bucatarie, spatii igienico-sanitare, camera de zi. Totodata, locuinta asistentului trebuie sa fie amplasata in comunitate sau in apropierea acesteia, astfel incat sa permita accesul persoanelor beneficiare la toate resursele si facilitatile existente (sanatate, educatie, munca, cultura, petrecerea timpului liber, relatii sociale). De asemenea, potrivit proiectului, locuinta trebuie sa dispuna de un post telefonic in functiune si aceasta trebuie sa aiba cai de acces pentru mijloace de transport in comun.
Fiecare beneficiar ar trebui sa aiba la dispozitie un dormitor cu suprafata de minim sase metri patrati, iar daca un beneficiar solicita sa locuiasca cu un altul, suprafata dormitorului trebuie sa fie de minimum zece metri patrati. Locuinta trebuie sa mai dispuna de baie cu cada sau dus si grup sanitar, adaptate nevoilor de accesibilitate ale beneficiarilor, iar la mai mult de sase persoane, se asigura un al doilea grup sanitar. Asistentul este obligat sa puna la dispozitia beneficiarilor obiecte de igiena personala: periuta de dinti, pasta de dinti, sapun, prosoape, pijamale precum si materialele necesare acelora care au probleme de continenta si trebuie sa asigure asistenta in mentinerea igienei personale a beneficiarilor care nu se pot ingriji singuri. Persoana acreditata pentru ingrijirea persoanelor cu nevoi speciale trebuie sa asigure accesul fiecarui beneficiar la asistenta medicala in cadrul comunitatii si la asistenta tehnica adecvata. Asistentul personal profesionist este obligat ca, in caz de spitalizare a unui beneficiar, sa asigure sprijinul necesar, respectiv vizite la spital, asistenta si ingrijire in perioada de convalescenta, ajutor in recuperare.
Corina SCARLAT 
 Afisari: 190  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Centre de zi in zece scoli    
  Modificari de trenuri pe ruta Constanta - Iasi    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Auschwitz pentru romani (5596 afisari)
 Romania lovita din Romania (4725 afisari)
 Camelia Sucu nu isi numara banii pentru ca are multi (3545 afisari)
 Caz incredibil in Politia Romana (2798 afisari)
 Evreii in anii regimului Antonescu (2237 afisari)
 Chipul lui Tutankamon, expus in premiera pentru public in Valea Regilor (535 afisari)
 Ion Iliescu: "Vor sa lege fedeles PSD-ul si sa il dea pe mana lui Basescu" (510 afisari)
 Basescu acuza: "Romanilor repatriati nu li s-a dat dreptul de a apela la Justitie" (458 afisari)
 Mailat ii baga in sedinta pe Basescu si pe Tariceanu (209 afisari)
 Adrian Mutu a fost insultat de italieni (199 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01753 sec.